Skocz do zawartości

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

Alvaren

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam xtrabike i centrumrowerowe, wzorowa obsługa, dobre ceny i szybka wysyłka :thumbsup: , za to odradzam cyklotur :down: niemiła i nierzetelna obsługa, zakupiłem u nich przedniego sztućca w opisie była manetka blokady, a otrzymałem bez, po rozmowie z cykloturem usłyszałem że jak znajdą u siebie manetkę to poinformują mnie i "mam sobie przyjechać po nią" czyli towar sprzedany, klient osrany. Po drugim telefonie usłyszałem że pomylili się i w opisie był błąd i manetki nie dostane, żenada! był to mój pierwszy i ostatni zakup u Durni z Cykloturu

Witam Panie Jakubie/Marcinie?

Wydaje mi się, że trochę nadinterpretuje Pan nasze słowa. Oczywiście faktem jest, że mieliśmy błąd w opisie produktu co z resztą już zostało poprawione.

Zaproponowaliśmy Panu wizytę w naszej siedzibie z uwagi na fakt iż jest Pan z Poznania i w momencie rozmowy nie zdawaliśmy sobie sprawy, z tego, że był Pan klientem "wysyłkowym". Była to jednak tylko propozycja.

W momencie gdy sprawa opisu się wyjaśniła i jasne było, że w widelcu nie powinno być manetki zaproponowaliśmy Panu zwrot lub wymianę towaru jednak stwierdził Pan, że zatrzyma Pan widelec.

Za całą sytuację przepraszam i podkreślam, że nigdy naszym zamiarem nie było oszukiwanie czy świadome wprowadzanie w błąd i takie sytuacje zawsze staramy się załatwiać z korzyścią dla klienta.

Pozdrawiam

Michał Błajet

Kierownik sklepu internetowego

• Mod Team

Ja polecam xtrabike i centrumrowerowe, wzorowa obsługa, dobre ceny i szybka wysyłka :thumbsup: , za to odradzam cyklotur :down: niemiła i nierzetelna obsługa, zakupiłem u nich przedniego sztućca w opisie była manetka blokady, a otrzymałem bez, po rozmowie z cykloturem usłyszałem że jak znajdą u siebie manetkę to poinformują mnie i "mam sobie przyjechać po nią" czyli towar sprzedany, klient osrany. Po drugim telefonie usłyszałem że pomylili się i w opisie był błąd i manetki nie dostane, żenada! był to mój pierwszy i ostatni zakup u Durni z Cykloturu

Mimo że nie mam w tym żadnego interesu stanę w obronie Cykloturu (...towar sprzedany, klient.....)

Co do cen - normalka ale można trafić okazje. System rabatowy po zmianie faworyzuje raczej "hurtowników" a nie szeregowych rowerzystów.

Asortyment - na stronie bogato ale mało na półce, trzeba czekać. Zimowe sprzątanie czy wiosenne wietrzenie?

Obsługa - nigdy nie zdarzyło się że byłem potraktowany i tutaj nie zacytuję mblajeta. Zawsze kulturalnie, cierpliwie i kompetentnie.

• 4 tygodnie później...

Witam,

Moim miejscem zakupów części rowerowych oraz moje nowego roweru trekkingowego KROSS, jest Internetowy sklep rowerowy - ROWERoteka.pl

- Zakupiłem rower, w dobrej cenie i to naprawdę szybko dostarczony.

następne zakupy i równie szybko otrzymałem paczkę...

do tego mam już przydzielony kod rabatowy do konta i co robi jeszcze bardziej atrkcyjny sklep.

Kupowałem także w bikecenter kiedyś części do roweraxc, też złego słowa nie powiem fachowo załatwili.

Pozdro 4all

Opinia pozytywna.

Sklep internetowy/stacjonarny/allegro www.swiatrowerow.com.pl z Wołomina.

