Skocz do zawartości

[Podpórka] jaką wybrać do Author Stratos?

JacekZG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Na początku się przywitam, bom nowy zupełnie na tym forum.

Zatem witam serdecznie!! :)

Do rzeczy...

Author Stratos - takie coś posiadam.

Chciałbym go wyposażyć w podpórkę, i naiwnie myślałem, że nic bardziej banalnego...

Myliłem się...zacząłem czytać i zamiast być mądrzejszy to jestem zupełnie zdezorientowany. Czytałem, że nie wszystko wszędzie pasuje, że niektóre rysują lakier, że śruby nie pasują, że łamią się jak zapałki...

Chciałbym więc prosić mądrzejszych od siebie - czyli Was - o pomoc.

Preferowałbym jakąś z tej strony http://www.dobresklepyrowerowe.pl/czesci/podporki/ ponieważ mam tam bon do wykorzystania :) Jeśli jednak uważacie, że nic z tego sie nie nadaje to ja się nie upieram. Przedział cenowy...no z tych tańszych ;)

Dodaję też zdjęcie tylnego widelca mojej maszyny w nadziei, że to pomoże :)

post-168420-0-75769500-1376344411_thumb.jpg

Napisano

Ja mam http://velo.pl/czesci/podporki/accent/comfort

Działa od ponad 3 lat i nie widać, żeby miała się psuć. Z minusów, to możliwość zahaczenia piętą, jak ktoś ma duże stopy i lubi bardziej z palców cisnąć na pedały.

Wcześniej miałem Standard (nie koniecznie Accenta, ale praktycznie identyczna), to po około roku nie wytrzymał mechanizm blokady. Udało się zreanimować i dotrwała do około 10000km. Zastąpiłem ją Classic-iem i oprócz zgubienia gumki oraz piszczenia nie psuje się (jest w rowerze na miasto, jeździ cały rok niezależnie od pogody).

U brata działa i nie psuje się, być może to kwestia warunków w jakich się jeździ (on w zasadzie tylko miasto, ja wtedy głównie teren) lub felernej sztuki.

Napisano

Wielkie dzięki panowie za odpowiedzi :)

Rozumiem, że nóżka, którą podałeś jest montowana mneij więcej w taki sposób...  ...tak ? 

Tak.

A tej, którą pokazał zekker to bym chyba nie umiał zamontować... Nie mam pomysłu :)

DSC04742.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...