AleksandraKarolina Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, wybieram się ze znajomymi za miesiąc do Jury Krakowsko-Częstochowskiej i mam pytanie jak powinnam się przygotować do takiego terenu? Od jakiegoś miesiąca, do pracy jeżdżę rowerem 2 x 15 km, weekendami ok 20/25 Planujemy zrobić w 3 dni ok 160 km. Trochę się obawiam, że pagórkowaty teren będzie dla mnie za ciężki. Czy mam szansę przygotować się do takiego wyjazdu w tak krótkim terminie. Jestem uparta, więc jak tylko sie da to chcę podjąć wyzwanie Może powinnam ćwiczyć podjazy przy Agrykoli (gdyż jestem z Warszawy). Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Centek Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Spokojnie dasz radę, skoro rozbijacie trasę na trzy dni, to widocznie zakładacie ze znajomymi spokojne tempo i podziwianie zabytków szlaku orlich gniazd. Możesz sobie śmignąć trasę rozpoznawczą u siebie po okolicy, która będzie miała koło 50km, żeby sprawdzić jak organizm zareaguje. Podjazdy w tamtych okolicach nie są mordercze wiec nie trzeba specjalnego treningu. Ja z dziewczyną kilka lat temu zaczynając przygodę z kolarstwem i robiąc zwykle trasy 30-40km na Jurze żadnego problemu nie mieliśmy a dziennie robiliśmy na Jurze po 60km. PS: szykuj się na piasek - to jedyna rzecz jaka utrudnia jazdę po Jurze
Fenthin Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.