netta1987 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) myślę nad zmianami ale może nie potrzebnie mam anthema 29 ale kusi mnie coś nowego i tak co byście wybrali: 1)http://www.cannondale.com/2013/bikes/mountain/full-suspension-29er/scalpel-29er/scalpel-29er-carbon-2 wada drogi serwis amora 2)http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/epicfsr/epiccompcarbon29 podobnie jak wyżej chodź t tylnego i brak możliwości jego regulacji podczas jazdy 3)http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/superfly_100/superfly_100_sl/# 4)pozostać przy anthemie chodź wiem że dla mnie ma jedną wadę bo średnio wypada na xc na siglowych częściach chodź nadrabia to na podjazdach i na prostych (bez zakrętów) ale technicznych zjazdach Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez netta1987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 brak możliwości regulacji w specu to akurat zaleta, gdzie podczas zawodów będziesz miał czas majglować przy amortyzatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Można kupić wypasionego Volkswagena. A można też: http://www.pogobikes.pl/produkty/turner/czar/ http://www.horizonbikes.com/bikes/item/pivot-cycles/mach429carbon.html czy http://www.santacruz-pl.com/index.php/cross-country/tallboy-29-carbon Dwa pierwsze są na DW-link. Dość ciężki system, ale efektywny i niebujający. Tallboy jest na VPP2. Z autopsji stwierdzam, że nie buja też. Celowo piszę o bujaniu, bo to ponoć dla sportowców ważne coby full nie bujał, chociaż on ma bujanie we krwi. Tak czy inaczej wszystkie są równie godne polecenia jak wypusty dużych firm, a może nawet bardziej. Mniejszy biznes=większa pieczołowitość i z reguły dobry customer service. Ten ostatni jest bardzo chwalony w przypadku Turnera. A czego brakuje Anthemowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ditom Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Treka nie bierz. Zerknij na ofertę Canyona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 co do cen mam je w innych temu padło na te 3 modele bo mam je z sporym rabatem Anthemowi brakuje trochę szybszego zbierania się w ciasnych zakrętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 epic 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Tomek, zacznij jeździć a nie rowery zmieniasz. Choćbyś na rakietę zmienił to i tak za Ciebie nie pojedzie, a rower masz w pytę. Ciasne zakręty... proszę Cię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jarek bo ty wiesz co ja teraz mam w planach ;p nie stanowczo nie wiesz i nie wiesz do czego trenuje (nie do kresowych chodź też są fajne i będą jako dodatek) Epik 2014 jeszcze nie widziałem jak się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=523496951038170&set=a.168570403197495.42709.159215767466292&type=1&theater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Epik 2014 jeszcze nie widziałem jak się prezentuje http://www.bicycling.com/mountainbikecom/bikes-gear/faster-epic zacnie, chociaż bardziej rachitycznie niż starsze modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) nie wiem czy niektóży nie załuważyli kwoty:P na najwyży mnie nie stać a je widziałem co do nie bujania to bujda i z tym trzeba się pogodzić że full będzi pompował może nie dużo ale chyba każdy, epic jest fają opcją, jeździłem na 26 znajomego i żeczywiście ten mózg sporo myśli a co do DW link to podobne jest do obecnego systemu jaki posiadam czyli maestro Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez netta1987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) wazne, ze wchodza 2 bidony w przedni trojkat i przedni widel ma os 15mm, a nie jak wczesniej 9mm z deklami OS tu masz fotki - http://team29er.pl/imprezy/30-relacje/1044-specialized-media-event-2014 Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jarek bo ty wiesz co ja teraz mam w planach ;p nie stanowczo nie wiesz i nie wiesz do czego trenuje (nie do kresowych chodź też są fajne i będą jako dodatek) Epik 2014 jeszcze nie widziałem jak się prezentuje Nie wiem co masz w planach, ale o ile to nie jest dh to nowy rower Ci nie pomoze. Robisz ten sam błąd od x lat i nic sie nie uczysz :| Kola przekładasz do nowego roweru? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) ...pewnie wyszlo na moje, ze tak dlugim ogonem nie mozna sie zachwycic i stad zmiana no chyba, ze sie mieszka w ameryce, gdzie roweropoglad bywa zupelnie przeciwstawny do europejskiego Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ...pewnie wyszlo na moje, ze tak dlugim ogonem nie mozna sie zachwycic i stad zmiana no chyba, ze sie mieszka w ameryce, gdzie roweropoglad bywa zupelnie przeciwstawny do europejskiego no coś w tym jest o ile na podlasiu nie czuje braków związanych z ogonem to już na xc czuć je ;/ Nie wiem co masz w planach, ale o ile to nie jest dh to nowy rower Ci nie pomoze. Robisz ten sam błąd od x lat i nic sie nie uczysz :| Kola przekładasz do nowego roweru? :> jeśli myślisz że mało trenuje to się sporo mylisz bo to że nie widzisz na bikestars i na endo treningów to nie znaczy że ich nie ma:P ostatni mój wynik był kwestją wypadku tj. patyka w kole a nie formy zapraszam do krasiczyna na test formy i techniki co do planów zaczynam w przyszłym roku więcej xc i maratonów na południu polski niż kresowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 jesli xc, to proponuje od razu isc w sztywnego stumpjumpera 2014 z ogonem 430mm, ewentualnie bmc (watpie, ze bedziesz mial znizki), ostatecznie mondrakera, ktory tez prowadzi sie jak po sznurku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 na bcm nie ale na speca zawsze coś można ugrać a nie wiem czy ht wytrzymam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 no coś w tym jest o ile na podlasiu nie czuje braków związanych z ogonem to już na xc czuć je ;/ jeśli myślisz że mało trenuje to się sporo mylisz bo to że nie widzisz na bikestars i na endo treningów to nie znaczy że ich nie ma:P ostatni mój wynik był kwestją wypadku tj. patyka w kole a nie formy zapraszam do krasiczyna na test formy i techniki co do planów zaczynam w przyszłym roku więcej xc i maratonów na południu polski niż kresowych Ja nie mowie ze malo trenujesz, ja mowie ze nowy rower Ci nie pomoze sie polepszyc, bo i tak masz zaista maszyne i jestes chudy jak patyk. Chetnie bym przejal Twojego anthema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 chętnie oddam w dobrej cenie na tych kołach co widziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 pm me dobra cena i dokladnie co tam siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 jak coś wszystko możesz nawet przetestować jak będziesz w krisiczynie mogę ci go dać na maraton a ja se coś innego załatwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Już na usa stronie jest nawet specyfikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 myślę nad zmianami ale może nie potrzebnie mam anthema 29 ale kusi mnie coś nowego i tak co byście wybrali: Ja nie mowie ze malo trenujesz, ja mowie ze nowy rower Ci nie pomoze sie polepszyc, bo i tak masz za######ista maszyne i jestes chudy jak patyk. Chetnie bym przejal Twojego anthema Powyżej masz odpowiedź, która chyba nie odbiega od normy odnośnie ludzkich motywacji W takim przypadku nie ma czegoś takiego jak "zaj... rower" bo on i tak nie będzie odpowiedni. Jedyny full który będzie się odpowiednio zbierał w zakrętach (jeśli faktycznie to jest powód zmiany) to hardtail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 jak coś wszystko możesz nawet przetestować jak będziesz w krisiczynie mogę ci go dać na maraton a ja se coś innego załatwię dopiero na szelmencie bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi