pYroMan Napisano 28 Stycznia 2005 Napisano 28 Stycznia 2005 riker to polskie przedstawicielstwo przypadkiem nie znajdowalo sie we Wroclawiu na ul Szybkiej, a nazwa rowerow nie pokrywala sie z pewnym ssakiem jedzacym gryzonie i weze na literke "m"? o czyms takim kiedys czytalem, a zawsze warto wiedziec, gdzie mozna sie naciac na jakiegos wiekszego wala, ostatnio nawet byla opcja, ze kupie tam caly nowy rower i nie wiem czy dobrze zrobilem ostatecznie pomijajac ten sklep
Gość Ecia Napisano 1 Lutego 2005 Napisano 1 Lutego 2005 Dziś właśnie doszły do mnie części ze sklepu Arnika - zapakowane, jak trzeba, z fakturą i formularzem reklamowym (pro forma, bo raczej nie będzie potrzebny ). Kontakt super - sprzedawca dba o klientów. Można się poczuć jak król na sklepie (w moim przypadku - królowa) . O wszystkim, co się wiązało z realizacją zamówienia, byłam informowana na bieżąco - jeśli nie przez GG, to przez telefon (!). Ceny nie dość, że atrakcyjne, to i ponegocjować można :wink: . Co do oferty - nie wszystko jest jeszcze na stronie, ale po zadaniu pytania najczęściej okazuje się, że to, czego sobie życzysz, jest w ofercie . A oferta wciąż się rozrasta... Właśnie doszła Merida - ceny tych ram to już chyba Okazja nad Okazjami ! Pozdrówko kolegom i koleżankom :-))) .
Alvaren Napisano 2 Lutego 2005 Autor Napisano 2 Lutego 2005 Witam Właśnie kupiłem kolejną część do mojego przyszłego bika oczywiście u Arnika !!!!!!! Pytacie dlaczego u niego????? Po 1.: Doskonały kontakt jak nie przez neta to sprzedawca sam dzwoni i uzgadnia zamówienie. Oczywiście przy okazji możesz się jeszcze potargować, chociaż uważam, że i tak ma najniższe ceny ze wszystkich rowerowych sklepów internetowych. Jeśli powiesz, że w jakimś innym sklepie dana cześć jest tańsza (tu musisz udowodnić to podaniem linka to tego sklepu i danego towaru) automatycznie proponuje ci taką samą cenę lub parę groszy taniej [shadow=red:fc57043950]Arni po prostu dba o klienta i sklep powstał po to by zadowolić klienta a nie po to żeby ciągnąć kasę z biednych bikerów[/shadow:fc57043950]. Wracając do negocjacji to pokazałem Arnikowi sklep gdzie mój sprzęt był najtaniej, po czym nie dość, że obniżył cenę do tej z innego sklepu to jeszcze ddatkowo obniżył o parę złotych Jeśli kupujesz dużo części także możesz liczyć na duże zniżki a za przesyłkę płacisz tylko raz a nie za każdy produkt!!!!! Po 2.: Wczoraj odebrałem zamówiony towar cóż można powiedzieć Produkt bardzo dobrze zapakowany. Najpierw w jedną folie potem w drugą i obwinięty z 5 razy papierem do wysyłki, wszystko zalepione taśmą, że aż trudno było się dostać do sprzętu Po prostu pierwsza klasa. Tu zaznaczam że produkt był większych gabarytów i raczej bezsensem byłoby wysyłanie go w kartonie Po 3.: Co do samego zamówienia to cały czas jesteś informowany mailowo co się dzieje z zamówionym towarem tzn. Na początku zamawiasz towar, dostajesz potwierdzenie że zamówienie zostało przyjęte potem jak dobrze pamiętam że kasa została dostarczona a na końcu że produkt został wysłany. Towar dochodzi na drugi dzień po otrzymaniu przez Arnika kasy. Każdy towar jest wysyłany priorytetem no jeśli ktoś chce może kurierem Po 4.: Oferta handlowa wbrew pozorom jest ogromna jednak, że Arnik robi za sprzedawcę, księgową, sam wklepuje ofertę na stronę itd. nie ma na jego stronie pokazanych wszystkich produktów, jakie w rzeczywistości ma w ofercie. Wystarczy się zapytać czy daną cześć posiada i pewnie na pewno się znajdzie MOIM ZDANIEM NA DZIEŃ DZISIEJSZY TO NAJLEPSZY, NAJTAŃSZY I NAJLEPIEJ ROZWIJAJĄCY SIĘ ROWEROWY SKLEP INTRNETOWY. POZA TYM SPRZEDAWCA ZAWSZE IDZIE NA RĘKĘ!!!! TAK TRZYMAĆ!!!!!!! POZDRO dla przyszłych kupujących
