kontooo2 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Moja waga 80 kg, teren zróżnicowany. Piaste jaką wybrałem to dt 240s na 6 śrub. Potrzebuje Waszej pomocy w wyborze reszty. Obrecze jakie są czesto używane z tymi piastami to ztr alpine i crews, co Wy polecacie ? Co do szprych to nie mam zielonego pojęcia ale nyple to juz chyba mogą byc aluminiowe ? Naistotniejsza sprawa to zaplatanie tego koła, fajnie by bylo żeby sklep w którym zrobie ten zakup sie tym zajął. Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Dołuż 300 zł i masz koła mażenie ! http://allegro.pl/kola-mtb-reynolds-mtn-c-carbon-1385g-i3440925439.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaN007 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor szuka samego tylnego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 według mnie to jest no senes, po co tylnie koło brać za 2 tys jak za ok 1100zł można kupić całe złożone koło dt na piascie 240. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Tylne do 2 tys, fajny ten zestaw z linku ! Jakies opinie na temat tych kół ? Troche mizerny ten opis aukcji, takie kupowanie kota w worku. Moze wrócimy do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Osobiście w realu widziałem tylko raz te koła. Przyznam że wygląd mają oszałamiający ! W praktyce to już nie mam pojęcia. Ale koła na pewno wart uwagi, raczej nie wydaje mi się żeby taka firma jak Reynolds odstawiała kiche. Sam schęcią bym zamienił Slr,y na Reynolds,e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Z minusów przychodzą mi na myśl wąskie obręcze - ledwo co 17mm w środku, mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Fakt faktem dużo to nie jest, ale przypacz się na wysokość stożka obręczy. Przy tej wysokośći na pewno obręcz bardzo usztywnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Przypatrzeć (a nie przypaczeć) się mogę Odnośnie sztywności obręczy nic nie pisałem, chodzi mi o kwestię, w której wysokość stożka nie ma żadnego znaczenia. Ułożenie i zachowanie się szerszych opon na wąskiej obręczy jest mocno takie sobie. Magia literek Reynolds tu nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Dobra moze koniec offtopa prosze o propozycje obrecze oraz nypli do dt 240 s. Te z linku są bardzo ładne ale aż sie "świecą" troche takie szpanerskie w moim przekonaniu. Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ważę prawie tyle co Ty, koła 1670g (tyle że 27.5") na piastach DT340, obręczach FRM XMD388 i szprychach Pillar TB PSR2016 (2.2-1.6-2), nyple 14mm alu. Nie mam z nimi problemów. Do wyboru masz też np.: - obręcze: WTB i19/i23, FRM 333/388, ZTR Crest/Alpine/Arch EX, - szprychy: cokolwiek 2-1.8-2, Sapim D-Light (2-1.65-2), Sapim CX-Ray (aero), Cn Mac424 (aero). Dobór zależy od tego jak jeździsz, gdzie jeździsz, jaką masz technikę jazdy (czy sprzęt mocno dostaje po dupie, czy też nie). Z ciekawości - DT240 chcesz kupić luzem, po cenie katalogowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Chyba tak, są jakies inne opcje zakupu tej piasty ? Pisalem jeszcze do kilku sklepów z zapytaniem o koszta złożenia takich kół i czekam na odpowiedzi. Jezeli pytasz oto czy chce kupowac używaną to wolał bym nie... chyba ze trafi sie sprawdzony sprzedawca z używaną. Moze bikestacja wystawi jeszcze je na licytacje.. z tym podbijaczem Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 http://www.bikestacja.pl/pl/piasta-tylna-dt-swiss-240s-center-lock-28h-biala-18694.html http://www.bikestacja.pl/pl/kolo-tylne-dt-swiss-240-cl-dt-xr-4-2d-aerolite-766g.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Piasta musi byc z mocowaniem tarczy na 6 śrub i koniecznie czarna. Trwają rozmowy ze sklepami które mogą złożyć taki komplet, szkoda ze jest ich tak niewiele. Szprychy dt aerolite dadzą rade ? Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Pytałeś u Daveo ? Robił mi 3 koła,dwa jeżdzą sezon bez centrowania a ważę pod 90kg,trzecie 27,5 w fazie katowania,na razie bez zarzutu.Części w cenach za które będzie Ci trudno kupić w sezonie.Warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzieki, napisałem do nich. Zaproponowano mi piasty w systemie thru Bolt 9 mm, bedą lepsze tzn sztywniejsze od standardowego systemu ? Zdaje sobie sprawe ze zaciski bedą nieco cięższe. Czy odczuje roznice miedzy standardem a thru Bolt 9 mm ? Co powiecie o takim zestawie, 2200 zl za komplet kół w systemie thru Bolt 9 mm w tym przesyłka. Wiem ze miało byc tylko tylne ale 200 zł wiecej i mam komplet. Piasty DT Swiss 240s na 6 śrub Obręcze 340zł ztr crest Szprychy Pillar PSR TB2016 cieniowane Nyple alu pillar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Temat do zamknięcia, dostalem dobrą radę by sie wstrzymać do zimy to kupię taniej . Dziwne bo duży sklep mi to poradził. Tak czy inaczej zestaw juz upatrzony. Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Thru bolt 9 mm to chyba na przód, na tył jest 10 mm ... W dt4you na wyprzedaży są teraz koła DT Tricon, w śmiesznej jak na te koła cenie 1932 zł za przód+ tył, są co prawda pod CL, ale w zestawie jest adapter pod 6 śrub. przód Thru bolt 9 mm tył 10 mm. http://dt4you.com/DT4YOU/Fotki/DT/WXM1550ICCGS010223.jpg http://dt4you.com/DT4YOU/Fotki/DT/WXM1550ACGXS010220.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Wyszło na to iż kupiłem tricon 1550 przednie już dotarło ale na tylne muszę jeszcze kilka dni poczekać . Jeszcze go nie zamontowałem ale wydaje się mega sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.