Przede wszystkim chcę polecić z uwagi na fakt, że naprawdę dobrze regulują i składają rower do kupy przed sprzedażą. Wysyłka roweru zakupionego przez internet trwa maksymalnie 2 dni od dostania pieniążków (czas na przygotowanie roweru). Z tego co wiem to zawsze dokładają jakieś gratisy. Ja otrzymałem podnóżek oraz wielofunkcyjne klucze (słabe bo słabe, ale jednak), a także przesyłkę firmą kurierską DHL gratis.

Kupowałem na raty, otrzymałem promocję 10x0 (i tak właśnie jest). Załatwienie rat przez internet trwało w sumie 3 dni. Czyli generalnie od złożenia zamówienia do otrzymania roweru minęło dokładnie 7 dni (7 kwietnia złożyłem zamówienie, 13 kwietnia rower był u mnie), ale 4 dni to było oczekiwanie i załatwianie rat internetowych z bankiem Sygma. Jestem zadowolony. Jedynie można się doczepić do kontaktu mailowego. Odpisywanie na maile czasem trwało bardzo długo (nawet dłużej niż dobę).

Polecam sklep.

• 3 tygodnie później...

Opinia pozytywna.

Sklep internetowy/stacjonarny/allegro www.swiatrowerow.com.pl z Wołomina.

Przede wszystkim chcę polecić z uwagi na fakt, że naprawdę dobrze regulują i składają rower do kupy przed sprzedażą. Wysyłka roweru zakupionego przez internet trwa maksymalnie 2 dni od dostania pieniążków (czas na przygotowanie roweru). Z tego co wiem to zawsze dokładają jakieś gratisy. Ja otrzymałem podnóżek oraz wielofunkcyjne klucze (słabe bo słabe, ale jednak), a także przesyłkę firmą kurierską DHL gratis.

Kupowałem na raty, otrzymałem promocję 10x0 (i tak właśnie jest). Załatwienie rat przez internet trwało w sumie 3 dni. Czyli generalnie od złożenia zamówienia do otrzymania roweru minęło dokładnie 7 dni (7 kwietnia złożyłem zamówienie, 13 kwietnia rower był u mnie), ale 4 dni to było oczekiwanie i załatwianie rat internetowych z bankiem Sygma. Jestem zadowolony. Jedynie można się doczepić do kontaktu mailowego. Odpisywanie na maile czasem trwało bardzo długo (nawet dłużej niż dobę).

Polecam sklep.

ja kupowałem w nartyrowery.pl. W moje oko wpadł Giant Terrago. Cena super. Również wybrałem raty i również 0% Sygma :) W innych sklepach kasowali rabat jeśli chciałem raty 0%, tutaj było inaczej, co mnie miło zaskoczyło. Na rozpatrzenie wniosku przez bank czekałem 3 dni. Rower przyjechał do mnie następnego dnia po wiadomości ze strony banku, że wniosek jest pozytywnie rozpatrzony. Wysyłkę też miałem gratis. Kurier mnie trochę zdenerwował bo nie zadzwonił przed doręczeniem (GLS dzwoni). Rower odebrał brat - na szczęście był w domu ;p

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mam pytanko do osób które kupowały z rowerzysta.pl

Jak jest u nich z zerowym przeglądem...

Zakupiłem u nich rowerek, odebrałem ale nie było w książęce pieczątki pod przeglądem zerowym...

jutro będę z nimi o tym rozmawiał ale wolałbym wiedzieć wcześniej jak mam podejść do tej sprawy...

czy zapomnieli, czy nie podbijają jej...

Jak było u was pod tym względem...

Jak oni do tego podchodzą... czy muszę sobie sam załatwić przegląd???

Z góry dzięki...

• 3 tygodnie później...

