trime Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam Po wymianie opony, czyli po zdjęciu i założeniu koła trze mi zacisk o tarczę hamulca. Hamulce założyli mi w serwisie, więc były wyregulowane. Co mam zrobić, by mi nie ocierało?
seraph Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Wyregulować je. Dokładnie identyczną sytuację miałem dzisiaj po załataniu kapcia. Musisz poluzować lekko śruby mocujące zacisk hamulca (te wyżej na dolnym zdjęciu), zacisnąć hamulec i cały czas trzymając klamkę dokręcić śruby - klocki hamulcowe ustawią się symetrycznie względem tarczy i ocieranie zniknie. Taka filozofija
jasinski21444 Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Luzujesz te dwie śruby imbusowe z ząbkami na łbach przy zacisku i ustawiasz
trime Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Oznaczyłem śruby numerami chodzi wam o 5 i 6? Mnie ciekawią do czego są torxy 1 i 2. Czyli tak jak tu: ?
tobo Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Odkręć torxy a prawda... wypłynie Torxy trzymają obie półówki zacisku w kupie.
jasinski21444 Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Oznaczyłem śruby numerami chodzi wam o 5 i 6? tak Mnie ciekawią do czego są torxy 1 i 2. Spajają obie połówki zacisku
Andrew Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 ktoś tu jest niepoważny. Ten temat był już wałkowany setki razy. Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.