mono Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam Mam szanse kupić bardzo tanio manetki Deore, ale one są na 9, natomiast ja mam założonego Deore XT na kasete SRAM 5.0 (8 biegów) z manetkami Alivio - wszystko chodzi ok. Ale czy manetki Deore będące na 9 biegów będą chodziły dobrze na ośmio-biegowej kasecie ? W przyszłości mam zamiar zmienić napęd na 9 więc ta wymiana teraz mi się opłaca. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 nie beda dobrze chodzily niestety bedzie dzialac moze ze 3 -4 biegi.jedynka osemka i ze 2 w srodku moze na reszcie beda samowolne zmiany biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mono Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czyli musze kupić kasete nową... przyspieszy to zmiany... ZNÓW :[ a czy korba ALIVIO będzie współpracować z kasetą 9 biegową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 z korba nie bedzie problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mono Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czyli pewnie skończy się to tak: Manetki Deore + Korba Alivio 2006 + łańcuch KMC Z9000 + Kaseta Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 kasete deore zastapilbym 5.0 na 9 biegow a lancuch lancuchem PC 59 a wogole to bym zostal przy 8 biegach:-)sam niedlugo bede mial juz calkiem fajny rower ktory normalnie w sklpie by byl pewnie na LX/XT zlozony a jest na 8 biegach Srama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.