Skocz do zawartości
  • 0

Który rower wybrać

Gość Tomek

Pytanie

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W Kross Levelach ponoć była, a raczej jest wadliwa seria ram do tych rowerów. Unibike to w sumie to samo co Kross, tylko mniej liczą sobie za napis na ramie przez co masz trochę lepszy osprzęt. W tym przedziale cenowym 2000zł - 2500zł to polecam:

1. Kellys Salamander Green - Dobry osprzęt, Deore XT, amortyzator (o klasę wyżej niż XCR/XCM) powietrzny, hydrauliczne hamulce, oraz naprawdę ładny kolorek :). No i na przecenie jest w jednym ze sklepów internetowych za 2600zł.

2.  Kellys Salamander Gray - Jeżeli szukasz Rock Shoxa koniecznie, to rowerek ze zwykłymi Vkami jako hamulce. Ale dalej ma Deore XT, amortyzator jakościowo lepszy niż nawet Raidon od Suntoura.

3. Kellys Cool Tool - znowu Kellys, rama nietypowa, ale ładna (przynajmniej wg mnie), Tora 120mm to już naprawdę niezły sprzęt, ale hamulce Vbrake... Nie żeby Vki były złe, ale w rowerze za bagatela 2300zł  powinno się dawać chociaż najtańsze szimaniaki hydrauliczne. 

4. AVALANCHE 2.0 GTW 2013 purpurowo - biały - Naprawdę solidny rowerek z Rock Shoxem, na przecenie za 2100zł w jednym ze sklepów internetowych.

Ja osobiście polecam tą Salamandrę zieloną. Ma hydrauliczne hamulce tarczowe, przyzwoity amortyzator powietrzno-olejowy i ogólnie najbardziej się wg mnie opłaca. GT Avalanche też jest solidnym wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...