skrzynia Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Środek suportu, kontaktowałem się przez maila. Zakup pierwszy, ale pewnie nie ostatni - zależało mi na czasie i się postarali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzyl Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Też polecam bikestacje, kupowałem tam opony i bombera, przy zakupie amora przesyłke kurierem miałem gratis, doszło w ciągu 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja ich niestety nie polecam... Moja historia zaczęła sie tak...: Zamówilem suport LX - 121mm, wplaciłem od razu pieniadze z mbanku. Potwierdzilem chec kupna i poprosiłem o szybką wysyłkę. Nie otrzymałem potwierdzenia wysłania paczki po kilku dniach,wiec zadzwoniłem do nich co sie dzieje z paczką. Dowiedzialem się,ze paczuszka jeszcze nei została wysłana, że niezwłocznie ją wysłą. Po kilku dniach paczki dalej u mnie nie ma. Zadzownilem ponownie i juz powiedziano mi,ze tego suportu na sklepie nie było,ze kolega z innego sklepu wyslał paczke na moj adres rano. Następnego dnia rowniez paczki nie otrzymałem, zadzowniłem i przedstawilem sytacje jasno, ze jak do 18 paczka nie dotrze to prosze o zwot pieniedzy na konto, a jak by doszła jutro,to nie bede jej odbierał tylko każę odesłać z powrotem. Gość z bikestacji się zgodził, a więc dobrze wiedział,ze tego nie wyslali, pozatym jakby był madry, to by sie nei zgodził na przleanie pieniedzy jakby paczka była w drodze. Kretacze i tyle!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jest moze ktos kto odsylal towar na gwarancji do bikestacji?zwlaszcza jakas czesc ktora jest pewien ze bikecttacja kupowala u zagranicznego(niemcy)dealera?jak wygladala obsluga i czas trwania naprawy itp?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 w bikestacji kupywałem rame i stery a za wydłużoną przesyłke dostałem nepren na rame polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amj Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wszyscy zachwalacie bikestacje a ja sie nie przylacze, bo zamowilem u nich "superokazyjnie" piasty dt 240 i od samego poczatku mialy luz, poszedlem sprawdzic jak wyglada sprawa z tymi piastami w normalnym sklepie i okazalo sie ze nei maja zadnych luzow, wiec widac towar oem'owy (torebki foliowe i kartoniki z napisem OEM mowia same za siebie) nie musi odpowiadac jakoscia czesciom w sprzedazy detalicznej. Ja tam juz kupowac nie bede- szkod a mi tylko tych pieniedzy i poczatkowego zlego wrazenia na temat dt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 reklamowales je?jak wygladala dalsza przygoda i kontakt z tym sklepem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Bikestacje polecam, kupiłem już tam wiele rzeczy, zresztą znam Łukasza Ryża i naprawdę jest w porządku. Arnika tez polecam, kupiłem tam parę rzeczy, może i cenowo szoku nie ma, ale za to towar jest pewny , z Arnikiem też sporo rozmawiam i naprawde fajny facet :-) Formickiego też polecam, też w porządku gość . Sklepów teraz jest masę, jedne lepsze drugie gorsze, dużo osób i tak woli kupić coś na allegro taniej, niż np. u Arnika po normalnej cenie, pamiętajmy, taniej nie zawsze musi być lepiej.. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amj Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 reklamowales je?jak wygladala dalsza przygoda i kontakt z tym sklepem?? Nie bo nie bylo sensu- i tak zapewne powiedzieliby mi, ze to normalnie fabryczne albo ze uzywalem i mam luzy. Wolalem zlozyc kola u Arnika na nowych czesciach i teraz po 3000 nadal mam swiety spokoj- nawet nie musialem podciagac szprych- nastepnym razem nie dam sie juz zalatwic i kupie z polskiego zrodla, a nie oem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 w takim razie uwazam ze twoja opinia jest niesprawiedliwa-bubel zawsze moze sie trafic zalezy jak sie zachowa potem sprzedawca.a co zrobiles z ta piasta w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 poszedlem sprawdzic jak wyglada sprawa z tymi piastami w normalnym sklepie i okazalo sie ze nei maja zadnych luzow, ja rozumiem kogoś, kto ma 80 km do najbliższej rowerowni, że korzysta z wirtualnych sklepów ale jeśli ma się rowerownie pod nosem to jest to tylko snobizm i nie piszcie że