Skusiłem się na zakup butów ze sklepu Twomark z Chorzowa i srogo się zawiodłem. Historia ma się tak kupuje buty przez neta i okazują się za małe ,spoko, piszę jak z odsyłką, gościu odpowiada no problem i za odsyłkę 18 zł, ja na to jak 18 skoro gdy kupowałem buty było 14!! Cisza, odsyłam buty i przelewam im 14 zł. Po tygodniu dostaje buty ale znowu mój pech jednak za małe. Niech stracę jadę do Chorzowa (70 km) i teraz bez chcę bez kombinacji wymiana na miejscu. Na wstępie gościu kręci nosem, że 2 wymiana i on tu nie może nic zrobić bo w komputerze coś się nie da. A tymczasem buty leżą przede mną i okazuje się że z wymiany lipa. Mówię, że ja tu 70 km dylam a on swoje. W końcu wymieni ale mam mu zostawić za przesyłkę i oni odeślą. No ca za ku...a absurd. Jakby mi na tych butach tak nie zależało to rzuciłbym chyba nimi mu w twarz. No jaja po prostu. Według mnie obsługa niepoważna i ja odradzam sklep twomark zdecydowanie. Negatyw

potrzebowałem trochę części do roweru w sumie ze starego roweru została tylko rama , kierownica i siodełko :) , znalazłem na allegro użytkownika ctbikepl - http://allegro.pl/show_user.php?uid=16184425 , wszystkie zakupy zrobiłem u niego poza allegro , potem wyszło że ma sklep internetowy http://www.ctbike.pl/ , zrobiłem zakupy na około 1000 zł , sprzedawca jest profesjonalistą ,doradzi , pomoże , da upust , polecam z czystym sumieniem ,100 % zadowolenia .pozdrawiam.

Centrumrowerowe - totalne dziadostwo, w poniedziałek zamówiłem między innymi buty które mieli na magazynie, zapłaciłem szybkim przelewem, niestety pomimo kilku rozmów tel. dzo dzisiaj buty nie zostały wysłane (jutro zlot) w efekcir zrezygnowałem z zamówienia , postaram cię ograniczyć zakupy w tym sklepie do niezbędnego minimum.

Zawiodłem się ostatnio na bikestacja.pl. Przysłany mostek miał ślady demontażu i bardzo widoczne rysy. Dodatkowo przysłane części zapakowane są luzem bez jakiś opakowań itp.

Polecam za to ctbike.pl , takiego kontaktu i podejścia do klienta nigdy nie doświadczyłem. Na e-maila nie czeka się dniami i i godzinami, kontakt jest błyskawiczny, a po za tym jest negocjacja cen, w przypadku zamówień bezpośrednio przez e-maila.

Przy okazji nie polecam mudserwis.com w przypadku zamawiania roweru, ceny są atrakcyjne, ale tylko ceny, wysyłają wadliwy towar. Np. mój rower przyszedł z centrującym i z biciem tylnym kołem, falującą kasetą. Był zwrot przy okazji była zamiana ramy, bo mi nie pasowała, ale rower przyszedł z tylnym kołem w trochę lepszym stanie, ale nie wolnym od wad i do tego rama ma odpryski mocno rzucające się w oczy. Wystawiona opinia nawet nie została opublikowana. Także ten sklep również mnie zawiódł.

hadronsport.com

Zdecydowanie nie polecam sklepu!!! Pare miesięcy temu zamówiłem hamulec i gogle. W opisie gogli napisane było, że w zestawie jest dodatkowa szybka i komplet 7 zrywek. Gdy zamówienie przyszło okazało się, że hamulec jest bez pudełka, poobcierany jakby był zakładany już w rowerze, w goglach nie było ani zrywek ani dodatkowej szybki a także nie było paragonu. Po dodzwonieniu się zapewnili mnie, że sprawe wyjaśnią i ewentualnie doślą brakujące rzeczy. Po tygodniu znów zadzwoniłem do sklepu, zapewniono mnie, że już zadzwonili do dystrybutora OAKLEYA żeby wyjaśnić sprawe z szybkami i zrywkami. Do tej pory ani sie nie odezwali ani nie przysłałi paragonu, nie można się było do nich nawet dodzwonić.

Polecam sklep : rowerowy.com , zamawiałem manetki Srama X-4 ,klamki Avida , olej Motorexu i inne duperele , do tego mam stały rabat 5 % , do każdej przesyłki paragon i dodatkowo markowa naklejka :) kontakt szybki .

Flybike- kupiłem sztycę Amoeba Vitra, kontakt bardzo dobry, wysyłka szybka, sztyca dobrze zapakowana. Polecam !

