DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 śruba jest taka długa, żebyś później mógł siatę z zakupami z Carrefoura na nią założyć ;d To ładnie Przerobiłem górala w wózek sklepowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Sam fakt mocowania tego powinien dać ci do myślenie. Gdybyś kupił najtańsze ale mocowane na imbus to zaręczam, że kłopotów by nie było. Osobiście bym się tego po prostu pozbył ewentualnie chwycił ale z obydwu stron śrubami na klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ehhh nawet na śrubach tną koszty :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie wydaje mi się aby krótsza śruba na imbus była droższa. Tu badziewiarska jest po prostu sama konstrukcja mocowania. Wyobrażmy sobie podobne mocowanie przy zacisku sztycy. Efekt był by ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ehhh nawet na śrubach tną koszty :/ Tylko tą śrubę na zdjęciu musiałem dodać od siebie. Oryginalne były tak miękkie, że po dwóch odkręceniach sześciokąt zamienił się w okrąg, a po maksymalnym dokręceniu kluczem o małym ramieniu (czyli siła była niezbyt duża) przeciągnąłem gwint... PS. Wybrałem pomysł owinięcia kierownicy taśmą izolacyjną, rogi weszły bardzo ciasno i... po problemie Dzięki za wszystkie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 kupie jakieś lepsze Rogi przez pół krótsze od tych Twoich w zupełności wystarczą. Zwykle lepiej je zamontować bardziej na płasko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanCzak Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 30 stopni nachylenia względem poziomu jest chyba optymalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Przyjęło się że optimum to położenie pomiędzy poziomem a linią przedłużenia mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzięki za porady na pewno skorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 A co z tymi, którzy mają mostek ustawiony na minus? Powiedziałbym, że raczej 15-30 stopni względem podłoża i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Minus względem rury sterowej, ale wtedy to dalej jest okolica poziomu a nie poniżej Wiadomo że reguła to jest punkt wyjścia i od tego zaczynamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Wydaje mi się że regułą powinno być znalezienie ustawienia przy którym ręce właściciela roweru się "odnajdą" Jak pokazuje rzeczywistość rogi mogą służyć do różnorakich celów, np podniesienia chwytu (ustawione pionowo) czy do skrócenia kokpitu (obrócone do tyłu) Przy mostkach o niedużym kącie rogi faktycznie mogą być "przedłużeniem" linii mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Po uporaniu się z rogami za 9zł, kupiłem rogi do Scotta. Były 4x droższe, ale po tygodniu jazdy mogę mówić, że się opłacało Oto foty: Nic się nie obraca i wszystko git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igoro Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Czy mi się wydaje, czy założyłeś je odwrotnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Czy mi się wydaje, czy założyłeś je odwrotnie ? Chodzi ci o to, że lewy założyłem na prawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Zapewne chodziło mu o to, że zagięcia powinny iść ku górze a nie ku dołowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Czy mi się wydaje, czy założyłeś je odwrotnie ? Nie wydaje Ci się, ale... o gustach się nie dyskutuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Zapewne chodziło mu o to, że zagięcia powinny iść ku górze a nie ku dołowi Ok, ale ze mnie cielak Już je obróciłem i rzeczywiście były odwrotnie, hahahaha, ale fotki zostawie dla zabawy PS. Dzięki za rady, bo jeszcze długo bym z nimi tak jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.