Arni_King Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Nie no po takich postach to trzy razy uroslem w dumie :wink: Dziekuje wszystkim...moja dewiza sluzyc Wam a nie Wy mi :wink: ....oczywiscie postaram sie wklepac wszystko jak najszybciej zeby juz bylo i zebyscie sie nie musieli pytac, ale potrzebuje jeszcze troche czasu (ze dwa lata wystarcza -oczywiscie zartowalem) i juz bedzie co sie da. Dziekuje Wszystkim za pozytywne opinie i zapraszam innych, by sie o tym wszystkim przekonali osobiscie Pozdrowka dla ALL BIKEROW 8)
Marc1n Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Arni, ja mam ptanko, czemu masz tak malo Truvativa? mam zamiar u gosciopwy czesci nakupywac, np. kiere, mostek, korbe i opnki, ale ty nie masz takich jak ona, znaczy Truvativa, keidy bedziesz mial?
Arni_King Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Arni, ja mam ptanko, czemu masz tak malo Truvativa?mam zamiar u gosciopwy czesci nakupywac, np. kiere, mostek, korbe i opnki, ale ty nie masz takich jak ona, znaczy Truvativa, keidy bedziesz mial? Marc1n jest absolutnie wszystko z Truvativa :wink: wystarczy tylko zapytac. Nie ma reszty, poniewaz nie mam czasu na wklepywanie oferty Truvativa (nikt o ta firme nie pyta), za to duzo ludzi pyta o Tioge i Ritcheya dlatego wlasnie te firmy teraz wklepuje (chociaz Tioge juz skonczylem). Tak jak juz pisali inni forumowicze...jezeli tylko bedziesz potrzebowal konkretnej czesci to pojawi sie ona w ofercie na stronie...tylko napisz czego potrzebujesz :wink: Pozdrowka ALL 8) PS: oczywiscie prosze o kontakt przez GG, bedzie najszybciej, nie ma co "zasmiecac" tego postu takimi pytaniami...w koncu to nie opinia o sklepie :wink:
riker Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 no prosze, polski sklepik.......zobaczymy jak sie rozwinie. oferta waska, ale........na wszystko trzeba czasu. nasza procedura przewiduje: - przy zamownieniu telefonicznym/bezposrednim, natychmiastowe pakowanie i wysylke tego samego dnia - przy zamownieniu internetowym, oddzwonienie w przypadku watpliwosci badz trudnosci ze zdobyciem towaru, pakowanie i wysylke tego samedo dnia opcji wysylki jest mnostwo. sam UPS ma kilka wariantow, jest tez DHL i USPS. wybierajac ja na stronie mamy od razu kalkulacje cenowa, wiec jest to mile uzytkownikowi narzedzie. po wysylce klient otrzymuje tzw "tracking number" [ numer przesylki ] danego spedytora [ UPS, DHL, USPS ] i korzystajac z internetu moze sledzic trase swojej paczuszki.........i umowic sie na odbior o konkretnej godzinie :0
Żaba Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Coś mi się wydaje , że tworzy się pierwszy sklep o standartach światowych , tu w Polsce.Arnik , bo o nim mowa dba o klienta i stara się go przyciągnąć.Jak napisał Riker no prosze, polski sklepik.......zobaczymy jak sie rozwinie. oferta waska, ale........na wszystko trzeba czasu. Oferta cały czas się powiększa i to w tak krótkim czasie , że można powiedzieć o Arnim "sprinter marketingu". Mam u Arniego zaliczoną jedną transakcję , a druga w toku.Powiem wam , że nie ceny są głównym powodem dla których postanowiłem tam kupować , ale możliwość pogaduchy z człowiekiem , a nie z serwerem.To nie tylko zasada "opchnąć i zarobić", ale przede wszystkim pogadać "poznajmy się".Z doświadczenia wiem że każda znajomość może się przydać , więc z zasady wolę mieć jak najwięcej znajomych , a Arik to można by żec mój kolega bardziej niż sprzedawca.Wole prowadzić interesik z kolegą niż z serwerem.
