Skocz do zawartości

[dylemat] szosa stalowa czy przelaj, a moze cos innego?

vitesse

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chce kupic kolejny rower, ewentualnie zlozyc, a jeden obecny sprzedać, rower ma być taki którego nie mam :) waham się miedzy szosa na ramie stalowej, bo uważam ze trudniej ja zlamac skacząc z krawężnika czy wpadając w dziure, tudzież skrot przez pole, raczej niechcialbym się ograniczać do rownych asfaltow i możliwych skrotow, carbonowe ramy ze względu cenowych odpadają, wiec może lepszym wyjściem będzie przelaj, albo cross na sztywnym widle

rowery jakie mam to trekking na 28 kolach do pracy na zakupy itd.: mtb 26" w sumie chyba do lansu można sprzedać :) mam sztywne mtb na cro-mo, tez mogę sprzedać, oraz pseudo szosowke peugeota, ktra daje mi najwięcej frajdy

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team

Trochę ciasny ten budżet, ale tutaj masz niezłą stalową ramę, gotową pod dyskacze, na której niektórzy budują przełajki. Do tego masz gotowy pod dyskacze widelec. Miejsca w ramie i widelcu jest wystarczająco dużo, żeby upchnąć crossową oponę 35c lub 32c + błotniki, co w zupełności powinno wystarczyć na przelecenie przez pole, czy leśne dukty. Więcej inspiracji możesz znaleźć w dziale Kaffenback Readers' Rides. Czy da się taniej? Pewnie tak, ale będzie trzeba uzbroić się w cierpliwość ;) Jest tutaj na forum kolega, który zamawiał sobie ramę z Mielca za ok. 460 PLN, jednak bez mocowań pod tarcze (http://www.forumrowerowe.org/topic/133151-9458g-mielec-custom-4za-prze%C5%82aj%C3%B3wka/).

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Też nie chciałbym Cię specjalnie martwić i nic wyrokować - bo pęknięcia nie widziałem, ani żadnym specjalistą od kompozytów nie jestem, ale wiem że ten element tylnego trójkąta pracuje najwięcej i trochę mnie dziwi, że pęknięcie nie rozwarstwiło się mocniej po 3 latach użytkowania. Coś mi się zdaje, że to może być świeższa sprawa, no ale poczekam na Twój opis tego pęknięcia.

BTW. dosyć ciekawe te przełajowe opony V-Claw 41C. Jak wnoszę, po wizycie na stronie IRC, to już ich nie produkują. Napiszesz o nich coś więcej po pierwszych jazdach?

rower dotarl, ogolnie zadowolony jestem choć nie wiem czy nie jest za dlugi zrobie fote jak na nim wyglądam to ocenicie :)

co do opon, jestem mile zaskoczony bo na asfalcie sa ciche, jedynie slychac klocki w ostrych zakrętach w terenie jechałem trochę po piasczystej ziemi i trawie i nie było zadnego uślizgu kol, nie mniej będę je sprzedawal, na takich oponach mam drugi rowwer mtb :) waga opon jakies 525g i 530g

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...