Skocz do zawartości

[rower] Rower Bros - wymiana podzespołów

Dejvid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym zakupić kilka części do mojego roweru.

Prosiłbym o jakieś konretne modele gdyż nie znam się za bardzo na sprzęcie rowerowym, a nie chciałbym popełnić jakiejś gafy przy zakupie czegoś. Później mogłoby się okazać, że coś ze sobą się gryzie i nie chce współpracować tak jak powinno.

Otóż kupiłem kilka lat temu stary rower górski od kolegii który dostał go na komunię w 2000r.

Pierwsze co zrobiłem to zakupiłem tylnie koło stożkowe za 50 zł i wolnobieg Shimano MF-TZ21 siedmiobiegowy.

Koło jest niestety zósemkowane i muszę gdzieś je dać do centrowania.

Następnie wymieniłem tylnie hamulce na Shimano Deore za 30 parę zł . Przednich nie ruszałem i są to stare hamulce typu kantilevar.

Zakupiłem lewą i prawą manetkę Shimano Revoshift SL-R35 oraz klamki hamulcowe Shimano Alivio BL M421.

Planuję wymienić jeszcze korbę i przednią przerzutkę gdyż nie działa praktycznie wcale oraz tylnią przerzutkę.

Z czasem jeszcze siodełko, bo mam dwie sztuki, ale są strasznie niewygodne i boli tyłek nawet przy krótkich dystansach :(

Co jeszcze wymienić w takim rowerze ? Mogę porobić zdjęcia jak wygląda ten rower.

Jakie części najlepiej kupić do niego, żeby pasowały do tego co już mam.

Rower jest prawdopodobnie firmy BROS, bo taką ma naklejkę.

Z góry dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...