Skocz do zawartości
  • 0

Merida Kalahari 580 OEM+++ (2003)

NonPhixion

Pytanie

Nazwa: Merida Kalahari 580 OEM+++ (2003)

Data dodania: 12 sierpień 2013 - 16:46

Rower kupiłem w styczniu 2004 jako rocznik modelowy 2003 gdyż miał dobrą cenę, a z racji ramy, która idealnie do mnie pasuje miał być podstawą do modyfikacji. W ciągu 10 lat z domyślnej konfiguracji została tylko rama i obejma podsiodłowa. Rower został odelżony i do dziś rewelacyjnie mnie się na nim jeździ :-)Zapraszam do komentowania.

Zobacz rower

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwa: Merida Kalahari 580 OEM+++ (2003)

Data dodania: 12 sierpień 2013 - 16:46

Rower kupiłem w styczniu 2004 jako rocznik modelowy 2003 gdyż miał dobrą cenę, a z racji ramy, która idealnie do mnie pasuje miał być podstawą do modyfikacji. W ciągu 10 lat z domyślnej konfiguracji została tylko rama i obejma podsiodłowa. Rower został odelżony i do dziś rewelacyjnie mnie się na nim jeździ :-)Zapraszam do komentowania.

Zobacz rower

Świetny rower, też posiadam ten model, niestety w standardowej konfiguracji, służy jako rezerwa. Nie do zajechania do tej pory a kupiłem go chyba wcześniej, nie pamiętam od którego roku model jest w produkcji. Twój wygląda super!

Świetny rower, też posiadam ten model, niestety w standardowej konfiguracji, służy jako rezerwa. Nie do zajechania do tej pory a kupiłem go chyba wcześniej, nie pamiętam od którego roku model jest w produkcji. Twój wygląda super!

Jedynym mankamentem tej ramy jest brak mocowania na hamulec tarczowy z tyłu. Natomiast ze względu na to, że głownie jeżdżę po mieście to tarcza z tyłu byłaby jedynie do lansu :-P V-brake Deore LX z klockami XT świetnie sobie radzi z prędkościami 25-40 km/h gdy czasem trzeba mocno dohamować i muszę się ratować tyłem gdy np. autobus wyjeżdża z zatoczki i mnie nie widzi :-/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...