omenek Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam. Ostatnio w moich M596 skracałem wężyki i po odpowietrzeniu działanie przodu jest dla mnie satysfakcjonujące natomiast tył jestem w stanie dociągnąć do samej kierownicy. Czy to jest wina złego odpowietrzenia (odpowietrzałem chyba z 5 razy) czy też kwestia tego, że przewód jest dłuższy i więcej się go rozpręża? Zamówiłem nową oliwkę, końcówkę i olej, więc zrobię jeszcze jedno podejście, ale jednak proszę o informację czy to jest normalne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Swojego czasu mialem 596 i bylem w stanie dwoma palcami "na upartego" dociągnąc klamke do kierownicy . Pewnie znaczenie ma długość przewodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bat1 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 U mnie to samo. Przod łapie elegancko natomiast tył wyraznie gorzej. Odpowietrzałem tył ze trzy razy. bez efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 jeżeli odpowietrzasz jak zacisk jest zamocowany do ramy to może nie udać się odpowietrzyć dobrze, ja zawsze na zdemontowanym zacisku odpowietrzam wpychając płyn przez zacisk do klamki i zasysając go z powrotem żeby z zacisku wyciągnąć powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 niestety zwykle tył jest wyraźnie miększy od przodu. Nie warto jeszcze raz ciąć przewodu jeśli nic nie cieknie. Odpowietrz hamulec po zdjęciu z roweru, a jeśli to nie pomoże - przyzwyczaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.