Pikul Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 http://skuter.pl/sklep/ - nowy sklep rowerowy i nie tylko, dopiero sie rozkręca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ujdzie sklepik pozyjemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Sklep ArniK - rewelacja! Jest to, czego nie ma w innych sklepach. Bardzo indywidualne podejście do klienta. Nie wiem czemu tak się podniecacie Nim. Podejście żeczywiście indywidualne, jak się pytałem o szczegóły dotyczące mostków[bo nic praktycznie nie było napisane na stronie] to nie otrzymałem ani jednej precyzyjnej odpowiedzi. Totalny brak zaangażowania. 1. -Ja- Jaki kąt ma ten mostek? -Arnik- Od 5 do 10 Stopni. 2. [na stronie podana waga mostka ze śrubami tytanowymi, ale nie napisane czy mostek takie śruby posiada w komplecie] -Ja-Czy śruby tytanowe są w komplecie z mostkiem? -Arnik- Nie wiem. Poza tym wszystkim ceny są sąa wysokie. Przykłady zeby nie było ze zmyślam Manetki TRIGGER Rocket Arnik 290,- PLN MkBike.pl 199, - PLN Tarczówka LX M585 bez tarczy z dual controlem Arnik 440,- PLN CrazySport.pl 379,- PLN Korba XT / LX Hollowtech 2 Arnik 550,- xt / lx 398,- PLN CrazySport.pl 489,- xt / lx 329,- PLN Wymieniać można dużo więcej, ale to sie mija z celem bo tu chodzi tylko o podanie przykłądu. Nie wiem z kąd taki popyt na ten sklep. Teraz mozna czekac na: 1. Boski Arnik obniży ceny 2. Nic sie nie zmieni 3. Ktoś mnie pojedzie za moją opinię. Możecie również darować sobie komentaże typu "a ja jestem przynajmniej pewien ze u Arnika otrzymam to za co zapłaciłem". Kupowałem wiele części w różnych sklepach i nigdy nie miałem problemu z niczym. A jako ze nic tam nie kupiłem, bo sam sprzedający mnie do tego zniechęcił więc nie mam możliwości wypowiedzenia się jak on sprzedaje. Wiem na pewno ze chyba mu na tym nie zależy. --------- Dobranoc i powodzenia w kupowaniu tanich części u DOBRYCH SPRZEDAWCÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Poza tym wszystkim ceny są sąa wysokie. Przykłady zeby nie było ze zmyślam Za wysokie? Znajdziesz mi to taniej? http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=1947 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Tak. Tu przyznaję rację. Tyle że znalazłeś bardzo nietypowy sprzęt. Nie ma zabardzo do czego porównywać bo jest tylko w 2 sklepach. Niemniej jednak popularny osprzęt nie jest tańszy i to trudno bedzie podważyć chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Tak się zastanawiałem nad tym czy odpisać na ten post czy też nie, ale jadnak doszedłem do wniosku, że powinienem. Może po kolei: - nigdy nie twierdziłem, że prowadzę super sklep- jeżeli moi klienci tak uważają, to cieszę się z tego powodu ogromnie, dziękuję im za okazane zaufanie i pozytywne opnie - nigdy też nie twierdziłem, że wiem wszystko (chyba, że widziałeś gdzieś takie moje słowa, to poproszę o cytat i wskazanie tego miejsca )- tym bardziej nie wiem, im bardziej nie mogę odszukać informacji na temat danego produktu- wolałbyś przeczytać kłamstwa?, a może wolałbyś, żebym w ogóle Cię zignorował? - co do cen, to niestety nie jestem w stanie szukać non stop po internecie, czy ktoś dał niższą cenę od mojej- jeżeli klienci podsuną mi takie informacje, to z chęcią aktualizuję ofertę (chciałbym zobaczyć Cię w akcji, jak przeszukujesz sklepy konkurencji w poszukiwaniu 2000 produktów codzinnie, żeby być na bieżąco :wink:) - a nadawanie mi przydomka "Boski" też według mnie nie jest właściwym postępowaniem, bo to nie ja pisałem opinie o sobie, tylko moi klienci, a więc to tak, jakbyś się zbijał