Mod Team Puklus Napisano 12 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam Sprawa wygląda tak, ze temat mało rowerowy może ale jak najbardziej zaliczany do odzieży. Otóż potrzebował bym skarpet do butów trekingowych na cieplejsze dni aby w miarę komfortowo się w nich poruszać, aby nie odparzyć nogi i nie nabawić się podobnych pieszych dolegliwości Przyznam sie ze w tej dziedzinie jestem zielony jak trawa na wiosnę więc liczę na wasze doświadczenie. http://allegro.pl/thermo-skarpety-trekkingowe-na-dlugie-wyprawy39-40-i3404140862.html w oko wpadło mi coś takiego. Dobre ? nie dobre ? Co bysie polecili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Hej. Ze swojej strony moge polecić skarpety Feel free: http://www.feelfree-sklep.pl/skarpety_feel_free_hard_szare_czarne_d_l_z_,p7658.html Testowane na włsnej skórze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Szukałbym skarpet z wełną merynosa (merino wool) i to z jak największym jej dodatkiem. Skarpety te z reguły nie są najtańsze, ale warte swojej ceny. Posiadam kilka par i zależnie od ich grubości używam do: łażenia po górach, narty i na rower także (Rogelli kiedyś robiło i miało w asortymencie dość dobre, które mam do tej pory, teraz zaś nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Zajrzyj na skarpetkowo.pl, może znajdziesz coś odpowiedniego. Kilka razy kupowałem i wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu83 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja używam skarpet nordhorn - mam 2 pary; cieńszą i grubszą. Częściej używam tej grubszej, nawet w ciepłe dni, bo daje większy komfort. Stopy zawsze się w jakimś stopniu pocą, ale nie jest to odczuwalne w trakcie chodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Używałem/używam różnych skarpet, typowych bawełnianych, sportowych ("sygnowanych" przez uznanych producentów, np Nike, Reebok), używam też produktów Endury, Rogelli, X-bionica, mam też parę par "jakiś" skarpet od "producenta". Mam też wspomniane skarpetki z wełny merino, z jej większym lub mniejszym dodatkiem, cena takich w Norwegii nie odbiega od cen innych produktów. Zostały kupione z założeniem wykorzystania przede wszystkim do jazdy na rowerze. Skarpetki bawełniane (bawełniane czyli "frotki") są z reguły sporo grubsze od funkcyjnych z tkanin syntetycznych a przed założeniem na stopę kształt sprawia wrażenie mniej dopasowanego do anatomii stopy. Po założeniu jednak tej różnicy w sposób znaczący nie odczuwam. Producenci obiecują lepszą funkcjonalność skarpetek "technicznych", m.in. lepszą "oddychalność" stóp. Moja potliwość ogólna jest spora i niestety wspomniane obietnice w moim przypadku nie są spełnione. Porównanie mam długookresowe - dopiero od 4-5 lat przerzuciłem się przy rowerowaniu i turystyce na skarpetki dedykowane do aktywności sportowej, wcześniej żal mi było wydawać pieniądze na ten element stroju, stosowałem zwykłe "cywilki". To co do mnie przemawia to "dedykowany" wygląd takich skarpet, natomiast różnic użytkowych w sposób znaczący nie dostrzegam. Pokazane w linku skarpetki mają niezłą cenę jak na taki produkt - cena detaliczna sklepowa będzie z reguły 2 razy wyższa, wg mnie tak czy inaczej możesz spróbować jak to działa w Twoim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzięki chłopaki za słowa doświadczenia Swego czasu jak łaziłem po górach słyszałem iż tamtejsze tudzież ichnie skarpety górolskie są najlepsze do takich spacerów, co ciekawe masę osób w takich widywałem na szlaku, pytanie, bo sam nie użytkowałem, jak takie rozwiązanie sie sprawuje ? Para nie musi być tania jak barszcz ale też jak za parę butów to przesada chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.