Skocz do zawartości

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

Alvaren

Rekomendowane odpowiedzi

Tu następny zadowolony klient Arnika. Wszystko zgodne z zamówieniem (Przerzutka przód, mostek, suport, łańcuch) i na czas. Wcześniej dość dokładnie obgadane i uzgodnione. Nie dopytałem się o sztycę i okazało się że nie ma i niestety już nie będzie - kasa wróciła do mnie szybciutko i bezproblemowo. Super sklep.

Wcześniej korzystałem też z www.4bike.pl

Oferta nie jest może powalająco bogata ale znalazłem tam ramę i dwa dni później już była u mnie.

Ja przeżyłem ostatnio bardzo miłe zaskoczenie związane ze sklepem crazysport.pl. Jako, że siedzibę mają w sąsiednim mieście to po skontaktowaniu się ze sprzedawcą złożyłem zamówienie na butki i pedałki SPD umawiając się na odbiór osobisty z przymierzeniem. Sprzedawca powiedział, że jak tylko sprowadzi towar z Poznania da mi znać, ale nie wie czy uda się przed świętami. Przygotowałem się więc, że przed świętami na pewno nie dostanę swojego zamówienia, a tu telefon i gościu mówi, ze wszystko jest już u niego i mogę przyjechać, jednak po kilku godzinach dzwoni ponownie i mówi, że przywiezie mi to wszystko do domu (jakieś 25 km), bo teraz musi wyjść i nie będzie na mnie czekał. Pomyślałem - fajnie, nawet z domu nie muszę wychodzć. Dzisiaj, w wielką sobotę, przyjechał do mnie osobiście, przymierzyłem butki, które okazały się w sam raz i w ogóle zaiste. Nawet sprowadził dla mnie czarne pedałki, chociaż miał na sklepie srebrne, a ja mu pisałem, że jeżeli czarne będą problemem to mogą być srebrne. Sprzedawca po prosty niesamowity i ma fajnego białego pieska :wink:

Ja niestety u Arnika zamówiłem buty dnia 10 wkeitnia i zostaną wysłane dopiero po święach :) troszeczkę zraziło mnie to do tego sklepu, ale skoro jest tyle pozytywnych opinii to z pewnością coś zamówię drugi raz, jak na razie cyklotur jest dla mnie najlepszym sklepem, szybko bez problemów, kiedy o coś pytam dostaje konkretne odpowiedzi :)

a ja polecam warszawski sklep OTB, świetna i fachowa obsługa, :(:D

i ostrzegam przed NETBIKE zakupiłem u gościa ramkę Duncona Amstaff czas oczekiwania 3 miesiące i cały czas byłem zapewniany że już jest wysłana pomogła dopiero interwencja u DUNCONA, i ramka była u mnie w 4 dni, obiecana koszulka (gratisek) nie otrzymałem do tej pory a chociaż posłużyby mi do mycia okien !!! :D:D

Gość BikerFG

Robilem zakupy w wielu sklepach,u Arnika juz wczesniej tez, ale jakies drobniejsze.

Ostatnie zakupy byly najpowazniejsze, jakie robilem w sklepach internetowych, no i robilem je u Arnika, a wlasciwie wspolnie z nim skompletowalismy sprzecik, z ktorego zostal zlozony rower szosowy (wczesniej ze sprzetem szosowym mialem mniej do czynienia).

No i co moge napisac...przede wszystkim to, ze kontakt z Arnikiem jest wzorowy, kazda kwestia, nawet najdrobniejszej czesci byla z nim wspolnie omawiana. Takze dokladnie wiem co mam w rowerku (zaleta skladania).

To co prosilem bez problemu Arnik zlozyl.

Szosoweczka dzisiaj wstepnie przetestowana i jestem w 100% zadowolony.

Co do ceny.. napisze tylko, ze bardzo atrakcyjna.

Polecam wiec Arnika, zwlaszcza jesli zalezy komus na powaznym podejsciu do klienta.

Na allegro jest sprzedawca o nicki 'rowerekcompl' też mogę go polecic. Koles strasznie zamotany, ciężko się z nim skontaktować ale w koncu mi sie udalo i umówiłem sie na odbior osobisty. Wzialem od niego hebelki po bardzo dobrej cenie... wszystko OK.

Pisze kolejnego posta bo dzisiaj odebrałem kółka od Arnika. Jak zwykle bez problemów. Odbiór osobisty w Warszawie bo akurat był w stolicy :) yeeeah! rowerek juz w 99% gotowy!!!

Nie dalej jak wczoraj, dosłaem koleją paczkę od Arnika.

Koło jest w porządku i wszystko ok. Nawet zaplecenie i obwijka gratis.

