Skocz do zawartości

[tarczówki] Montaz Alivio BB5, tylko amor do wymiany?

Boqler

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz jak w temacie mam stary dosc rower. Mam widelec tylko pod v'ki, wiec na pewno musze wymienic na amora co bede do niego mogl podlaczyc tarczowki. Czy cos jeszcze musze wymienic oprocz amora, zeby zamontowac tarczowe hamulce?

Amor i piaste w przednim kole a co za tym idzie szprychy i pewnie obrecz... czyli w skrocie cale kolo. Jezeli mechanik to pewnie tez klamke. A jezeli hydraulik to masz spory wydatek.

Chodzi Ci pewnie o Avida BB5. Troszke pokreciles temat.

Amor i piaste w przednim kole a co za tym idzie szprychy i pewnie obrecz... czyli w skrocie cale kolo. Jezeli mechanik to pewnie tez klamke. A jezeli hydraulik to masz spory wydatek.

Chodzi Ci pewnie o Avida BB5. Troszke pokreciles temat.

Mozg zdury piszesz!

Amor tak, piaste tak.

" a co za tym idzie szprychy i pewnie obrecz... czyli w skrocie cale kolo."

Obrecz... po co? Szprychy po co? Nawet jak bedzie trzeba inna dlugosc, to zawsze mozna zastosowac inny zaplot czy cos pokombinowac, no w ostatecznosci mozna te szprychy wymienic,ale nie koniecznie.

" Jezeli mechanik to pewnie tez klamke. "

.... bzdura .... mechaniki dzialaja na klamkach V....wogole sa jakies specjalne kalmki do mechanikow? Z tego co wiem to wszysktie uzywaja zwyklych klamek V.

"A jezeli hydraulik to masz spory wydatek."

Tez gadasz bez sensu, tani hydraulik bedzie w takim samym koszcie jak dobry mechanik, wiec pleciesz wogole bez sensu.

Jak masz dalej pisac takie posty to lepiej pierwsze poczytaj co sie z czym je, a nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Do autora tematu. Nie wiem czy jest sens inwestowac w active :). Ale wybor nalezy do Ciebie.

Mozg zdury piszesz!

Wiem tylko tyle ile wyczytalem z forum i tyle co sie dopytalem u 2 os. ze sklepow. Wychodzi na to ze facet w sklepie naciagnal mnie na kase. Ja przy wymianie piasty bylem zmuszony kupic obrecz i nowe szprychy pomimo iz moje stare bylo w b. dobrym stanie. A co do klamki w mechaniku to ponoc do lepszej pracy hamulca potrzebne sa lepsze klamki tak jak np. w przypadku Avida BB5 ludzie pisza ze najlepiej hampel pracuje z klamkami Avid FR5. No ale moge sie mylic bo moja wiedza jest w tym przypadku niewielka i czysto teoretyczna . Wiec sorki za moje bledy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...