siimon Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jest na forum jakiś użytkownik. Ciekawi mnie jak sprawuje się to zapięcie. Boję się też, że nie mają wentylacji ale z drugiej strony może dzięki temu zbierają mniej błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Mam te buty. Parę słów jest tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/117427-10085g-merida-matts-whitewater-2005-by-lumperator/page-2 Zapięcie BOA sprawuje się dobrze. Miałem kilka błotnych wypraw i wszystko jest w porządku. Można tam czasem kropnać oliwką, chodzi wtedy jak nówka. Żle jest natomaist, że to pikrętełko znajduje się z tyłu (w noszym modelu jest na górze). Schodząc po schodach albo z górki po większych kamieniach można czasem niechcący odpiąć wiązanie :/ Natomiast same buty są z dość grubej skóry. Wentylują umiarkowanie. Ogólnie sprawiaja wrażenie wytrzymałych. Podeszwa fajna Jedyny minus to moim zdaniem dość duża waga. Moze nie odbiegają od standardów, ale czuć na stopie ich masę (ok 402-416g sztuka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Dzięki za info. Powiedz może jeszcze jak wygląda sprawa ze sztywnością podeszwy. Do tej pory jeździłem w butach, gdzie podeszwa praktycznie w ogóle się nie uginała ale mi to odpowiadało. Ja tutaj wygląda sprawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Da się w tym przejść kawałek. Nie jest tak sztywno jak butach szosowych. Typowa sztywnośc mtb w skali 5 / 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.