JaN007 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Z racji, że wysłużony race king 2.0 drut przechodzi na emeryturę do innego roweru wypada go zastąpić czymś sensowniejszym. Z przodu posiadam RK 2.0 SS jestem z w miarę niej zadowolony. Poszukuję opony napędowej, o wadze max 450g i najlepiej do 100zł. Małe opory toczenia na asfalcie i właściwości podobne do RK mile widziane. W terenie jeżdżę jakieś 20-30% Zastanawiam się nad Barro Race / Larsen TT / Rocket Ron jeśli spełnia kryteria. Continentala raczej wykluczam ( oprócz wersji SS i Race sport nic ciekawego nie znalazłem), bo pora spróbować czegoś nowego. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez JaN007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 http://banachbrothers.pl/index.php/2-pulpit/189-oponymtb-top5 te 450gr spowoduje że musisz wybrać oponę - papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaN007 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Nie koniecznie, mam oponę poniżej 430g i nie widzę podobieństwa z papierem. Celuję w Larsena TT / Rocket Rona 2.1 Evo / Furious Freda 2.0 ( tutaj prędzej się zgodzę co do papieru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Rubena http://ctbike.pl/rubena-scylla-v96-racing-pro-127tpi-opona-26x2-10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Na 2014 schwalbe wypuszcza Thunder Burt'a, warto się zainteresować http://www.schwalbe.com/gbl/en/presse/scooter/?gesamt=333&ID_Land=38&ID_Sprache=2&ID_Seite=180&tn_mainPoint=Presse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 schwalbe furious fred - trochę droższe niż Twój budżet, ale nie pożałujesz. Waga 320g. Niektórzy mnie pewnie zjadą, ale powiem tak. Ważę 95kg, przejeździłem 3 sezony na tych oponkach i ani jednej "gumy" nie złapałem. Na początku się obawiałem, nie jeździłem po kamieniach itd itp. Ale po miesiącu już tej obawy nie miałem i jeździłem po wszystkim. Jeżeli szukasz dobrej i lekkiej opony to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 polecam schwalbe nobby nic perfomance 2013 swietnie ogarnia, na asfalcie oporów nie czuć mimo że to jest 2,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 po kilku latach doświadczenia w ostrym mtb zdecydowanie odradzam lakkie opony, jeździłem na 400g oponach, mimo mniejszej wagi czas wyścigu masz większy bo na zjazdach "lamisz", po za tym szansa na defekt wzrasta drastycznie optimum to 500-550g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi