Skocz do zawartości

[koło] tylne do 2 tys

kontooo2

Rekomendowane odpowiedzi

Moja waga 80 kg, teren zróżnicowany. Piaste jaką wybrałem to dt 240s na 6 śrub. Potrzebuje Waszej pomocy w wyborze reszty. Obrecze jakie są czesto używane z tymi piastami to ztr alpine i crews, co Wy polecacie ? Co do szprych to nie mam zielonego pojęcia ale nyple to juz chyba mogą byc aluminiowe ? Naistotniejsza sprawa to zaplatanie tego koła, fajnie by bylo żeby sklep w którym zrobie ten zakup sie tym zajął.

Tapatalk iPad.

Osobiście w realu widziałem tylko raz te koła. Przyznam że wygląd mają oszałamiający ! W praktyce  to już nie mam pojęcia. Ale koła na pewno wart uwagi, raczej nie wydaje mi się żeby taka firma jak Reynolds odstawiała kiche. Sam schęcią bym zamienił Slr,y na Reynolds,e.

Przypatrzeć (a nie przypaczeć) się mogę ;)

Odnośnie sztywności obręczy nic nie pisałem, chodzi mi o kwestię, w której wysokość stożka nie ma żadnego znaczenia. Ułożenie i zachowanie się szerszych opon na wąskiej obręczy jest mocno takie sobie. Magia literek Reynolds tu nie pomoże.

Ważę prawie tyle co Ty, koła 1670g (tyle że 27.5") na piastach DT340, obręczach FRM XMD388 i szprychach Pillar TB PSR2016 (2.2-1.6-2), nyple 14mm alu. Nie mam z nimi problemów.

Do wyboru masz też np.:

- obręcze: WTB i19/i23, FRM 333/388, ZTR Crest/Alpine/Arch EX,

- szprychy: cokolwiek 2-1.8-2, Sapim D-Light (2-1.65-2), Sapim CX-Ray (aero), Cn Mac424 (aero).

Dobór zależy od tego jak jeździsz, gdzie jeździsz, jaką masz technikę jazdy (czy sprzęt mocno dostaje po dupie, czy też nie).

Z ciekawości - DT240 chcesz kupić luzem, po cenie katalogowej?

Chyba tak, są jakies inne opcje zakupu tej piasty ? Pisalem jeszcze do kilku sklepów z zapytaniem o koszta złożenia takich kół i czekam na odpowiedzi. Jezeli pytasz oto czy chce kupowac używaną to wolał bym nie... chyba ze trafi sie sprawdzony sprzedawca z używaną. Moze bikestacja wystawi jeszcze je na licytacje.. z tym podbijaczem :(

Tapatalk iPad.

Dzieki, napisałem do nich. Zaproponowano mi piasty w systemie thru Bolt 9 mm, bedą lepsze tzn sztywniejsze od standardowego systemu ? Zdaje sobie sprawe ze zaciski bedą nieco cięższe. Czy odczuje roznice miedzy standardem a thru Bolt 9 mm ?

Co powiecie o takim zestawie, 2200 zl za komplet kół w systemie thru Bolt 9 mm w tym przesyłka. Wiem ze miało byc tylko tylne ale 200 zł wiecej i mam komplet.

Piasty DT Swiss 240s na 6 śrub

Obręcze 340zł ztr crest

Szprychy Pillar PSR TB2016 cieniowane

Nyple alu pillar.

Thru bolt 9 mm to chyba na przód, na tył jest 10 mm ...

W dt4you na wyprzedaży są teraz koła DT Tricon, w śmiesznej jak na te koła cenie 1932 zł za przód+ tył, są co prawda pod CL, ale w zestawie jest adapter pod 6 śrub. przód Thru bolt 9 mm tył 10 mm.

http://dt4you.com/DT4YOU/Fotki/DT/WXM1550ICCGS010223.jpg

http://dt4you.com/DT4YOU/Fotki/DT/WXM1550ACGXS010220.jpg

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...