Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w doborze rozmiaru ramy, tylko ''18 czy ''20 ujdzie - pilne!

Gość xyz

Pytanie

Napisano

Witam!

Po długich przemyśleniach i wyszukiwaniach zdecydowałem się na swojego fulla (RADON)

Niestety.. Realizując zakup okazało się że nie ma już pewnych rozmiarów.  :bye2:

Pomóżcie!

Mam 176 cm wzrostu i 79 cm w kroku Co daje ''17,8  

Pozostaje mi zakup ''20 tki , bo ''18 już nie ma. Pytanie czy nie będzie uciążliwa w eksploatacji.

Normalnie bym odpuścił, ale jak to sobie człowiek ubzdura i już nie widzi nic innego to jest za późno, w dodatku różnice nie są zbyt duże.

Tu prośba.

Oceńcie jak będzie mi się śmigało na dwudziestce w oparciu o moje rozmiary, czy nie za duża i olać sprawę?

Poniżej geometria wg. producenta

skeen-18.gif

skeen-20.gif

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zdecydowanie za duża przy twoim wzroście 18' max

długość ramy mozna skorygowac krótszym mostkiem ale wysokosci przekroku juz nie więc ja bym odpuścił.

Napisano

Hmm..

Pdłamaliście mnie. Czytałem o ramach Radona i panuje opinia że są to dość małe ramy.

Porównywałem ''20 Radona z ''18 innych producentów i faktycznie jest dość mała, analizowałem także tabele z których jest dość niejasno..

Mianowicie. Znalazłem wiele kalkulatorów i tabel, w 60% wychodziło mi że to właśnie ''20 w pozostałych odwrotnie. (MTB FULL..)

Dodam tylko że kółka 26

Wybijcie mi to!

Napisano

niestety wysokosci przekroku nie podaja zwykle w wymiarach.......

ja radona ht miałem 20' przy wzroście 184cm  mostek 120mm i był ok......ale dla mnie optymalnie jest 19

teraz mam fulla 50cm(czyli 19,5) ale mostek 70mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...