vitesse Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 witam chce kupic kolejny rower, ewentualnie zlozyc, a jeden obecny sprzedać, rower ma być taki którego nie mam waham się miedzy szosa na ramie stalowej, bo uważam ze trudniej ja zlamac skacząc z krawężnika czy wpadając w dziure, tudzież skrot przez pole, raczej niechcialbym się ograniczać do rownych asfaltow i możliwych skrotow, carbonowe ramy ze względu cenowych odpadają, wiec może lepszym wyjściem będzie przelaj, albo cross na sztywnym widle rowery jakie mam to trekking na 28 kolach do pracy na zakupy itd.: mtb 26" w sumie chyba do lansu można sprzedać mam sztywne mtb na cro-mo, tez mogę sprzedać, oraz pseudo szosowke peugeota, ktra daje mi najwięcej frajdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 jest ktoś wstanie przytoczyć jakiegoś crossa o sportowej geometri, może być z amorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Z tego co napisałeś wynika, że najodpowiedniejsza byłaby przełajka na stalowej ramie. Jaki masz budżet? @ Wysłane z Commodore C64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 do 3 tys chciałbym przeznaczyć, choć może być i za 1 tys do modyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Trochę ciasny ten budżet, ale tutaj masz niezłą stalową ramę, gotową pod dyskacze, na której niektórzy budują przełajki. Do tego masz gotowy pod dyskacze widelec. Miejsca w ramie i widelcu jest wystarczająco dużo, żeby upchnąć crossową oponę 35c lub 32c + błotniki, co w zupełności powinno wystarczyć na przelecenie przez pole, czy leśne dukty. Więcej inspiracji możesz znaleźć w dziale Kaffenback Readers' Rides. Czy da się taniej? Pewnie tak, ale będzie trzeba uzbroić się w cierpliwość Jest tutaj na forum kolega, który zamawiał sobie ramę z Mielca za ok. 460 PLN, jednak bez mocowań pod tarcze (http://www.forumrowerowe.org/topic/133151-9458g-mielec-custom-4za-prze%C5%82aj%C3%B3wka/). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 co do hamulcow preferuje obreczowe, najlepiej pospolite v-ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2013 a takie cos do rozbudowy może być ? http://allegro.pl/rower-szosowy-schauff-kierownica-krosowa-kola-28-i3536985208.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ditom Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 http://allegro.pl/rower-kona-jake-2013-r-56-sportsales-w-wa-30-i3527231918.html Mieści się w budżecie , masz rower nowy , osprzęt średni ale całość jak na start bardzo dobra , no i rama rozwojowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2013 kupiłem cos takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3580780084 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 na zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 myślisz ze jazda na tym wyjdzie mi na zdrowie ? komentarze typu przeplaciles Panie, albo się zlamie również akceptuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2013 A masz już ten rower u siebie w domu? Jak to pęknięcie dokładnie wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 nie jeszcze nie ma, ale sprzedający dużo się na ten temat rozwodzil, poki co jestem o to spokojny, ale pomacam po swojemu i napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Też nie chciałbym Cię specjalnie martwić i nic wyrokować - bo pęknięcia nie widziałem, ani żadnym specjalistą od kompozytów nie jestem, ale wiem że ten element tylnego trójkąta pracuje najwięcej i trochę mnie dziwi, że pęknięcie nie rozwarstwiło się mocniej po 3 latach użytkowania. Coś mi się zdaje, że to może być świeższa sprawa, no ale poczekam na Twój opis tego pęknięcia.BTW. dosyć ciekawe te przełajowe opony V-Claw 41C. Jak wnoszę, po wizycie na stronie IRC, to już ich nie produkują. Napiszesz o nich coś więcej po pierwszych jazdach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 przejadę i napisz jak oponki się sprawuja i mysle ze one będą mi zbędne, będę chciał cos zalozyc mniej terenowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 w rozumieniu gratuluję ładny jest rowerek, a i oponki ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 rower dotarl, ogolnie zadowolony jestem choć nie wiem czy nie jest za dlugi zrobie fote jak na nim wyglądam to ocenicie co do opon, jestem mile zaskoczony bo na asfalcie sa ciche, jedynie slychac klocki w ostrych zakrętach w terenie jechałem trochę po piasczystej ziemi i trawie i nie było zadnego uślizgu kol, nie mniej będę je sprzedawal, na takich oponach mam drugi rowwer mtb waga opon jakies 525g i 530g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 załuż krótszy mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Jeśli nie jeździłeś wcześniej na szosowych/przełajowych ramach to takie odczucie, że jesteś bardziej wyciągnięty będzie Ci na początku nieobce. No i tak jak napisał wyżej kolega dovectra ("załuż" - srsly? ), pozycję można nieco skorygować krótszym mostkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 ups.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2013 tak "wyglądam" na rowerze sorki za luzna bluze https://picasaweb.google.com/114784718399507604624/Desktop?authkey=Gv1sRgCNH5jeiW9ZW5pgE# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 odkopie bo z estali to sprawielm sobie trekinga tylko potrzebuje przelotek do linek takich jak na foto http://zapodaj.net/153d9785ca43d.png.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.