z Nich- czy to jest w porządku- niech ocenią sami klienci i Forumowicze. Jedyne co mi pozostaje, to przeprosić Cię za to, że niestety nie potrafiłem udzielić Ci żadnej satysfakcjnującej Cię odpowiedzi. Następnym razem, jeżeli tylko będę w stanie, to postaram się wyczerpać temat. Pozdrawiam Wszystkich, którzy zaufali mi na tyle, by później móc wpisać swoją opinię tutaj i tych, którzy pomimo tych opinii uważają, że mój sklep nie jest taki, jak go widzą inni (każdy ma prawo tak uważać :wink:). Przykłady zeby nie było ze zmyślam Manetki TRIGGER Rocket Arnik 290,- PLN MkBike.pl 199, - PLN Nie twierdzę żebyś zmyślał, ale.... Oczywiście pozdrówko FORUMOWICZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Tak się zastanawiałem nad tym czy odpisać na ten post czy też nie, ale jadnak doszedłem do wniosku, że powinienem. Warto wyjaśniać nieporozumenia. - nigdy też nie twierdziłem, że wiem wszystko (chyba, że widziałeś gdzieś takie moje słowa, to poproszę o cytat i wskazanie tego miejsca )- tym bardziej nie wiem, im bardziej nie mogę odszukać informacji na temat danego produktu- wolałbyś przeczytać kłamstwa?, a może wolałbyś, żebym w ogóle Cię zignorował? Nie kłamstw lepiej nie. Ale mozna się zaangażować, napisac ze sie sprawdzi, poszuka po necie, upewni. - co do cen, to niestety nie jestem w stanie szukać non stop po internecie, czy ktoś dał niższą cenę od mojej- jeżeli klienci podsuną mi takie informacje, to z chęcią aktualizuję ofertę (chciałbym zobaczyć Cię w akcji, jak przeszukujesz sklepy konkurencji w poszukiwaniu 2000 produktów codzinnie, żeby być na bieżąco Fakt, moze byc to trudne, ale łatwo jest porównac ceny najbardziej popularnych części. Poza tym nie trzeba codziennie, wystarczy raz na jakiś czas. - a nadawanie mi przydomka "Boski" też według mnie nie jest właściwym postępowaniem, bo to nie ja pisałem opinie o sobie, tylko moi klienci, a więc to tak, jakbyś się zbijał z Nich- czy to jest w porządku- niech ocenią sami klienci i Forumowicze. Tak to była kpina z innych. Chodziło o to ze się tak podniecają. Tobie tylko chciałem wytknąć ceny i to ze nie udało się mi wyciagnąć informacji. Jedyne co mi pozostaje, to przeprosić Cię za to, że niestety nie potrafiłem udzielić Ci żadnej satysfakcjnującej Cię odpowiedzi. Następnym razem, jeżeli tylko będę w stanie, to postaram się wyczerpać temat. ok. chciałem pokazać swoje zdanie, i tyle. Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 - a nadawanie mi przydomka "Boski" też według mnie nie jest właściwym postępowaniem, bo to nie ja pisałem opinie o sobie, tylko moi klienci, a więc to tak, jakbyś się zbijał z Nich- czy to jest w porządku- niech ocenią sami klienci i Forumowicze. Tak to była kpina z innych. Chodziło o to ze się tak podniecają. Korba w poprzednim poście była tylko przykładem. Zapłaciłem mniej także za RooX'a, oponę, łańcuch, mostek, hamulec, klamki, oraz inne części o których już zapomniałem. Nie wspominając o DT Swiss w super cenie Każda z zamówionych części taniej niż w innych sklepach. Do tego dochodzi program lojalnościowy i darmowa wysyłka bo robię spore zamówienia. Biorąc to wysztko pod uwagę sporo oszczędzam! Zawsze porównuję ceny z innymi sklepami więc wiem co piszę. Nie odnoszę się oczywiście do całej oferty Arnika bo przeglądam tylko to czym jestem zainteresowany i co chcę kupić. I piszę opinie na podstawie moich zamówień - czyli części które już kupiłem. Nie rozumiem więc irytujących tekstów w stylu "to była kpina z innych. Chodziło o to ze się tak podniecają." Owszem podniecam się. A co mam