Skocz do zawartości

[Obręcz] Wystające łączenie na obręczy, czy zetrą się klocki od hamulców?

misterbociek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!
Dziś przyszło mi koła kupione na allegro http://allegro.pl/kolo-26-tyl-aluminium-czarne-stozek-i3412443728.html i jestem zdenerwowany ponieważ jest pobijane... Na obręczy jest to łączenie i ono trochę wystaję i boję się że klocki hamulcowe będą się bardzo zużywały.

Jak oceniacie to koło? Klocki będą się bardzo niszczyły? Ja jeżdżę, po dołach, lesie i to koło ALUMINIOWE wytrzyma?

Najchętniej bym koło oddał lecz niewiem czy mi się to opłaci..

7352542400_1376046702_thumb.jpg 7060216600_1376046703_thumb.jpg 2660306700_1376046704_thumb.jpg 8573628400_1376046705_thumb.jpg 

Napisano

Kupilem pododbny zestaw bratu na dojazdy do pracy. Padaka i tyle. Gwint na wolnobieg byl kiepski, oś tylna krzywa, ogolnie az wialo tandetą. Problem w tym ze teraz nie bardzo masz co zrobic bo zwrot sie nie oplaca...

A druga strona medalu, ze jako takie kola zaczynaja sie od stowki za sztuke. Wszystko nizej nadaje sie do marketowca. Moje 6letnie kola z hexagona byly lepszej jakosci.

Napisano

Czego oczekiwać, jak sama szprycha z nyplem koło złotówki musi kosztować, to już 36 zł, a gdzie reszta: piasta , obręcz, taśma ( o ile jest) plus robocizna w złożeniu tego :ninja: ?

Napisano

W tanich obręczach właśnie tak wygląda miejsce łączenia.

Przeszlifować miejsce łączenia z zadziorów i resztę zrobią klocki.

No chyba że jes duży uskok, to...

Napisano

Powitoł

Powiedzcie ki zatem Kumotrowie, jakie jest absolutne minimum jeśli chodzi o nowe koła?

Szukam czegoś ma tył, 26", opony z przedziału 1,5-2" szerokości, mtb ale raczej na szuter/ubite polne i asfalt. Jeżdżę mało i nie agresywnie ale zdarza mi się z Córka w foteliku tylnym, więc razem mamy jakieś 85kg. Waga to mniej ważna cecha.

Czy takie coś jest w ogóle warte rozważenia?

m.prowinter.istore.pl/przedmiot,18789183.html

(przepraszam za linke z telki, nie mogę uruchomić wersji normalnej. Chodzi o koło tylne, piasta joytech, obręcz swift, pod kasetę a nie wolnobieg).

Szukam czegoś na czym mógłbym usadzić kasetę 10s (po zastosowaniu podkladki) ale bez odcinania sobie możliwości zastosowania 8/9s.

Napisano

Kupiłem mamie podobne koła do mieszczucha (26"). W moim wypadku konieczny był z miejsca serwis piasty, ilość smaru była dramatyczna.... nie wspomne o tym, że gdyby nie ciężka obręcz zaplot też nie powala. Osie również tragedia, ale koła za 54zł sztuka.  http://allegro.pl/kolo-26-przod-mtb-wzmacniane-grand-rock-aluminiowe-i3433569412.html Jak 2 sezony wytrzymają wjeżdzania i zjeżdzania z krawężników - będe zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...