Fenthin Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Fakt, jeszcze zima. Ale zima rządzi się własnymi prawami.
elano1000 Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Napisano 20 Sierpnia 2013 Taka osłona na łańcuch, znaczy pod łańcuch jest dość dobra chyba, bo zauważyłem tam dosyć rysek, więc założyłem te osłony z dwóch stron. A naklejki ochronne są dobrym pomysłem?
siimon Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Dobry pomysł z dwiema osłonami czasem łańcuch przeskoczy na drugą stronę koła i tez może porysować lakier. Popieram. Naklejki dobra rzecz byle było uch odpowiednio dużo i kolor wystarczająco kontrastowy. Ja sam zimą na epicona nakładam harmonijki i w tą zimę nie przestanę. Są szczelne, że nie dostanie się ani kropla. To mnie bardzo zaciekawiło. Rozumiem, że amortyzator jest cały czas zablokowany? No chyba, że kolega jeździ na podciśnieniu
Fenthin Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Innymi słowy, neopren na lewej stronie ramy nie ma większego sensu. Naklejki natomiast mają. Ale nie obklejaj całego roweru, a jedynie miejsca szczególnie narażone na otarcia - tam, gdzie pancerze dotykają lakieru czy spód dolnej rury (do tego trzeba sporej naklejki).
ugupu Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 A tu jest osłona na rogi. Też szukałeś. http://allegro.pl/lizard-skins-neopren-oslona-na-rame-i3439342348.html
ostry2407 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Ale taki złośliwy to już nie musisz być
Synergy Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Potwierdzam. Każdy robi sobie jak chce, a jak chce kolega chronić rogi amortyzator itp. to warto doradzić aby robił to z sensem.
elano1000 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak jeżdżę właśnie tym Lazaro Integral V3 co mam i rzeczywiście rogi to podstawa, bo jakoś dziwnie się trzyma kierownicę Odnośnie rogów jeszcze - to trzeba patrzeć jakie mają rozmiary czy to są uniwersalne produkty, tzn. do każdej kierownicy będą pasować?
Synergy Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 One jedynie różnią się długością, chyba że chińskie cudaki tutaj nie ma reguły.
elano1000 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 Czyli można brać w miarę byle-które z allegro
Dejv47 Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 Jeżeli chodzi o rogi mogę polecić Comp znanej i renomowanej firmy Ritchey. Dobrze trzymają się w dłoniach, staranne wykonanie i w miarę przyzwoita cena jak na tę firmę Zamieszczam link do aukcji, w której można zamówić w/w przeze mnie rogi. http://allegro.pl/rogi-ritchey-comp-czarne-dlugosc-102mm-cr-i3455535365.html Odnośnie osłon neoprenowych, dobra rzecz i moim zdaniem, każda osoba, która dba o swój rower powinna się w taką zaopatrzyć. Rower w tym miejscu jest najbardziej podatny na obtarcia ze względu na "skaczący" łańcuch. Posiadam osłonę Shimano XTR (taką jak na zamieszczonym pierwszym zdjęciu) moim zdaniem jest nieco za krótka i po pewnym czasie niemal cała staje się czarna Odnośnie tych rzeczy, pozostaje kwestia gustu bądź też wagi w przypadku bardziej zaawansowanych osób
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.