coms Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej, Wiem, że jest opcja cache'owania map na google maps ale jest bardzo niewygodna - jeśli chce się objąc większy obszar to chyba trzeba by poświęcić dzień na zapisywanie. Może macie jakieś lepsze sposoby na używanie map ze smartfona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meping Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej, Wiem, że jest opcja cache'owania map na google maps ale jest bardzo niewygodna - jeśli chce się objąc większy obszar to chyba trzeba by poświęcić dzień na zapisywanie. Może macie jakieś lepsze sposoby na używanie map ze smartfona? Z płatnych to KaMap na androida, przy czym jak ktoś ma cierpliwość, to można nie płacić i cierpliwie znosić wyskakiwanie co minutę ekranu z prośbą o podanie kodu. Trzeba wtedy wcisnąć "cofnij" i korzystać dalej. Ja to rozwiązałem w ten sposób, że opłacam najczęściej używane arkusze, a ściągniętych mam więcej, choćby do obejrzenia i sprawdzenia przydatności na danym obszarze. Z bezpłatnych jest na Androida coś takiego jak "offline maps". Mniej dokładne od googli, chociaż to zależy od obszaru, ale za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasica76 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja korzystam z TwoNav. Mapy są offline i na Polskę można je sciągnąć ze strony producenta. Z tego co pamietam to mapa jest podzielona na kwadraty i nie trzeba ściagać całości tylko rejony, które nas interesują. Nie ukrywam, że z instalacją jest trochę zabawy ale uważam że warto poświecić trochę czasu bo mapy są bardzo dokładne. Program można znaleźć na forach androida (nie bardzo wiem czy mogę podać nazwę forum ale jak coś to na prv) Wysyłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Właśnie ostatnio zainstalowałem dla testu Locus'a: https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus&hl=pl Z ciężkim sercem przesiadłem się TrekBuddy i jak dla mnie rewelacja. Mapy offline możesz pobrać bezpośrednio z aplikacji, nie trzeba się bawić zewnętrznymi programami. Obsługa jest naprawdę prosta i intuicyjna. Jedynie ilość "kafelków" map jest ograniczona na dobę - ale to już ograniczenia dostawców map. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Mapy offline są i to bardzo dokładne, tylko pod jaka nawigację je chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Locus najlepszym wyborem. Osmand też daje rade, mniej opcji za to bardziej prostszy w odbiorze. Jak Locus ma także wybór dostawcy map w aplikacji, dzięki czemu wybierasz sobie najdokładniejsze dla oczekiwanego rejonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapiec Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 wypróbuj Oruxmaps lub MyTrails Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 potwierdzam- Locus będzie najlepszym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coms Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Moja wyprawa zakończyła się sukcesem, w którym swój udział miały mapy MapsWIthMe. Podstawowa wersja jest bezpłatna, pozwala na przeglądanie map i lokalizowanie się na nich za pomocą GPS, o ile smartphone posiada. Dostępne na iOS i Androida. Na mapach widać nawet leśne ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrula Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 To i ja dorzuce sie do tematu, polecam aplikacje Trekbuddy i program do tworzenia własnych map na niego mobile atlas creator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BSzneider Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Na iOS używam Pocket Earth. Ściąga sie wcześniej mapy jakie sie chce, korzysta tylko z GPS w telefonie. Mozna dodawać własne miejsca, trasy, importować GPX. Używałem ma Bornholmie, Słowacji i Słowenii. Cały czas dodają nowe funkcjonalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.