Xtrabike- kupowałem tam już wiele rzeczy, wszystko mu mnie na 2/3 dzień od zamówienia. Ten sklep także polecam.

Centrum rowerowe- raz zamówiłem trenażer, był na 2 dzień. Jednak kilka miesięcy później zamówiłem walizkę z narzędziami, była po ponad tygodniu. Jako wytłumaczenie dostałem informację, ze paczka "zagubiła się" w DPD w Bydgoszczy. Problem leży w tym, że nie dostałem nawet numeru tej paczki, więc nie wiadomo czy to prawda czy nie- tu 50/50 :P

bikestacja.pl nie polecam jesli ktos chce miec dana rzecz szybko. wczoraj ok. godziny 10 z minutami zadzonilem:

ja) witam, czy jesli zakupie cos u Panstwa za chwile, zaplace karta kredytowa to czy przesylka zostanie wyslana w dniu dzisiejszym? zalezy mi na tym, w piatek wyjezdzam...

obsluga) oczywiscie! jutro paczka bedzie u Pana. prosze tylko zapytac kolege z magazynu czy wszystko jest dostepne. lacze.

magazyn) witam

ja) dzien dobry, chcialem zapytac o dostepnosc ble, ble, ble ( malo wazne co ).

magazyn) prosze chwilke poczekac... tak wszystko jest.

ja) w takim razie prosze o przelaczenie do kolegi ze sklepu.

obsluga) witam ponownie.

ja) kolega z magazynu potwierdzil dostepnosc. czyli po dokonaniu platosci dzisiaj paczka zostanie wyslana?

obsluga) oczywiscie.

ja) dziekuje, pozdrawiam.

w domu bylem za 20 min. kupilem, przy zamowieniu adnotacja "prosze o wysylke dzisiaj, informacja dla kuriera etc.", zaplacilem karta, po 4 min. informacja - zaplacone.

po godzinie dzwonie aby potwierdzic.

ja) witam, zamowilem to, to, to i to. zamowienie numer XXXXX, platnosc dokonana. prosze o dopilnowanie wysylki w dniu dzisiejszym.

obsluga) alez nie ma najmniejszego problemu, jutro paczka bedzie u Pana.

zadzwonilem po 16tej aby sie upewnic. Pan z obslugi nie wie czy paczka byla nadana czy nie ale blyskotliwe ( po chwili namyslu ) wypalil, ze moze mieli problem z platnoscia... pokerfacey.jpg smiech na sali, platnosci.pl - naleznosc sciagnieta z karty, sprzedawca ma blyskawiczne potwierdzenie tak samo jak kupujacy. po prostu nie sprawdzili czy platnosc zostala dokonana czy nie. no ale Pan prosi mnie o przedzwonienie do kolegi ktory wysyla przesylki. dzwonie, kolega nie przypomina sobie aby moja paczka opuscila ich firme.

rozumiem, ze moga nie czytac adnotacji przy zamowieniach ale jesli klient sam dzwoni i przypomina o istotnym dla niego szczegole to mozna ruszyc 4 litery i tego dopilnowac, szczegolnie ze sie mowilo "to nie problem". wyszlo na to, ze ja jutro rano jade na urlop, paczka wyslana dzisiaj i jeszcze nie wiem czy ktos mi ja odbierze... :confused:

plusy:

- mily kontakt ( mimo wszystko )

- dobre ceny

- w miare szybka wysylka ( rozumiem, ze dopilnowanie wysylki tego samego dnia moglo byc klopotliwe, wystarczylo uprzedzic klienta, ze moze nastapic opoznienie )

Pragne napisac troche o sklepie ktory odradzam czyli Airbike w Warszawie na Dereniowej.

Jakis czas temu bylem na dereniowej po czesci. Najpierw nie moglem sie doczekac obslugi, bo jeden koles byl zajety, a drugi jak mnie zobaczyl to wyszedl na faje przed sklep. Wkurzylem sie, bo sklep znam od lat. Dodatkowo pogadalem ze znajomymi i chodza sluchy, ze koles popija w robocie.

Spotkaliscie sie juz tam z czym takim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...