Skocz do zawartości

[mapy] Mapy offline na smartfona

coms

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Wiem, że jest opcja cache'owania map na google maps ale jest bardzo niewygodna - jeśli chce się objąc większy obszar to chyba trzeba by poświęcić dzień na zapisywanie.

Może macie jakieś lepsze sposoby na używanie map ze smartfona?

Hej,

Wiem, że jest opcja cache'owania map na google maps ale jest bardzo niewygodna - jeśli chce się objąc większy obszar to chyba trzeba by poświęcić dzień na zapisywanie.

Może macie jakieś lepsze sposoby na używanie map ze smartfona?

Z płatnych to KaMap na androida, przy czym jak ktoś ma cierpliwość, to można nie płacić i cierpliwie znosić wyskakiwanie co minutę ekranu z prośbą o podanie kodu. Trzeba wtedy wcisnąć "cofnij" i korzystać dalej. Ja to rozwiązałem w ten sposób, że opłacam najczęściej używane arkusze, a ściągniętych mam więcej, choćby do obejrzenia i sprawdzenia przydatności na danym obszarze.

Z bezpłatnych jest na Androida coś takiego jak "offline maps". Mniej dokładne od googli, chociaż to zależy od obszaru, ale za free.

Ja korzystam z TwoNav. Mapy są offline i na

Polskę można je sciągnąć ze strony producenta. Z tego co pamietam to mapa jest podzielona na kwadraty i nie trzeba ściagać całości tylko rejony, które nas interesują. Nie ukrywam, że z instalacją jest trochę zabawy ale uważam że warto poświecić trochę czasu bo mapy są bardzo dokładne. Program można znaleźć na forach androida (nie bardzo wiem czy mogę podać nazwę forum ale jak coś to na prv) :)

Wysyłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 2

Właśnie ostatnio zainstalowałem dla testu Locus'a:

https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus&hl=pl

Z ciężkim sercem przesiadłem się TrekBuddy i jak dla mnie rewelacja.

Mapy offline możesz pobrać bezpośrednio z aplikacji, nie trzeba się bawić zewnętrznymi programami. Obsługa jest naprawdę prosta i intuicyjna.

Jedynie ilość "kafelków" map jest ograniczona na dobę - ale to już ograniczenia dostawców map.

Moja wyprawa zakończyła się sukcesem, w którym swój udział miały mapy MapsWIthMe. Podstawowa wersja jest bezpłatna, pozwala na przeglądanie map i lokalizowanie się na nich za pomocą GPS, o ile smartphone posiada. Dostępne na iOS i Androida. Na mapach widać nawet leśne ścieżki.

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...