taniej można kupić bo niejeden się już przekonał że tanie mięso to psy jedzą w rowerowniach stacjonarnych też można się targować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ja rozumiem kogoś, kto ma 80 km do najbliższej rowerowni, że korzysta z wirtualnych sklepów ale jeśli ma się rowerownie pod nosem to jest to tylko snobizm Ja mam 200m (słownie: dwieście metrów, może nawet mniej) do najbliższego sklepu rowerowego i kupuję tam tylko linki itp drobiazgi. Nie za bardzo rozumiem, dlaczego miałbym tam przepłacać zamiast zamówić dużo taniej? :034: W sklepie stacjonarnym mam 10% rabatu, w internecie kupuję minimum ~20% taniej. W razie czego istnieje coś takiego jak reklamacja czy zwrot towaru - wystarczy dołączyć zgłoszenie reklamacyjne na piśmie i nie ma problemu - wymieniałem tak hamulec który został uszkodzony w transporcie z winy sprzedawcy - został źle zapakowany; dostałem nowy i nie płaciłem za wysyłkę. Zresztą takie przypadki to margines, w 99% przypadków jest OK... Pomijam już tak drobny szczegół jak dostępność części w sklepach. Kraków to duże miasto, mimo to w 5 sklepach klocków do moich hamulców nie mają - chyba, że na zamówienie :lol: Właśnie dlatego jestem w trakcie kolejnego zamówienia on-line - chciałem kupić klamki przełajowe typu top-mount - w Krakowie na dzień dzisiejszy szansa zakupu takich jest równa 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Dokładnie z tego samego powodu części rowerowe kupuję na allegro lub sklepach internetowych Zresztą nie tylko częci rowerowe Elementy komputerowe, pralkę, telewizor, drewno do kominka 6 m. przestrzennych przez net też kupiłem BTW najbliższy sklep rowerowy mam na końcu swojej ulicy ale tam to nic nie kupuję nawet końcówek do linek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 21 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Kolejne zakupy u Focusa (Centrum Rowerowe). Tym razem duże zamówienie bo ponad 1400zł (2 Bomberki i trochę drobiazgów). Tak jak poprzednio mogę się przyczepić do czasu odpowiedzi na maile. Chłopaki mają po prostu pełne ręce roboty więc trzeba być cierpliwym. W końcu jednak wszystko ugadaliśmy. W sumie dostałem ok. 40zł rabatu i przesyłka przyszła dokładnie wtedy, kiedy powinna. Niestety po otwarciu okazało się, że brakuje przedniej przerzutki (Sram X-gen). Telefon i natychmiast wszytko się wyjaśniło - mieli ją u siebie (zapomnieli spakować). Jeszcze tego samego dnia o godzinie 19 ją wysłali i była u mnie na następny dzień! Podsumowując - podejście do klienta jak najbardziej pozytywne i tylko te drobne niedopatrzenia trochę psują obraz całości. Dodam jeszcze, że na samym początku wysłałem mailem prośbę o zrobienie kosztorysu zamówienia w 2 wariantach. Tego maila dostało Centrum Rowerowe i Bike-Center. Zapytałem też o ewentualny rabat. Z Bike-Center odpisali, że jak już się konkretnie zdecyduję i złożę zamówienie to ustalimy warunki, natomiast z Centrum Rowerowego dostałem konkretną odpowiedź z rozpiską cen i terminem kiedy sprzęt byłby wysłany. Wybór był oczywisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uel Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Moje pierwsze zakupy u Arnika: komplet kół MTB, gripy x-7 i nowe klocki hamulcowe. Deal przeprowadzony pomyślnie, żadnych większych problemów. Czasem tylko precyzja wypowiedzi wymuszała dodatkową korespondencję Koła zaplecione bardzo dobrze, żadnych luzów czy bicia, ceny też na poziomie. Generalnie jeśli chodzi o koła to bardzo polecam No i dołączam się do pochwał pod adresem Probikes.pl - niedawno kupowałem tam opony i wszystko poszło migiem i bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwent Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 15/10/2006 zrobiłem drobne zakupy w dwóch sklepach internetowych: Bikeonline.pl i w Mikesport.pl W obu sklepach wysyłka była natychmiastowa , choć z obu sklepów dotarło nie całkiem to co zamawiałem . W Bikeonline zapomnieli włożyć do paczki jeden z podkoszulków Mateo Accent - napisałem maila i odpowiedź była natychmiast: przeprosili i za 2 dni dotarł brakujący podkoszulek. Z kolei z Mikesport jeden z podkoszulków dotarł do mnie w innym rozmiarze niż zamawiałem ale różnica miedzy L a XL była niewielka i