DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Dziś montowałem rogi, śruby dokręciłem na maxa, aż bolały mnie łapy , a rogi podczas jazdy i oparcia się o nie - obracają się wokół kierownicy, co robić?
Jeremiach Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Dziś montowałem rogi, śruby dokręciłem na maxa, aż bolały mnie łapy , a rogi podczas jazdy i oparcia się o nie - obracają się wokół kierownicy, co robić? Zmień rogi albo kierownice. Podłóż coś pod rogi a kierownice np kawałek gumy.
DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Podłóż coś pod rogi a kierownice np kawałek gumy Z podkładaniem gumy próbowałem i nie było efektu
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 A próbowałeś wyczyścić i odtłuścić kierownice i rogi ?
DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 A próbowałeś wyczyścić i odtłuścić kierownice i rogi ? Tak i kierownicę i rogi wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną, poczekałem 5 min i skręciłem
zekker Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Czy obejma ma jeszcze zapas na zaciśnięcie się? Co z długością śrubek, może dochodzą do dna gniazda/gwintu?
Centek Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 co to za rogi - wrzuc fotkę jak to wyglada po zamontowaniu
DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Obejma ma jeszcze duzo zapasu. Sruby takze sa dlugie. A fotki calosci wrzuce jutro ok. 10.00 moze sie wyjasni w czym tkwi problem
Fenthin Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 A materiał tych rurek to? Może pasta montażowa do carbonu by pomogła.
DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 A materiał tych rurek to? Może pasta montażowa do carbonu by pomogła. pewnie jakas zwykla stal. rogi za 9zl z carrefoura
Lumperator Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Spróbuj papierem zmatowić obejmę od środka. A w najgorszym wypadku również końcówki kierownicy. Wtedy na bank się nie ruszy.
Piotrek111 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Montujesz rogi ale odciąłeś odpowiednią część gripów jak mniemam. Spróbuj owinąć ramę w miejscu styku z obejmą jakąś owijką. Potem mocno skręć.
DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Montujesz rogi ale odciąłeś odpowiednią część gripów jak mniemam. Spróbuj owinąć ramę w miejscu styku z obejmą jakąś owijką. Potem mocno skręć. gripow nie musialem ciac bo byl otwor na przelot oryginalnie sprobuje sposobem twojego przedmowcy zmatowic powierzchnie, a pomysl z oliwka raczej nie wypali, bo bedzie poslizg i bedzie jeszcze gorzej. Jutro wrzuce foty i zobaczycie o co chodzi
viper512 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Nie oliwką tylko owijką. Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2
Centek Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Jeśli nie uda się żaden z wymienionych sposobów, to z puszki po piwie wytnij specjalne podkładki, które wsuniesz między kierownicę a rogi i dokręć to na POWER wcześniej smarując gwinty i gniazda.
JanCzak Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Mogłeś się kopnąć do atutu (naprzeciwko targu), a nie rogi na spożywce kupować.
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie oliwką tylko owijką. Sorki za szybko przeczytałem, tyle, że między wnętrzem rogów a kierownicą nie ma już miejsca, nawet kawałek dętki ledwo tam wszedł a i tak się obracały Mogłeś się kopnąć do atutu (naprzeciwko targu), a nie rogi na spożywce kupować. No może warto by było tą dychę dołożyc i kupic lepsze
zekker Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Sruby takze sa dlugieNo właśnie w tym może być problem, że są za długie.
ENER83 Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Wyrzuć ten chiński badziew i kup coś porządnego. Podejrzewam, że nawet najtańsze zoomy będą lepsze niż te, które masz obecnie.
provid Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 No może warto by było tą dychę dołożyc i kupic lepsze W tym momencie chyba sam już sobie odpowiedziałeś Owiń raz lub dwa razy taśmą izolacyjną...
Mod Team adamos Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2013 Mogłeś się kopnąć do atutu (naprzeciwko targu), a nie rogi na spożywce kupować. A może kolega zamiast rogów w tym Carrefourze, to rogaliki kupił (takie do jedzenia) za 9 zyla i teraz się niepotrzebnie męczy?
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Napisano 10 Sierpnia 2013 Ok przesyłam fotki, te rogi za dyche zostawię przy bescie, a do scotta kupie jakieś lepsze
JanCzak Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 A może kolega zamiast rogów w tym Carrefourze, to rogaliki kupił (takie do jedzenia) za 9 zyla i teraz się niepotrzebnie męczy? Daj spokój, za 9 zł to myślę, że w Carrefourze można już cały rower poskładać. Śruby rzeczywiście trochę przydługawe. Pomysł zostawienia ich (rogów) w tym "drugim" rowerze jest moim zdaniem dobry. W naszej okolicy super sklep rowerowy jest we Wrześni (tam zakupiłem swojego Vipera), przy samym wjezdzie do miejscowości. Świetna obsługa która zna się na rzeczy i potrafi super doradzić. To tam polecam Tobie zakupy na przyszłość.
Fisiek Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 śruba jest taka długa, żebyś później mógł siatę z zakupami z Carrefoura na nią założyć ;d
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.