fatmark Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Mozna jeszcze taniej!! Na Allegro. W koncu zdolalem kupic swoje ubijaki za 250zl. Takiej ceny, jak sam przyznal, nawet on nie byl w stanie zaoferowac. Niemniej jednak zapewne kiedys z oferty Arnik'a skorzystam
skrzynia Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Mozna jeszcze taniej!! Na Allegro. W koncu zdolalem kupic swoje ubijaki za 250zl. Takiej ceny, jak sam przyznal, nawet on nie byl w stanie zaoferowac. Niemniej jednak zapewne kiedys z oferty Arnik'a skorzystam a na ile masz gwarancję i z jakiego sklepu :?:
Tooreck Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 hmmm po takich rekomendacjach to tez chyba zainteresuje sie oferta Arnika... przyznam ze wstydem ze do tej pory tylko pare razy wchodziłem na jego stronke i to raczej w celach poznawczych a zakupy robiłem w sklepach internetowych z tzw. "renomą" , w sumie problemow wiekszych nie było ale zawsze mozna sprobowac czegos nowego (i tanszego :mrgreen: )...
skrzynia Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 zakupy robiłem w sklepach internetowych z tzw. "renomą" Jeden z takich "renomowanych" sklepów po otrzymaniu przelewu napisał mi maila, że "jednak nie mają tego co chciałem" :roll: Zależało mi na czasie, a przelew "idzie" chwilkę w dwie strony; a że kwota była spora, w międzyczasie uciekła mi inna promocja :evil: Co innego u Arnika Jestem bardzo zadowolony, i to tam mam zamiar robić kolejne zakupy
fatmark Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Gwarancja jest miedzynarodowa, wiec nie powinno byc problemow (jak cos to beda tak czy owak, ale mam na mysli klopoty wynikajace z samego faktu, ze towar jest sprowadzony). Wiadomo, ze lepiej jest miec towar kupiony na miejscu, gdyz jest sprzedawca, do ktorego mozna sie udac i nie trzeba toczyc samemu bojow z dystrybutorem. Mysle jednak, ze warto zaryzykowac, gdyz oszczednosc jest niebagatelna (100zl w porownaniu z oficjalna cena, co najmniej 50zl taniej niz kupilbym w krajowym sklepie).
skrzynia Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Mysle jednak, ze warto zaryzykowac, gdyz oszczednosc jest niebagatelna Z takiego właśnie założenia wychodziłem kupując marcoka z niemiec :wink: Warto, ale tylko w przypadku, gdy można sporo zaoszczędzić.. PS. U kogo na allegro była taka oferta :?:
fatmark Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Tu masz linka do aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40064160 Oszczednosc jest spora, bo w stosunku do ceny sugerowanej zaplacilem ok. 30% taniej. PS. Te pedaly sa sprowadzone z USA. Facet deklaruje mozliowsc sprowadzenia niemalze wszystkiego nie tylko do bike'a ze Stanow.
fatmark Napisano 7 Lutego 2005 Napisano 7 Lutego 2005 Ja czekalem 2 dni od momentu wygania aukcji- on juz mial te ubijaki u siebie.
