Skocz do zawartości

[fotorelacja] Pradziad, Serak. Wycieczka w Jeseniki

detonator

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się,

Tym razem, na jednodniową wycieczkę wybraliśmy Czeskie góry Jeseniki.

Wycieczka bardzo widokowa, stąd chęć podzielenia się wrażeniami i zdjęciami, bo z reguły relacjonuje tylko "grubsze" wycieczki

Część trasy niestety nielegalna i mocno obłożona ruchem pieszymi. Jechaliśmy w tygodniu, więc i tak było w miarę luźno.

Pogoda dopisała, choć temperatura powyżej 30 stopni mocno dawała w kość

Dystans wycieczki wyszedł nieco ponad 50 km, a suma przewyższeń przekroczyła 1800 metrów, czyli w sam raz.

Bardzo ciekawą fragmentem wycieczki był twór skalny o nazwie Obri Skały.

naprawdę, tereny warte odwiedzenia.

Góry Jeseniki oferują też sporą ilość szlaków rowerowych i to dobrze oznakowanych, także rowerzyści "niedzielni", na rowerach XC, czy sakwiarze, znajdą coś dla siebie.

Oto link do galerii i kilka zdjęć na zachętę :thumbsup:

https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PradedSerakObriSkalyPiekneJeseniki?authuser=0&feat=directlink

img_8990__329419.jpg

img_9021__769583.jpg

img_9023__405104.jpg

img_9111__627775.jpg

img_9139__50810.jpg

wp_20130802_067__10764.jpg

Trasa jak i widoki super!

Kiedyś na pewno trzeba będzie się tam wybrać, zwłaszcza, że od od granicy nie jest daleko.

Ja tam byłem tylko raz i Pradziada pamiętam dosłownie jak przez mgłę z III zlotu, oto tak :)

zdjecie,600,199791,20110718,na-pradziadz

Patrzę na Twoje zdjęcia i nie mogę sobie jakoś wyobrazić tam takich widoków - wszystko przez tą pogodę   :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...