pitreeek Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 mam obecnie przezutke acera a chciałbym zakupic deore lx, tylko z tego co czytałem jest tam odwrócona sprezyna, czy ta lx bedzie działas z klamkami od acery, czy musze tez zainwestowac w klamki nowe? moze mi ktos to wyjasnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airproject Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 nie bardzo wiem jaka spręzyna jest tam odwrócona ale raczej będzie działało:) wszystko to jeden standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 bedzie dzialac ale odwrotnie czyli teraz jak naciskasz ta dolna dzwignie to lancuch idze na wieksze trybko a bedize szedl z LXem na mniejsze i na odwrot taka roznica podstawowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Kup LX-a 2004 z normalną sprężyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Działać będzie tylko jak z tyłu będziesz miał wrzuconą jedynke to na wyświetlaczu będzie 8 lub 7 zależy jakie manetki masz, ja tak mam w drugim rowerze tylko przerzutka deore xt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Kup LX-a 2004 z normalną sprężyną. http://allegro.pl/show_item.php?item=105657380 tu jest normalna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=105657380 tu jest normalna ? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Lepiej kup XT na 2003 dokładasz pare zł i masz przerzutkę z wyższej grupy. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinSZ0 Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Powiedzcie mi czym tak naprawde /poza wagą i uzytymi materiałami / róznią się przerzutki ? ,mam u siebie w nowym rowerze z tyłu deore lx a w starym makrokeszu jakaś najtanszą shimano SIS i spodziewałem sie jakiejś kolosalnej róznicy w działaniu między nimi a nie ma ,obie działają poprawnie,w tej starszej trzeba troche mocniej naciskac na manetkę ale to pewnie wina starych pancerzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Hmm no nie wiem jezeli nie odczuwasz roznicy to albo z toba cos nie tak,albo masz zle doregulowanego tego LX-a ;].... tak mi sie wydaje ;]. Tzn wtedy bedzie roznica w lekkoci pracy, prawdziwe wlasciwosci odkryjesz w terenie, przy przeciazeniach itp. Wtedy powinno wyjsc ktora przerzutka jest lepsza. BO tak na sucho to nawet nie jedna marketowa przerzutka puki sie ja da wyregulwaoc bedzie chodzila ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinSZ0 Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 przerzutka chodzi lekko i płynnie,ale myslalem ze deore lx bedzie jakoś łagodnie zrzucac z wiekszych zębatek na mniejsze ,bez takiego charakterystycznego "stuknięcia" łańcucha /cięzko to wytłumaczyc,nie przeskakuje nic ,tylko chodzi mi o odgłos jaki wydaje łancuch jak "spada z duzej na małą zębatke,szczególnie slyszalene jak sie wolno pedałuje ,chyba wiecie o co mi chodzi /,ale tego sie nie da pewnie uniknąc nawet w najdroższych przerzutkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Tak jak kolega napisał powyżej, różnice na pewno poczujesz w ciężkich warunkach, czyli np. napędzie zawalonym błotem stare Shimano z grup TY i tp. chodzily bdb , chodzi to o te naprawdę stare, wiem bo miałem. Inna różnica to oczywiście waga, czyli lżejsze(nie koniecznie wytrzymalsze) materiały. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitreeek Napisano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Lepiej kup XT na 2003 dokładasz pare zł i masz przerzutkę z wyższej grupy. Pozdrawiam!! dzięki za takie rady, ale jak bym tak robił, dołóż tu parę złoty dołóż tu i tam, to zamiast kupić 10 części kupił bym 7 i jaki z tego wniosek?? 7 części było by bardzo dobrych a 3 które miałem kupić były by stare i rozwalające się bo zabrakło mi kasy na nie, juz gdzieś czytałem na tym forum takie porady, „czy ktoś poleca deore? deore lx jest lepsze, a jeszcze lepsze jest deore xt a wogóle najlepsze jest xtr”, ktoś chce kupić deore bo może go na tyle tylko stać, może już dołożył parę złoty i nie ma skąd dołożyć więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nygol Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ja mam lx akurat- model z zeszlego sezonu:) na starym bike,u mialem torneye:) sczerze mowiac to rozniece od razu zauwazylem kolosalna.....biegi gladziutko wchodza, a w terenie to juz wogole nie ma porowania:) tez bym chcial miec xtry, ale mnie nie stac:) trzeba jezdzic na tym co sie ma:D i bez nerowo, bo to przeciez niepotrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja mam Tiagre i jestem z niej bardzo zadowolony. Przezutka chodzi bardzo głatko, bezszelestnie. Miałem kiedyś jakiegos SISa i różnica jest naprawde kolosalna, może Ty jej nie odczułeś ponieważ masz stary łańcuch bądź kasetke (lub wolnobieg) przez co może skrzeczeć, przeskakiwać itp. Tiagra the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.