Jednak prosiłem o dorzucenie pubełka ze szprych.

Ponieważ szpryhy są wysokiej jakości i wysokiej ceny chcaiłbym mieć jakieś potwierdzenie tego że są to wałśnie te szprychy a nie inne np. tańsze o 1 zł. Wieće przecież żę teraz w tych zakręconych czasach trzeba wszystko sobie wywalczyć i nie można być za bardzo ufnym.

Oczekuję od Pana Arnolda informacji jak sprawdzić czy zamawiane szprychy są takimi jakie były na zamówieniu. A może wy wiecie , proszę info na maila. Mają być to czarne Revolution DT.

Pomimo tego drobnego niedociągnięcia już planuje kolejne zamówienie.

EDIT:

Mile zaskoczony właśnie czyli w niecałe 10 minut po mojej prośbie o kontakt odebrałem telefon.

Rozmócą okazał sie być Pan Arnold ze sklepu Arnik. Kulturalnie wyjaśnił mi wszystko odnośnie tych szprych. I teraz jestem spokojny i bogatszy o nową wiedze.

Więc celujący dla Arnika za odpowiednie i rzetelne podejście do intenetowego klienta a to w sieci jest najważniejsze!!

Pozdrawiam

Marcin Rykała

Absolutnie nie rozumiem tych zachwytów nad Arnikiem, jak dla mnie jest to totalna porażka :P

Tydzień temu kupiłem buty, choć mogłem je mieć kilka złotych taniej, postanowiłem, że sprawdzę najlepszy kontakt w internecie. :glare: Dzisiaj PO SIEDMIU DNIACH mój stan zamówienia zmienił się z przyjęte na wysłane. Butów cały czas nie ma, a jutro jest wyprawa na którą specjalnie je kupiłem. Kontakt z żywym człowiekiem - zerowy, tylko dwa maile z automatu. Na maila z zapytaniem - nie odpowiada. Na GG - ciągle niedostępny i zaprasza na www. I to ma być wg Was super sprzedawca???? Do handlowania pietruszką, a nie w necie :P Każdy pożądny sklep zaznacza, jaki towar posiada na stanie. Tutaj widzę, że po zleceniu dopiero się zamawia od dostawców. Po kiego grzyba wysyłać coś takiego priorytetem?

Jestem lekko poirytowany, bo jutro wyjazd, a tu takie obsuwy. :P

Kolejne zakupy części, jak zwykle pełny POZYTYW, jak zwykle dla Arnik'a :(

Wcześniejszy zakup (marzec): piasta szosowa przednia Novatec i taśma na obręcz Continental - rewelacja!!

Ostatnie zakupy (kwiecień): Mostek Bop Light Team i kiera Tioga Taskforce - rewelacja!!

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Polecam www.probikes.pl Fachowa i miła obsługa. Kupiłem w tym sklepie rękawiczki Shimano XTR i aby dopasować rozmiar wymieniłem z właścicielem kilkanaście maili. Szybka przesyłka, bez żadnych kosztów jesli wpłaci sie kaskę na konto. Polecam gorąco. Duży wybór części Shimano (głównie) ale także innych firm, widać rozszerzaja ofertę.

Za bardzo nie rozumiem dlaczego tak chwalicie Arnika??? Przecież wcale nie ma tak tanio!!! Porównywałem z innymi sklepami (które w tym temacie polecacie) i gdzie indziej jest taniej - konkretnie chodzi o osprzęt Deore. Wiem wiem, zaraz powiecie że można negocjować ceny, no ale skoro gdzie indziej na dzień dobry mam 50zeta mniej za mały zestawik części to po co bawić się w negocjacje?!?!

Czy ktoś kupował już w http://www.centrumrowerowe.pl/??? Na Allegro mają same pozytywy, a co wy na to???

ja muszę po raz kolejny pochwalić Cyklotur, zamówiłem wczoraj dzisiaj dostałem, sztyca była owinięta przez nich folią która zdejmowałem ponad minute aby sztyca się nie porysowała podczas transportu, jak najbardziej pozytywnie oceniam ten sklep.

I jak dopisuje sie rekami i nogami pod pochwałą dla Arnika :blink: kupilem spd m540 i butki SH-M121 w sumie za 360 zl (z wysylka) i z tego co szukalem w roznych sklepach internetowych to to naprawde bylo mega tanio :) no i kontakt z Arnikiem swietny :D polecam wszytskim :) a co do posta powyzej o deore to... przeciez to normalne ze jedna rzecz jest taniej w jednym sklepie a druga w innym :) nie ma i nigdy nie bedzie sklepu gdzie wszystko bylo by najtansze :) a jezeli chodzi o butki spd to imo Arnik miażdzy konkurencje :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...