skjaatel Napisano 18 Maja 2006 Napisano 18 Maja 2006 Witam wszystkich. Mam na ramie poscierany lakier, a na amortyzatorze wręcz wgłębienia spowodowane przez pancerzyki. Czy ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie?
Schwefel Napisano 18 Maja 2006 Napisano 18 Maja 2006 Tak, takie naklejki na ramę http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2993 albo tańszy sposób: miejsce gdzie obciera pancerz obkleić 2 warstwami taśmy
BART_osz Napisano 19 Maja 2006 Napisano 19 Maja 2006 Pamietaj tylko ze te naklejki od arnika nie beda sie trzymaly na lakierze proszkowym. Na proszek potrzebujesz zwylych przezroczystych
muzycom Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 Ja używam naklejek przeźroczystych BBB. kosztuja 11 zł i swietnie się sprawdzają.
Vader Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 a ja chcialbym wiedziec gdzie kupic i czy w ogóle sie da naklejke na dolna rure ramy, w celu ochrony przed kamorami???
BART_osz Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 Te lizard skina moze i by sie nadaly ( sa dosyc grube ) ale musial bys ich sporo nakleic bo sa malutkie.
Vader Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 no wlasnie mi bardziej chodzi o cos dlugiego ok 30cm i musiala to by byc jedna naklejka u kumpla w meridzie carbon team jest taka przezroczysta naklejka na dolnej rurze standardowo, fajna sprawa
Trin Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 Witam wszystkich. Mam na ramie poscierany lakier, a na amortyzatorze wręcz wgłębienia spowodowane przez pancerzyki. Czy ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie? ja rower profilaktycznie tam gdzie ewentualnie mogłyby linki obcierać zabezpieczyłem taśmą izolacyjną 2 warstyw taśmy jak na razie jest ok a taśmę wiadomo zawsze można zedrzeć i założyć nową
skjaatel Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Napisano 13 Czerwca 2006 Przetestowałem taśme, sprawdza sie:)
djtomas Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 ja miałem założonego powertape-a, a mimo to linka go przetarła i doszła aż do żywego aluminium (lakier i podkład poszedł wpiz*u) co mam teraz nakleić żeby nie było widać tej dziury? POzdr.
Mod Team Odi Napisano 28 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2006 co mam teraz nakleić żeby nie było widać tej dziury? Cokolwiek. Przecież obojętnie co nakleisz to zakryje.
djtomas Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 ale żeby to co nakleję, kolejny raz mi się nie przetarło POzdr.
Trin Napisano 29 Czerwca 2006 Napisano 29 Czerwca 2006 jak wyżej - nakleiłem w miejscu tarcia linki kilka [4-5] warstw taśmy izolacyjnej takiej zwykłej czarnej jak na razie nie mam problemów z przetarciami
Bauer1000 Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 tasma izolacyjna barwna jest a co myslicie o kilku warstwach bezbarwnej okleiny?? powinna sie sprawdzic. Ja teraz tak mysle bo mam nowa rame i nie chcem aby sie porysowal lakier
Wax Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 cholera te Lizardy sa bajeranckie pewnie porządne, tylko drogie 30 zł... ...widział ktoś coś oprócz Lizardów ??? ja tylko BBB : http://www.skleprowerowy-duda.pl/?p=produc...e&iProduct=1225 -----------> tylko problem z zaamówieniem tego w regulaminie tego sklepu internetowego pisze tak : W skleprowerowy-duda.pl realizowane są zamówienia od wartości 50 zł brutto. Zamówienia o niższej wartości prosze konsultować z BOK (Biuro Obsługi Klienta) macie cos ciekawego jesli chodzi o osłonki to zapodawać linki, na razie Muzycom : gdzie dorwałeś te BBB-ki ???????????????????????????? musze kupic bo jak widze te obtarcia to mnie szlag trafia na miejscu :D :(
DamianYukon Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 u mnie jest jedna warstwa dobrej tasmy izolacyjnej i jest OK
Grzesiek1 Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 u mnie jest jedna warstwa dobrej tasmy izolacyjnej i jest OK Zależy jak pancerze są poprowadzone. Jak są blisko i napięte, a do tego twarde (czyt. tanie) to niszczą bardzo ramę. Ja profilaktycznie naklejam w tych miejscach taśmę i na to naklejki, które co jakiś czas wyrzucam i nowe przyklejam. Tylko nie takie za 30zł, a zwykła naklejka co za darmo dają Lub coś efektownego za grosze.
lukasz112 Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Jak są blisko i napięte, a do tego twarde (czyt. tanie) to niszczą bardzo ramę. coś ci sie chyba pomyliło panceżyki doroższe są twardsze aby nie wyginały sie podczas pracy linki jestem tego pewien na 95%
Wawrus Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Ja tam na rame nakleiłem zwykłą taśmę klejącą i się dobrze trzyma.Jest przeźroczysta i chroni rame.Szkoda kasy na naklejki
kadargo Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 a ja mam inny patent zamiast naklejac cos na rame (najpierw tez tak mialem) to wycialem z mikrogumy o grubosci 1mm paski szerokosci ok 4cm i dlugosci ok 7cm, pocztek tego paska przykleilem do pancerzyka, nastepnie owinoalem pancerzyk na okolo i koniec paska znowu przykleilem. do klejenia uzylem kleju cyjanoakrylowego. wyglada to profi i spelnia swoje zadanie a kosztuje pare groszy. jak ktos jest z 3miasta to chetnie odstapie troche takiej mikrogumy, mam tego sporo no i to foty mojego patentu pozdrawiam michal
Grzesiek1 Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Widziałem niedawno coś takiego w NRS'ie ktoś miał i też zamierzam tak zrobić.
Mod Team Odi Napisano 22 Lipca 2006 Mod Team Napisano 22 Lipca 2006 kadargo ale to wcale nie spełni swojego zadania tak jak powinno. Owszem rama będzie mniej odrapada to bo jednak jest bardziej miękkie niż pancerz, ale nadal będzie tarło o ramę i ją rysowało (szczególnie w piachu, błocie).
kadargo Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 a tasma na ramie wyglada tez beznadziejnie no chyba ze sama swiadomosc ze pod tasma jest ladnie ci wystarczy a pozatym ja mam matowy lakier i niestety wszystkie przyklejane wynalazki slabo sie trzymaja. pozdrawiam michal
swieca91 Napisano 3 Sierpnia 2006 Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja miejsca które obciera pancerzyk od linki obkleiłem taśmą izolacyjną i wydaje mi się ze będzie się trzymać Pozdrawiam A że mam ciemny lakier to użyłem czarnej ale nie martwcie się taśmy izolacyjne są w kilku kolorach i każdy może sobie wybrać odpowiedni kolor. Oczywiście wielu osobą może się to nie podobać ale należy się zastanowić, albo obtarty lakier i możliwość korozji lub taśma lub inna osłona i troszkę oszpecony rower. A wierzcie mi to wcale tak źle nie wygląda. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.