mechanik2 Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam. W starej kolarzówce już raz wymieniłem łańcuch, bo był zardzewiały i spadał. Po zamontowaniu no name za 20zł wszystko śmigało idealnie przez rok, może dwa. Teraz co chwila spada łańcuch na korbie (większa zębatka, podczas wrzucania przerzutki na nią), przerzutkę regulowałem, ale dalej spada. Czasem spadnie, czasem nie, stan korby i wolnobiegu oceniam na wzorowy (wolnobieg Sachs wygląda jak nowy), bo za dużo nie jeżdżę a wykonanie z przed 20 lub więcej lat jest dość wytrzymałe. Na 99% jest to wina łańcucha, co polecalibyście tam włożyć? Przód 2 biegi, tył 5. Tak nawiasem mówiąc zbyt dużo inwestować nie mam zamiaru, bo rower stary i nawet jakbym chciał wszystko wymienić, to mało co współczesnego spasuje...
Mod Team durnykot Napisano 11 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 11 Sierpnia 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.