sosobass Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 wracajac do tematu: nowe przygody ze sklepami rowerowymi: CYKLOTUR - kupiłem kilka rzeczy przysłali szybko, okazało sie że jedna jest uszkodzona, zadzwoniłem powioedziałem ze chce zareklamować powiedzieli żeby odesłać wymienią "od ręki" i co??..czekałem 2 tygodnie i nic, dzwonie a kolo mówi że aktualnie niama i bedzie w marcu...###### mać! jak bym nie zadzwonił to bym czekał nieświadom w nieskończoność, a według naszego posranego prawa, ma na reklamacje czas 14 dni. jedyna co maja w tym sklepie teraz to negocjonowane ceny, jak znajdziesz coś taniej na necie, to obniża cene. BIKEONLINE, na razie najwiecej u nich kuliłem, ostatnim zakupemm była lampka tylna cateya, przysłali szybko, ale ###### przednia, odesłałem przysłali tylna ale inny model, po trzech dniach sie zepsuła...i reklamacja, czekam na rozaptrzenie...###### i nic mi nie mruga z tyłu.. )) :mrgreen:
fatmark Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Tak to jest, jak sie kupuje rupiecie. Po co Ci lampa z tylu?
Gość Anonymous Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Tak to jest, jak sie kupuje rupiecie. Po co Ci lampa z tylu? a jaka Twoim zdaniem firma produkuje lepsze lampki ?? niż cateye ??? jeżdżę noca i lampa z tyłu mi się przydaje, ale uznam to za pytanie retoryczne.....
fatmark Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Nie znam sie na lampach- zawsze wystarczaly mi odblaski :mrgreen: Piszac "rupiec"- mialem na mysli zbedny element roweru. Sam sie prosisz o awarie, jak kupujesz takie rzeczy.
Gość kifor Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Ostatnio kupowałem parę części rowerowych przez neta i wszystko przebiegało w miarę szybko i bezproblemowo - OTB - kupowałem obręcz i parę innych drobiazgów, przesyłka przyszła szybko tyle że przysłali nie tę obręcz :shock: więc wysłałem do nich meila (bo było już trochę późno) a tu za chwilę telefon od nich że nastąpiła pomyłka przy pakowaniu i żebym odesłał im tę obręcz co dostałem a oni następnego dnia wyślą tą co trzeba i zwrócą koszt wysyłki, więc tak zrobiłem i za dwa dni miałem tę obręcz co zamawiałem i kase za przesyłkę - ArniK - tu zrobiłem większy zakup bo kupiłem w końcu hamulec tarczowy Avida :twisted: i muszę przyznać że wszystko przebiegło bardzo szybko i sprawnie czyli dobry kontakt i w ciągu chyba czterch dni hamulec był u mnie Co do innych sklepów w których robiłem zakupy to Cult-Bikes, Cyklotur, Erowery i tam też wszystko bez problemów
fatmark Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Na ogol jest bez problemow, a na naszym forum widze, ze wypowiadaja sie glownie niezadowoleni.
skrzynia Napisano 14 Lutego 2005 Napisano 14 Lutego 2005 Ostatnio miałem kłopoty z przelewem w MK-Bike, mianowicie zapłaciłem z góry za kilka części, okazało się, że będą najwcześniej za miesiąc (nie ma jak aktualizacja strony... :roll: ) Niestety, panowie ze sklepu chyba chcieli żebym poczekał aż będą mieli te części - obiecali zrobić przelew powrotny i kontakt się urwał! Wysłałem 8 maili, wszystkie doszły - mam potwiedzdzenia w mozilli, jednak pozostały bez odpowiedzi. Kontakt gg to samo - nie odpowiadają. Skonkaktowałem się z innym sklepem - mkbike sopot przez gg i od razu napisałem, że rezygnuję z zamówienia, i proszę o przekazanie tej informacji do centrali, z którą nijak nie mogę nawiązać kontaktu. W końcu wykonali przelew, jednak trwało to ponad tydzień... GORĄCO odradzam, pomimo, że poprzedni zakup był bez takich problemów. W międzyczasie korzystałem jeszcze z Cykloturu, wszystko tak jak być powinno, szybka wysyłka. PS. Za dużo już tego OT się robi w tym temacie, robi się nieczytelny...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.