DamianPGN Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam założyłem temat o zużytych częściach rowerowych. Zachęcam abyście wrzucali tu swoje fotki, poszukajmy części najbardziej zużytych, także tych na których zrobiliście rekordową ilość km, poszukajmy także największych możliwych uszkodzeń i najbardziej zaniedbanych części Pozwolę sobie wrzucić zdjęcia: przerzutki, suportu i korb. Przerzutka to historia, przejechałem na niej 6 tyś. km, z czego ostatni tysiąc nie używałem jej i miałem tylko przerzutkę przednią (czyli 3 biegi xD). W zasadzie nigdy nie była czyszczona (wstyd mi ) Suport - zrobione 7 tyś. i ma się dobrze, jeszcze pojeździ. Korba to także historia. 7 tyś. przejechane. Na środkowej tarczy były już tylko "igiełki" Zapraszam do odpowiedzi i wrzucania własnych fotek Pozdrawiam DamianPGN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Kłaniam, Czemubynie Zębatka torowa Milwaukee, 17T, przebieg około 20 000km Mam jeszcze kilka inszych, sfocę, to się pochwalę Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darty24 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Szpej widać wart nabycia. Jeździłeś tylko "po torze" czy w każdych warunkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Zębatka torowa Milwaukee, 17T, przebieg około 20 000km Wow nie powiedziałbym nawet, że ma 1tyś przejechane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Kłaniam, Wow nie powiedziałbym nawet, że ma 1tyś przejechane No bez jaj... Oryginał wygląda tak: "delikatne" zużycie można jednak zauważyć musisz przyznać Zębatka używana wszędzie, tylko nie na torze. W życiu na torze nie byłem... Ostrzynka-dojazdówka oraz na jazdeczki szosowo-przełajowe... I jeszcze dwie zębatki. Shimano, alu, 39T, z korby FC-R553 - pozagrupowa, równocenna do 105 - przebieg w okolicy 9 500km, używana w zestawie 1x10. Zębatka Dartmoor Sting, 32T, przebieg około 800km [sic!] w napędzie jednobiegowym MTB. NIGDY więcej tanich blatów Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Zębatka Dartmoor Sting, 32T, przebieg około 800km [sic!] w napędzie jednobiegowym MTB. NIGDY więcej tanich blatów uuu masakra ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Zębatka Dartmoor Sting, 32T, przebieg około 800km [sic!] w napędzie jednobiegowym MTB. NIGDY więcej tanich blatów Ivan, coś Ty z tym robił, drzewa w lesie ścinałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 takie cos kiedyś było w moim posiadaniu http://allegro.pl/kaseta-8rz-xtr-cs-m900-w-pelni-rozbieralna-12-32-i3389318297.html nie znam przebiegu gdyż tylko miałem ja w pudle wygrzebie jeszcze cos z aktualnych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niestrawny Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 klamka prawie zupełnie przestała odbijać, po wyeliminowaniu kwestii tarć po stronie szczęk v-brake'a winnym okazał się ~11 letni pancerz Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Nie ma to jak do hamulca dać pancerz przerzutkowy :-D Klepnięte z mobilnie Żelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niestrawny Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 ... pudło! ... ale w drugą stronę to mi się zdarzyło, a uświadomił mnie o tym serwisant dłubiąc przy przerzutce ... bo ja durny miałem tylko jeden typ pancerza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Dorzuce cos od siebie, moje kolko po ostatnim dzwonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Zębatka z piasty Inter8, przebieg około 3000km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grooby666 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Joytechowa torówka po zimie... ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Zdjęcie marne bo z fejsa, nie wiem gdzie oryginał ale tak wygląda XCR po kilku latach, w miarę regularnie serwisowany ale jak już złapał luzy to koniec, po jeździe w deszczu czy śniegu za każdym razem był taki sajgon. Po pewnym czasie olałem go całkiem i jeździłem na "sztywny" to potem był problem z rozebraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Po pewnym czasie olałem go całkiem i jeździłem na "sztywny" to potem był problem z rozebraniem. Ile czasu jeździłeś w takim stanie jak jest na zdj.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ja mam takiego samego xcm matki!!! Wrzucę zdjęcia, ale niestety nie umiem go za chiny rozebrać. Uszczelki wpuszczały wszystko. Piaskownicę wysypałem ze sprężyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Nie potrafię powiedzieć, ale pewnie z parę miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Przynajmniej górne golenie nie są przerdzewiałe na wylot. Podobno takiego bomdera lub podobnej klasy amortyzator dalszy znajomy dał do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Cztery zębatki z kasety Srama, oryginalnej w moim Giancie, z czasów kiedy łańcuch smarowało się "byle czym byle nie było go słychać" o czyszczeniu rzadko była mowa podobnie jak z jazdą z wysoką kadencją. Ale i tak ze 3-4 lata z małymi przebiegami zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 To i ja coś wrzucę. Wolnobieg - przebieg około 1000 km. http://s4.ifotos.pl/img/Wolnobieg_nwxannw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 http://db.tt/nPyZERIV Sie zuzyla piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Stary rower oddany do serwisu na pełny przegląd(jeszcze jak nie byłem wkręcony w rowery), po troche ponad roku jazdy od tego czasu, wyjeżdżam z domu, nagle czuje że z kołem coś jest nie tak.. Po wyciągnięciu ośki: http://imgur.com/dP6gGRB http://imgur.com/eTD72bW Dziś znalazłem tą piastę na strychu, tak mi się przypomniało.. Druga strona prawie nietknięta, zero wżerów, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Wolnobieg - przebieg około 1000 km Firma Falcon... skąd ja to znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Coś mi łańcuch w zimówce zaczął przeskakiwać. Widać na której zębatce przejeździłem generalnie cały rok 2013 najpierw przyzwyczajając się a teraz przyzwyczajony już do singla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.