wnoto Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Próbowałem korzystać z googla na androidzie - ale szuka drogi dla samochodu, nie dla roweru lub na piechotę. Czego używacie lub polecacie ?
kubinks Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Mnie bez problemu prowadzi po ścieżkach rowerowych. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
wnoto Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Czy gdzieś w opcjach jest ustawienie poszukiwania dla roweru lub pieszego ? (rozumiem że piszesz o nawigacji google z androida) Znalazłem. Rodzaj pojazdu ustawia się przed wybraniem celu podróży. A ja szukałem już na po wybraniu celu. =========================== Ten screen co wysłąłeś to z jakiego jest programu ?
kubinks Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Włączam mapy, wklepuję adres. Klikam w ikonkę samochodu, roweru, która wyskakuje mi na pasku u dołu ekranu i mam to co widzisz w załączniku. Cztery ikony środków transportu na górze. W zależności od tego co wybiorę, zmienia mi trasę i ew. daje inne opcje. Edit: W takim razie cieszę się, że mogłem coś pomóc Edit2: Zwykłe mapy Google na androidzie 4.2, samsung Galaxy s2 Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
wnoto Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Już wiem Ty wchodzisz przez ikonę mapy ... ja przez ikone nawigacji. W każdym bądź razie dzięki za nakierowanie. Już będę "umiał"
Baikal Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 jeżeli nie chcesz tracić transferu a chcesz mieć też mapki offline kliknij dłużej na mapie (cały czas mowa o googlowskiej) znajdujesz fragment mapy która Cie interesuje i klikasz tą szukajkę u góry po włączeniu się opcji klikasz na samym dole "udostępnij ten obszar mapy offline"
dziobolek Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Wszystko fajnie, mapa Google offline i można sobie przeglądać, ale jak chcesz aby wyznaczył trasę, to pojawia się komunikat, że ta funkcja wymaga połączenie z internetem. @wnoto - szukasz aplikacji dla smartfona czy niezależnego urządzenia???
BikoBiko Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 OFFline wyznaczysz w osmand, mapy takowoż offline lub online, do wyboru.
Vuego Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Przez jakiś czas również korzystałem z telefonu do nawigowania podczas wycieczek rowerowych. Niestety jeżdżąc w złych warunkach pogodowych np. deszczu jest to mocno problematyczne. Na rower zdecydowanie lepiej sprawdzają się urządzenia outdoorowe np. http://www.garmin.com/pl-PL/explore/onthetrail.
wnoto Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 Wszystko fajnie, mapa Google offline i można sobie przeglądać, ale jak chcesz aby wyznaczył trasę, to pojawia się komunikat, że ta funkcja wymaga połączenie z internetem. @wnoto - szukasz aplikacji dla smartfona czy niezależnego urządzenia??? Na smarfona Galaxy SII. Tylko jeszcze nie wiem jak go użytkować. Ostatnio trzymałem go w kieszeni koszuli i wyciągałem w razie potrzeby. Ryzykowne to było
Baikal Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Na smarfona Galaxy SII. Tylko jeszcze nie wiem jak go użytkować. Ostatnio trzymałem go w kieszeni koszuli i wyciągałem w razie potrzeby. Ryzykowne to było jakie problemy z tym samsungiem masz? Więc też warto może pomyśleć o uchwycie na telefon? na kierownicę lub ramę?, ja też niestety w sakwie trzymam telefon bo do zakupu jakiegoś fajnego uchwytu nie mam motywacji można też się pobawić i samemu zrobić (link na dole), jedyny minus, że przy włączonym wyświetlaczu, mapce dosyć szybko u mnie zeżre pewnie baterię (Galaxy Note), filmik oczywiście nie mój
dziobolek Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 W żadnym wypadku uchwyty - chyba że na własne ryzyko. Etui, saszetki, torebki, pokrowce, obudowy... itp., występujące często jeszcze pod wieloma innymi nazwami, zamykane i mocowane do kierownicy, mostka, górnej rury ramy jak najbardziej. No i najlepiej wodoszczelne (bo nie wszystkie takowe są, niestety).
kociol2011 Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Tak samo nie mam problemu ze ścieżkami rowerowymi w nawigacji ładnie wszystko wyszukuje a mam jednego z najtańszych smart fonów LG L3 Pozdrawiam
mkiggy Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 W żadnym wypadku uchwyty - chyba że na własne ryzyko. Zalezy jak sie jezdzi. Jesli asfaltem bez zadnych podskokow itp to wydaje mi sie ze takowy w zupelnosci wystatczy (jak jeszcze nie pada oczywiscie). Ja korzystam z dedykowanego do SGS III i jeszcze nie mialem problemu. A jak skrecam w las czy na sciezki szutrowe to przerzucam do torby na rame i jest tez ok. Co innego jesli piszesz o uchwytach uniwersalnych do wszystkich telefonow. Takich z pewnoscia nie polecalbym. Podobnie jak uchwyty telefonow do samochodow - te uniwersalne nigdy sie nie sprawdzaly w 100%. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
rdy Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Chwyty są bez sensu, na rowerze na asfalcie nie jest tak trudno zaliczyć glebę nie ze swojej winy - i będzie po ekraniku Te chińskie torby z ebaya/alienexpres za 5 dolców to imho najlepszy kompromis
lukeero Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Mam pytanie, czy każda nawigacja potrzebuje dostępu do internetu? Chciałbym coś, ale własnie nie z dostępem.
LQS Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja kupiłem takie coś i sprawdza się wyśmienicie ;-) Jeśli masz czas możesz zamówić z ebaya chinola, raczej jakość ta sama, a cena o połowę niższa. http://allegro.pl/torba-sakwa-na-rower-pokrowiec-na-telefon-gratis-i3375506956.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.