detonator Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Kłaniam się, Tym razem, na jednodniową wycieczkę wybraliśmy Czeskie góry Jeseniki. Wycieczka bardzo widokowa, stąd chęć podzielenia się wrażeniami i zdjęciami, bo z reguły relacjonuje tylko "grubsze" wycieczki Część trasy niestety nielegalna i mocno obłożona ruchem pieszymi. Jechaliśmy w tygodniu, więc i tak było w miarę luźno. Pogoda dopisała, choć temperatura powyżej 30 stopni mocno dawała w kość Dystans wycieczki wyszedł nieco ponad 50 km, a suma przewyższeń przekroczyła 1800 metrów, czyli w sam raz. Bardzo ciekawą fragmentem wycieczki był twór skalny o nazwie Obri Skały. naprawdę, tereny warte odwiedzenia. Góry Jeseniki oferują też sporą ilość szlaków rowerowych i to dobrze oznakowanych, także rowerzyści "niedzielni", na rowerach XC, czy sakwiarze, znajdą coś dla siebie. Oto link do galerii i kilka zdjęć na zachętę https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PradedSerakObriSkalyPiekneJeseniki?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kario Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, Przesyłam linka do paru moich fotek z wypadu: https://picasaweb.google.com/paszek.michal/PradziadSerak2Sierpnia2013?authkey=Gv1sRgCPLCgtm68puF6QE Trasa na pewno godna polecenia. Super widokowa i bardzo urozmaicona rowerowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sputnik Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Dobra relacja, wspaniała trasa! Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Trasa jak i widoki super! Kiedyś na pewno trzeba będzie się tam wybrać, zwłaszcza, że od od granicy nie jest daleko. Ja tam byłem tylko raz i Pradziada pamiętam dosłownie jak przez mgłę z III zlotu, oto tak Patrzę na Twoje zdjęcia i nie mogę sobie jakoś wyobrazić tam takich widoków - wszystko przez tą pogodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No to faktycznie nie wiele widziałeś Widoki z Pradziadka, extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.