Skocz do zawartości

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

Alvaren

Rekomendowane odpowiedzi

Arnik0tylnie koło na DT XR4.1d DT competition black DT cerit disk,bacik do kasety wszystko w dobrej cenie i sprawnie pomijajac mala obsuwe czasowa kotra po czesci zawinilem ja nie precyzujac zamowienia a po czesci dystrybutor ktory nie zareagowal nalezycie na sprostowanie zamowienia sklepu....ale generalnie plus ladnie zaplecione i gotowe do jazdy koleczko:)

• 3 tygodnie później...

Cóz nie pozostaje mi nic innego jak dołączyć do grona zadowolonych klientów Arnika. Kupilem amorek Marzocchi i wszystko poszło gładko i sprawnie. Troche miałem problemów z pompką, którą sobie zamowiłem do tegoż amorka, bo nie miałem w domu z ciśnieniomierzem, ale na mój alarmujący e-mail arnik odpowiedział szybko i skutecznie. Po kilku próbach w końcu doszedłem o co w tej popmce chodzi ( o mało oka nie straciłem jak mi wystrzeliła śrubka zwalniająca wentyl, bo troche zakręcona ta pompka jest :P ), w każdym bądź razie po rozmowie z Arnikiem odczułem pełen komfort, że gdyby faktycznie coś było nietak nie będzie problemu z reklamacją.

Druga cecha, która wyróżnia arnika to to, że nie oszczędza na telefonie. Po pierwszym e0mailu ode mnie odrazu zadzwonił i zupełnie inaczej się zalatwiało. Kiedy złożyłem zamówienie i zapłaciłem też nie olał tylko dzwonił żeby ustalić szczegóły.

Wada to to, że arnik słabo stoii z kurierami. Generalnie wysyła pocztą priorytetem i jak twierdzi nie było z tym problemów, ale np. ja nie lubie poczty polskiej nie ufam jej i wolę kurierem. Oczywiście sam fakt przesłania kurierem nie stanowi dla sklepu problemu, z tym że gdyby miał stałą umowę z jednym z kurierów na pewno było by taniej, ale generalnie to szczegół.

Polecam i tyle.

• 3 tygodnie później...

Podpisuję się (oburącz wręcz) pod powyższym pozytywnym komentarzem o erowery. W sobotę wieczorkiem zamówiłem mostek.

Weekend wolny. A potem w poniedziałek mail o rozpoczęciu realizacji, wtorek mail - paczuszka w drodze i w środę rano pan listonosz u moich drzwi.

Super. Już upatrzyłem sobie następny zakup u nich <_<

Poza tym erowery to inaczej Pol-Sport, czyli dystrybutor na polskę kilku fajnych firm (vide Syncros)

W pełni podzielam powyższe b. pochlebne opinie o Arniku, kupowałem tam ramę+dodatki, podobnie w probikes.pl (pakiet promocyjny Shimano). W obu przypadkach bardzo dobry kontakt, realizacja bez najmniejszych problemów, przesyłki dobrze zabezpieczone :)

NIE POLECAM sklepu bike-center.pl, kobieta, która tam odpowiada na emaile, w arogancki sposób przez 3 dni nie potrafiła/nie chciała podać numeru konta abym wpłacił pieniądze. Zamówienie przez email towaru nie mieściło jej się w głowie. A może ona nie lubi w ogóle pracować?

• 2 tygodnie później...

Korzystałem z usług dwóch sklepów. Jeśli chodzi o www.centrumrowerowe.pl wszystko przebiegło sprawnie i bez jakichkolwiek zastrzeżeń (zamawiałem liczniki). Znacznie gorzej było, a w zasadzie wciąż jest w www.rower.com.pl Zamówiłem usztywniacze, dokonałem przedpłaty przelewem na wskazane konto, a tu po kilku dniach przychodzi listonosz i mi mówi, że paczka za pobraniem. Zdębiałem, kazałem zostawić awizo a do sklepu skrobnąłem maila. Nie odpowiedzieli. Na drugi dzień dzwonie, jakiś malo zorientowany pan obiecuje, że sprawdzi i oddzwoni. Nie oddzwonił. Dopiero następnego dnia po kolejnym mailu, w którym zasugerowałem aby łaskawie przelali mi kase na konto to ja pójdę na pocztę i zapłacę tam za przesyłkę zadzwoniła do mnie pani i stwierdziła, że przystają na taki układ. Na razie pieniążki na konto nie wpłynęły. Czekam cierpliwie do poniedziałku i znów się im przypomnę. Być może mój przypadek ma charakter incydentalny, jednak ja do sklepu się zraziłem. Nie tyle z powodu samej pomyłki, bo to może zdarzyć się każdemu, co opieszałej reakcji na moje zgłoszenie.

Ostatnio:

coolbike.pl - koszulka Kelly's Sabotage [praktycznie nie do dostania na polskim necie] bez problemów i szybko.

mkbike.com.pl - 3x Maxxis Ultralight, 2x Maxxis DH, zacisk BBB i łatki :P wszystko bez problemów i nad wyraz szybko! zamowilem i praktycznie na drugi dzien.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio korzystałem z:

CentrumRowerowe.pl - opis tu...

Próbowaliśmy też kupić z kumplem 2 komplety kółeczek do przerzutki KCNC od bikestacja.pl. Na jednej z aukcji była cena 35zł, a w opisie "cena za parę". Wcześniej wystawiali je 2 razy drożej, więc kumpel na wszelki wypadek zapytał mailowo, czy to nie jest przypadkiem cena za sztukę - odpowiedzieli, że to cena za parę.

Zalicytowaliśmy, kumpel poprosił o dane do przelewu po czym dowiedział się, że cena jest jednak za sztukę a nie za parę. Oczywiście nie kupiliśmy. ROTFL.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio:

XTRa-Bike - wszystko ok. Przesyłka bardzo szybka. Towar zgodny z opisem. Szybki i bezproblemowy kontakt. Zakupione części to: komplet hamulce + klamki Avid SD 7, pulsometr Sigma Sport Fit Watch oraz pedały Shimano 520. Hamulce i klamki niedostępne w momencie składania zamówienia ale dosłane tydzien później na koszt XTRa-Bike. Reszta towaru wysłana jeszcze w dniu zakupu - u mnie niecałe dwa dni później.

Teraz - Bikestacja; kiera i mostek.

Zamówienie jednego dnia, następnego dnia wysłano, 4 dni robocze czekania (bez soboty) i hurra!!

Towar co prawda nie w pudełkach, tylko w workach, ale za to oryginalnych. Nienaruszony, bez choćby najmniejszej rysy.

Polecam.

A z gościem najlepiej gadać przez GG, choć status cały czas niedostępny, w końcu się odezwie. Spokojna rozczochrana. :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...