kuba1397 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam!Mój rower to Dragon Caledonia, kupiłem go za małe pieniądze, ale myślę że wytrzyma o wiele dłużej niż poprzednie.Otóż, mam w planie zmienić w nim przedni amortyzator, teraz jest w nim SrSuntour, model nieznany. Chciałbym wstawić do niego Suntour XCM. Problem w tym, ze w obecnym amorku nie dość że rura sterowa ma 1" to w dodatku nie ma gwintu, mostek ahead oczywiście na 1". Próbowałem szukać innych amortyzatorów na ahead 1" ale takie znajdują sie tylko w archiwach ebay'a, nigdzie w obecnych sklepach nie da rady ich dostać, stąd moje pytanie, co najlepiej zrobić, kupić klasyczne stery na 1", Suntour XCM z gwintem, do tego adapter na mostek ahead, czy zmienić stery na 1 1/8" i wmontować wszystko na ahead (pytanie czy stery na 1 1/8" tam wejda, obawiam sie że nie..)?Jeśli dalibyście radę doradzić mi jeszcze jakieś amortyzatory przednie w przedziale cenowym XCM byłbym wdzięczny.Z gory dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Najlepiej to by było zmienić ramę bo ta co masz waży ze 2 tony. Po XCMie nie spodziewaj się cudów, bo to tylko uginacz a nie amortyzator. Według mnie kasa wywalona w błoto ale jak się upierasz przy tej ramie to gwint na sterówce nie przeszkadza w zamontowaniu mostka, który masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1397 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Też myslałem nad tym rozwiązaniem, ale czytałem że gwint osłabia konstrukcje sterówki, i przy mostku ahead poprostu może pęknąć, jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1397 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ktoś jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.