właściwie w obu czuję się tak samo dobrze wiec nawet do nich nie pisałem .... :wink: W sumie każdy może się pomylić więc żadnego ze sklepów nie "skreślam" choć miałem lekkiego pecha, jak na moje pierwsze zakupy rowerowe via internet . Reakcja Bikeonline na mojego reklamacyjnego maila była natychmiastowa i właściwa - co pozwala mi sądzić, że w razie gdyby zdarzyła się im jeszcze raz taka pomyłka to ostatecznie nie zostanę poszkodowany jak klienci Crazysport. Nie zrażony drobnymi niepowodzeniami na następne zakupy wybrałem sklep Arnika-chyba najbardziej chwalony na naszym forum. Kupiłem zimowe butki Northwave, pedały Eggbeater C, ochraniacze NW i 3 pary skarpet. Tym razem zero niedociągnięć . Kontakt z Arnikiem bardzo dobry przez gg. Sympatyczny gość, zna się na swoim towarze, daje praktyczne rady. Ceny również ma konkurencyjne- butów i pedałów nie znalazłem nigdzie taniej. POLECAM ten sklep. Następne zakupy najprawdopodobniej również zrobię na www.arnik.freshsite.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Polecam sklep sportset (www.sportset.pl) kupowałęm tam oponkę maxxis hard drive. Pełen profesjonalizm i szybka wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam. Jak mam więcej części do roweru to kupuje w Cyklotur szybka przysyłka, mili sprzedawcy. Pozdrawiam i polecam. Witam. Jak mam więcej części do roweru to kupuje w Cyklotur szybka przysyłka, mili sprzedawcy, niskie ceny. Pozdrawiam i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Polecam formickiego. Kupiłem sztycę smica i licznik sigmy. Miało być wysłane razem, jednak przez pomyłkę dostałek tylko sztycę. Mejl, 2 dni i jest licznik. W dodatku świetny kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja mam takie pytanie. Chcę kupić buty SPD i zależy mi, żeby cena była jak najmniejsza. Czy ktoś kupował w sklepie www.cult-bikes.com? Zależy mi na Waszej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Widzę, że pomyłki są częste, więc to co się działo ostatnio z moimi zamówieniami nie wynika z mojego pecha. Kupiłem kasetę w Wertykalu i zapłaciłem przelewem. Dostałem jednak paczkę za pobraniem, której nie przyjąłem. Tydzień później dostałem kasetę we właściwej paczce. Kupiłem szprychy Revo Black w skleprowerowy.pl. Wczoraj dostałem srebrne a na fakturze ceny za czarne. Odesłałem kurierem na ich koszt i czekam na właściwe. Wszystkie sprawy załatwiam telefonicznie bo tak jest najszybciej. W Wertykalu nie odpowiedzieli mi na maila kiedyś. Bikestacja - nyple przyszły szybko. Centrum Rowerowe - składałem niedawno dwa zamówienia i obie paczki dostałem szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja mogę polecić http://www.formicki-bike.pl/ Zamówiłam u niego najpierw Avid'ki a pózniej pulsometr PC15. Avidki przyszły bez problemu. PC15 zgubil sie na poczcie. Kontakt mailowy bardzo dobry. Nie musiałam czekać, az poczta rozpatrzy reklamacje, zaproponowano mi Fit Watcha (poniewaz w tamtym okresie ten PC15, ktorego zamówiłam byl ostatni) albo zwrot pieniedzy. Zwrot pieniedzy i moge polecic drugi sklep: http://www.xtrabike.pl/. Zamówiłam u nich pulsometr Onyx Fit, z paczką ekonomiczną. Okazalo się ze wyslali priorytetem, chciałam dopłacić różnicę, ale miło odpowiedzieli, że dopłaty nie potrzebują. Kontakt mailowy, jak widac, równiez dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja polecam www.arnik.pl > najlepszy sklep z jakim sie spotkalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Polecam zakupy ARNIKa. Wszystko sprawnie, przyjemnie, kontakt znakomity jak rowniez doradztwo w tematyce rowerowej. Dodatkowo dystrybutor przyslal Arnikowi szprychy i obrecze w kolorze czarnym (calosc ok 150 zl drozsza) zamiast srebrnym, ktore zamawialem. Zamiast odeslac to z powrotem, dostalem czarny komplet bez grosza doplaty.SOLIDNE podejscie do klienta Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Sklep MK Bike Sosnowiec. Kupiłem adapter do mojego Avida. W komentarzu napisałem że zależy mi na szybkiej przesyłce. Adapter zamówiłem w czwartek po południu 19 kwietnia, tego samego dnia dostałem maila, że paczka została wysłana. Otrzymałem ją dzisiaj (23 kwietnia). Dobry kontakt mailowy. DUŻY PLUS. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.