cukierxc Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam. Potrzebuje wymienić moją wysłużoną korbę, i tu moje pytanie czy korba slx będzie współpracowała z napędem 8 rzędów? Bo wszystkie są opisane jako do napędów 10 rzędowych.
GhOsTwrc Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 bedzie dzialac z 8 i na pewno bedziesz z niej zadowolont
cukierxc Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Afly a czemu nie warto, słyszałem dobre opinie o tej korbie, a i cena nie jest jakaś wygórowana. Wezmę slx dzięki za odpowiedzi.
afly Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Ponieważ placisz dużo za stosunkowo małą różnice wagową porównując z deore, gdzie dostajesz tak samo średnio uszczelniony suport, jeżeli kupno tej korby nie jest dużym finansowym wydatkiem to bierz jak najbardziej - po prostu osobiście do napędu 8-biegowego by mi było szkoda wsadzić korbę slx.Ale ja na napęd z reguły dużo wydawać nie lubię
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 11 Sierpnia 2013 A co to za różnica napęd 8 czy 10 ?? każdy jeden ma pracować szybko precyzyjnie i długo ... a korba także ozdoba roweru jest ... jak by nie było choć także uważam slxa za zbyt drogiego.
cukierxc Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Czyli deore fc-m590 będzie podobnie trwała i sztywna jak slx?
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 11 Sierpnia 2013 Tak i trwała i sztywna i suport też mają taki sam. Nawet śmiałbym twierdzić że środkowa zębatka z SLX i XT jest mniej trwała niż zwykłą stalowa.
cukierxc Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 O widzisz dzięki to jednak zastanowię się nad deore zawsze troszkę kasy w portfelu zostanie ;-)
GhOsTwrc Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 nie piszcie głupot suport w korbie SLX jest bb70 a w deore bb 51 ten z deore po 2000 km przestał sie krecic i mial mega luzy , ten z SLX/XT działał mi 3 razy dłuzej . Pozatym ramiona korby SLX są puste w srodku i daja lepsza sztywność. Warto dopłacić do SLX takie moje zdanie.
beskid Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Zapewne chodziło po prostu o sam mechanizm czyli oś zintegrowaną. Co do sztywności to trzeba mieć mega zmysły aby poczuć tą sztywność. Nie twierdzę, że takich osób nie ma ale zainteresowany na pewno różnicy nie odczuje.
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 11 Sierpnia 2013 Może i dają inny suport, ale żeby odczuć różnice w sztywności trzeba mieć naprawdę sztywną ramę i ważyć także odpowiednio a kompozytowa zębatka jest lekka ale szybko znika w oczach
Synergy Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Jak ktoś ma hajs na SLX to prawdopodobnie ma hajs na zębatki. Brałbym SLX. Deore w połowie sezonu robi się paskudna, wycierają się ramiona itp. suport też dupy nie urywa pod względem trwałości.
cukierxc Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 To daliście mi zagwostkę niby różnica między nowym deore a slx to tylko 80-100 zł.
GhOsTwrc Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 no to bierz SLX a jak chcesz przyoszczedzic to acera na kwadrat
cukierxc Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Aż tak GhOstwrc nie zamierzam oszczędzać hehhehe wezmę slx.
uczaj25 Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Bierz slx i nie zastanawiaj się Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2
M333 Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 nie piszcie głupot suport w korbie SLX jest bb70 a w deore bb 51 ten z deore po 2000 km przestał sie krecic i mial mega luzy , ten z SLX/XT działał mi 3 razy dłuzej . Pozatym ramiona korby SLX są puste w srodku i daja lepsza sztywność. Warto dopłacić do SLX takie moje zdanie. Z moich obserwacji wynika, że miski suportowe od deore i slx/xt potrafią działać tak samo długo, albo tak samo krótko. Po rozebraniu widać różnice w uszczelnieniu, moim zdaniem bez rażącego wpływu na trwałość. Zresztą to i tak element eksploatacyjny, prędzej czy później będzie do wymiany całych misek bądź samych łożysk. Ramiona slx-a (m660- "prawdziwa" technologia hollowtech) oraz deore (m590 i pokrewne- konstrukcja "2 piece", bez pustych ramion ) mają porównywalną sztywność. Różnica taka, że te pierwsze mają niższą masę. Jakiś niemiecki portal udostępniał badania na ten temat, wytrwali znajdą. Czyli masa na korzyść slx-a, sztywność niekoniecznie. Zębatki. Środkowa stalowa w deore albo stalowo kompozytowa w slx. Masa slxa mniejsza- to fakt. Trwałość- różne opinie. Slx to korba bardziej zaawansowana technologicznie, lżejsza i droższa. Czy łatwiejsza, trwalsza, bardziej sztywna- brak jednoznacznych odpowiedzi. Sam zdecyduj czy chcesz zaoszczędzić.
GhOsTwrc Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 Ja uzywam swojego SLX z suportem Accenta , który ma 5000 km i brak jakich kolwiek luzow a był na kilku błotnistych wypadach. Do tego accentowy suport kreci się o wiele lzej . Z
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.