Skocz do zawartości

[Lampka przednia] Dobre oświetlenie podczas szybszej jazdy rowerem - max 250 zł

elano1000

Rekomendowane odpowiedzi

O matko, a myślałem że to JA przesadzam.

Mam nawet lepszą niż dobrą czołówkę ale i tak wolę mieć światło na stałe na kierownicy a czołówkę w domu/plecaku. Wg mnie żadna czołówka jednocześnie nie doświetli boków i nie będzie raziła osób z przeciwka (no chyba, że ktoś będzie schylał głowę albo wyłączał światło z niej co chwilę).

Tak świeci owa czołówka:

IMG_539ec7bd4e6688723.jpg

ArmyTek Wizard warm 70° jakby ktoś poszukiwał konkretów.

Ale po co elektrownia do latarek, które nie biorą więcej niż 0,3C z aku? A tak poza tym to mam "elektrownię" w rowerze - 1,1kWh (50,4V 22Ah) ale nie służy mi do zasilania latarek ;)

Dla zainteresowanych dobrym oświetleniem zaprezentuję efekty ostatnich zmian.

Światła:

krótkie (2x Convoy S2 z kolimatorami owalnymi, z diodami XM-L T5 5C na prądzie po 0,35A):

IMG_53b9c0f61b0925991.jpg

Pomimo stania nad tylnym kołem i obiektywu o ekwiwalencie 28mm nie udało mi się ująć całego zakresu świecenia na boki :(

długie (Convoy S4 po wszystkich możliwych modyfikacjach z diodą XM-L2 T5 5B1 na prądzie 2,8A):

IMG_53b9c1a032f6e2615.jpg

Oraz powyższe 3 lampki razem:

IMG_53b9c1e3c1f285665.jpg

Powyższy zestaw można spokojnie skompletować samemu w kwocie podanej w tytule tematu łącznie z ładowarką i 4 akusami.

Więcej info o moim oświetleniu zawsze na swiatelkach > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812&view=newest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...