Blakeburn Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Jakie widzisz różnice? Sony pakuje matryce do Nikona i ich użytkownicy żadnych różnic nie widzą. Poza tym starsze alfy na CCD szumiały chyba tylko i czasem dynamika była niższa porównując do nowych matryc CMOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Robotę robi oprogramowanie które obsługuje te matryce, ta sama matryca zamontowana w alfie i nikonie, w nikonie szumi mniej. Przynajmniej tak było jeszcze parę lat temu. Plusem sony jest to że Zeiss zrobił im kilka naprawdę świetnych obiektywów, niestety kosztują astronomiczne kwoty a jeszcze do niedawna nie mieli korpusu który mógłby możliwości tych szkieł wykorzystać, przestałem śledzić ich nowości, teraz widzę że A99V na papierze wypada nieźle. Możliwe że zmieniło się coś na plus. Nie jest natomiast tajemnicą że skupiają się głównie nad segmentem amatorskim i kupują je głownie gimnazjaliści i laicy Bardzo mały procent stanowią osoby które świadomie wybrały system sony, bo zakup lustrzanki to przede wszystkim zakup systemu a nie tylko korpusu i kitowego szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Świadomy fotograf a zarazem profesjonalista nigdy nie spogląda na ofertę systemu Sony. Dawno temu zrobili flagową A900 i to koniec. Zeiss te szkła wykonał raczej przy okazji bo znalazł tam lukę, którą mógł zapełnić i zarobić. Ja z własnego doświadczenia wiem, że modele T* (miałem z Contaxem 645 Planara 80'tkę f/2) to jest faktycznie rozwiązanie dla profesjonalisty. Natomiast jeśli ktoś posiadał topowe szkła Minolty to wie jaką jakość reprezentowały i śmiało można było je stosować ze współczesnymi lustrzankami Sony. Programiści powinni mocno się skupić na optymalizacji oprogramowania w aparatach co wpłynie pozytywnie na to co wypluwa matryca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasminnowak123 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Tamron 70-300 to świetne rozwiązanie, które polecali już inni. Do tego poleciłabym puszkę od Pentaxa - mój chłopak ma K-r - jak za tę cenę to super sprzęt. Do tego jest dość mały, co zdecydowanie ułatwia jego transport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.