Vuego Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Czołem Mam trekkinga który ma już sporo lat ale nadal dobrze służy. Ponieważ aktualnie jest to drugi rower chciałbym go wykorzystać na dojazdy do pracy. Obręcze kół są niestety popękane i nadają się do wymiany. Podpowiedzcie mi jakie obręcze/szprychy powinienem zastosować do tego roweru aby służył długo i bezawaryjnie. Głównie będzie to nawierzchnia utwardzona i w małej części jakieś leśne dukty. Średnio dziennie około 20 - 25 km. Mam do niego opony: Schwalbe Maraton Supreme RaceGuard 700x40C / 28""x1,6" Wyposażony w hamulce cantilever. Jeżeli ma to znaczenie to moja waga około 100 kg.
Schwefel Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Podstawowe pytanie w jakich granicach mają być te obręcze?
Vuego Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 Rozumiem, że pytasz o granice cenowe? Jeżeli tak to nie za bardzo orientuję się ile kosztują dobre obręcze więc ciężko mi to określić. Ponieważ rower już młody nie jest z wagą też nie chce podejmować walki więc szukam obręczy które będą miały układ econo do power 50/50%. Z akcentem na trwałość i wytrzymałość rozwiązania. Zasugeruj w jakich widełkach lub jakie modele powinienem rozważać?
Schwefel Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak ma być pancernie i pod v'ki to mogę polecić Alexrims DH19 w wersji pod 28", bo są też i 26". Swego czasu jeździłem na tych drugich z Magurami HS33 i bardzo dobrze je wspominam. http://allegro.pl/obrecz-28-alexrims-dh19-srebrna-32-36h-i3385186741.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.