robić? Żałować, że kupiłem taniej? :035: ` I nie jest to żadna obrona Arnika - raczej uzasadnienie moich pozytywnych opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Jak ja sie chce czegoś dowiedzieć to sie do niego dowiaduje. Nigdy niedostałem odpowiedzi "nie wiem" Ździwiłem sie jak to przeczytalem co napisałeś. W innych sklepach jak rozmawiałem na temat jakiś części raczej byłem sprzdawcy obojetny i po prostu bylem nikim odpowiedzi były dwu trzy wyrazowe a u Arnika tego nie ma. Potrafi podyskutowac na temat jakiś cześci podorazdac. Czesto mu dośc duzo truje na temat jakiś czesci itp. on sie nie denerwuje tylko z pokora wysłuchuje tego co pisze :wink: . Człowiek ma swoje zdanie i nie wciska na siłe zeby tylko sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zizu90 Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja zamówiłęm swoja pierwszą część do roweru na www.arnik.com.pl i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, ponieważ ceny są najniższe, można bardzo fajnie pogadać ze sprzedającym, przesyłka jest szybka.Arnik jest super dlatego będę robił tam często zakupy.Pozdrawiam i polecam"arnika" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Kolejny pozytywny komentarz wędruje na konto Arnika... Przyszła paczyszka i wszystko jest cacy... Jak zawsze zresztą... A co do "kłutni" powyżej to staje po stronie Arnika. Ja zawsze dostawałem od niego wyczerpujące odpowiedzi a gadamy często (ostatnio prawie codziennie). Ceny jak dla mnie są ok i jeśli ktoś poczyta regulamin arnikowego sklepu to sie dowie że można negocjować ceny po udowodnieniu że u konkurencji jest taniej. Mi się już tak dwa razy zdarzyło i nigdy nie miałem problemu z negocjacjami ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A czy sklep otb.pl jest godny zaufania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja w OTB zamawiałem opone, wszystko OK, szybka wysyłka, żadnych problemów. Generalnie POLECAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja też dołączę do grona zadowolonych klientów Arnika - niektóre ceny może wyższe, ale większość bardzo przystępna (przykład manetek Trigger Rocket z MKBike był nietrafiony - były faktycznie po 199, ale w czasowej promocji - sam je kupiłem; teraz są po 329). U Arnika nie muszę pół roku czekać na promocję i polować na 1 część - po prostu próbuję negocjacji i zawsze dostaję odpowiedź. Ponieważ przymierzam się do butów Shimano - polecam świetne ceny - kwestia czasu kiedy je wezmę. A do napisania tego posta skłonił mnie poczęści (krytykowany już tu) sklep MK-bike. Dopiero przy drugiej przesyłce sprawdziłem i zorientowałem się, że hamulce (wbrew opisowi na stronie) dostarczyli mi bez gumek, fajek i śrub mocujących (gumki i fajki przyszły po interwencji; śruby nie), chwyty dostałem tańsze, a mostek obtłuczony. Oba zakupy były na prawie 1000 - tak traktują klienta. W odpowiedzi na uwagi potraktowali mnie jak natręta pisząc, że tylko ten co nic nie robi, to się nie myli - doprawdy prowincjonalizm, żadnego profesjonalizmu, żadnego przepraszam - szkoda, bo ofertę mają niezłą i ceny (w promocjach) też. Składając rower kupowałem też w innych sklepach i na allegro - prawie w całości przypadków nie było problemów. Nie podaję szczegółów, bo nie pamiętam nawet wszystkich nazw i nicków. Ramę kupiłem w Twomark-u - poza tym, że bagatelizowali moje obawy o wysyłkę bez ubezpieczenie wszystko było OK - dali przesyłkę gratis, dodali stery. W sytuacji, gdy zakupu dokonuje się z odległości, operając się na zdjęciu (albo i nie) najważniejszy uważam jest kontakt - tu najlepiej wypada zawsze Arnik. Kiedy pytałem gdzieś o pompkę specializeda z manometrem (o wartości ciśnienia, wyskalowanie manometru) dostałem odpowiedź, że amory pompuje się w serwisie - żenada. