Skocz do zawartości

[rogi, osłony] - co wybrać?

elano1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taka osłona na łańcuch, znaczy pod łańcuch jest dość dobra chyba, bo zauważyłem tam dosyć rysek, więc założyłem te osłony z dwóch stron. A naklejki ochronne są dobrym pomysłem?

Napisano

Dobry pomysł z dwiema osłonami  :thumbsup: czasem łańcuch przeskoczy na drugą stronę koła i tez może porysować lakier. Popieram.

Naklejki dobra rzecz byle było uch odpowiednio dużo i kolor wystarczająco kontrastowy.

Ja sam zimą na epicona nakładam harmonijki i w tą zimę nie przestanę. Są szczelne, że nie dostanie się ani kropla.

To mnie bardzo zaciekawiło. Rozumiem, że amortyzator jest cały czas zablokowany? No chyba, że kolega jeździ na podciśnieniu  :whistling:

Napisano

Innymi słowy, neopren na lewej stronie ramy nie ma większego sensu. Naklejki natomiast mają. Ale nie obklejaj całego roweru, a jedynie miejsca szczególnie narażone na otarcia - tam, gdzie pancerze dotykają lakieru czy spód dolnej rury (do tego trzeba sporej naklejki).

Napisano

Tak jeżdżę właśnie tym Lazaro Integral V3 co mam i rzeczywiście rogi to podstawa, bo jakoś dziwnie się trzyma kierownicę :D Odnośnie rogów jeszcze - to trzeba patrzeć jakie mają rozmiary czy to są uniwersalne produkty, tzn. do każdej kierownicy będą pasować?

Napisano

Jeżeli chodzi o rogi mogę polecić Comp znanej i renomowanej firmy Ritchey. Dobrze trzymają się w dłoniach, staranne wykonanie i w miarę przyzwoita cena jak na tę firmę :)

Zamieszczam link do aukcji, w której można zamówić w/w przeze mnie rogi.

http://allegro.pl/rogi-ritchey-comp-czarne-dlugosc-102mm-cr-i3455535365.html

Odnośnie osłon neoprenowych, dobra rzecz i moim zdaniem, każda osoba, która dba o swój rower powinna się w taką zaopatrzyć. Rower w tym miejscu jest najbardziej podatny na obtarcia ze względu na "skaczący" łańcuch. Posiadam osłonę Shimano XTR (taką jak na zamieszczonym pierwszym zdjęciu) moim zdaniem jest nieco za krótka i po pewnym czasie niemal cała staje się czarna :)

Odnośnie tych rzeczy, pozostaje kwestia gustu bądź też wagi w przypadku bardziej zaawansowanych osób :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...