Skocz do zawartości

[problem] Rogi na kierownicy

DamianPGN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś montowałem rogi, śruby dokręciłem na maxa, aż bolały mnie łapy :), a rogi podczas jazdy i oparcia się o nie - obracają się wokół kierownicy, co robić?

Napisano

Dziś montowałem rogi, śruby dokręciłem na maxa, aż bolały mnie łapy :), a rogi podczas jazdy i oparcia się o nie - obracają się wokół kierownicy, co robić?

Zmień rogi albo kierownice.

Podłóż coś pod rogi a kierownice np kawałek gumy.

Napisano

A próbowałeś wyczyścić i odtłuścić kierownice i rogi ?

Tak i kierownicę i rogi wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną, poczekałem 5 min i skręciłem

Napisano

Montujesz rogi ale odciąłeś odpowiednią część gripów jak mniemam. Spróbuj owinąć ramę w miejscu  styku z obejmą jakąś owijką. Potem mocno skręć.

Napisano

Montujesz rogi ale odciąłeś odpowiednią część gripów jak mniemam. Spróbuj owinąć ramę w miejscu styku z obejmą jakąś owijką. Potem mocno skręć.

gripow nie musialem ciac bo byl otwor na przelot oryginalnie :) sprobuje sposobem twojego przedmowcy zmatowic powierzchnie, a pomysl z oliwka raczej nie wypali, bo bedzie poslizg i bedzie jeszcze gorzej. Jutro wrzuce foty i zobaczycie o co chodzi

Napisano

Jeśli nie uda się żaden z wymienionych sposobów, to z puszki po piwie wytnij specjalne podkładki, które wsuniesz między kierownicę a rogi i dokręć to na POWER wcześniej smarując gwinty i gniazda.

Napisano

Nie oliwką tylko owijką.

Sorki za szybko przeczytałem, tyle, że między wnętrzem rogów a kierownicą nie ma już miejsca, nawet kawałek dętki ledwo tam wszedł a i tak się obracały

Mogłeś się kopnąć do atutu (naprzeciwko targu), a nie rogi na spożywce kupować.

No może warto by było tą dychę dołożyc i kupic lepsze :)

Napisano

Wyrzuć ten chiński badziew i kup coś porządnego. Podejrzewam, że nawet najtańsze zoomy będą lepsze niż te, które masz obecnie.

Napisano

No może warto by było tą dychę dołożyc i kupic lepsze :)

W tym momencie chyba sam już sobie odpowiedziałeś ;)

Owiń raz lub dwa razy taśmą izolacyjną...

• Mod Team
Napisano

Mogłeś się kopnąć do atutu (naprzeciwko targu), a nie rogi na spożywce kupować.

A może kolega zamiast rogów w tym Carrefourze, to rogaliki kupił (takie do jedzenia) za 9 zyla i teraz się niepotrzebnie męczy? :D;)

Napisano

A może kolega zamiast rogów w tym Carrefourze, to rogaliki kupił (takie do jedzenia) za 9 zyla i teraz się niepotrzebnie męczy? :D;)

Daj spokój, za 9 zł to myślę, że w Carrefourze można już cały rower poskładać. ;)

Śruby rzeczywiście trochę przydługawe. Pomysł zostawienia ich (rogów) w tym "drugim" rowerze jest moim zdaniem dobry. W naszej okolicy super sklep rowerowy jest we Wrześni (tam zakupiłem swojego Vipera), przy samym wjezdzie do miejscowości. Świetna obsługa która zna się na rzeczy i potrafi super doradzić. To tam polecam Tobie zakupy na przyszłość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...