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Jak najbardziej polecam Arnika Świetny kontakt, szybka dostawa, negocjacja cen. POLECAM i będe polecać, bo trzeba Kupiłem u niego: - manetki ALIVIO - opony ESCAPE - łańcuch SRAM PC-58 - kaseta SRAM 5.0 pełne zadowolenie i satysfakcja z zakupu. Kupujcie u Arnika :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukarski Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 polecam poznańskie sklep cyklotur oraz gryfiński sklep megabiz-sprawna obsługa i można negocjować ceny ps. przymierzam się teraz do zakupu amora i przeszukując wszystkie strony wpadłem na bike-center i normalnie chyba najtańszy sklep---czy polecacie zakupy tam pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 W bike-center kupiłem Avidy SD5. Paczka dobrze zapakowana żeby nic sie nie stało, szybka przesyłka, paragon jest. Ogólnie jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 8 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 A co sądzicie o erowery.pl? czekam 3 dni na maila od nich i nic...ciekawe ile w takim razie bym czekal na paczkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ze swojej strony moge polecic www.crazysport.pl swietny kontakt ze sprzedawcami- sami dzwonia, wyjasniaja szczegoly, szybka dostawa. moze martwic wymog wplaty na konto z gory, ale po przelamaniu tej bariery (chyba bardziej psychicznej klienta:P ) wszystko konczy sie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 9 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dzisiaj dostałem własnie 2 Ramki Lf maxx Pro od Arnika i musze powiedzieć o nim w samych superlatywach 1.Bardzo wyrozumiały sprzedawca ;długo sie ze mną meczył 2.paczuszka dobrze zapakowana i doszla szybko 3.no i oczywiscie ceny kóre nizsze niż normalne to jeszcze stery gratis :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 10 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Takze polecam w 110% ARNIKA poprostu super sprzedawca z wszystkim idzie sie dogadac, ponegocjowac ceny. Zakupilem u niego - Kierownice Dabomb p6 - Chwyty Holysh*t - Manetki SRAM 4.0 - Przednia przerzutke WSZYSTKO OK ! z czystym sumieniem moge go polecic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Pedro Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam także dołanczam się do pozytywnych opinii o sklepie Arnika Właśnie kolejny raz oczekuję na przyjście listonosza z paczuszką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ze swojej strony moge polecic www.crazysport.pl swietny kontakt ze sprzedawcami- sami dzwonia, wyjasniaja szczegoly, szybka dostawa. moze martwic wymog wplaty na konto z gory, ale po przelamaniu tej bariery (chyba bardziej psychicznej klienta:P ) wszystko konczy sie dobrze. Tez przychylam sie do wypowiedzi kolegi, poniewaz sam kupowalem u nich amorek, sprzedawca zadzwonil wyjasnil o co chodzi... bardzo sobie cenie takich sprzedawcow. Rowniez polecam MBIKE.pl kupowalem u nich mostek, siodelko i kilka innych drobnych rzeczy, kontak bdb przez gg i @ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ten gosc wyzej to ja, niezalogowalem sie bo jestem swiezo po formacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Po raz kolejny OTB zarąbisty sklep i Arnik super sprzedawca Te dwa sklepy oprócz allegro dla mnie tylko istnieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.