Tomaszwinner Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Z takim widelcem mój mtb ważyłby mniej jak 10kg.
RobertTrn Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Trochę po czasie, ale dla potomności napiszę Fajne slicki w rozmiarze 26x1,5 można dostać w Decathlonie - Vittoria Randonneur za 65zł. Mają wkładkę antyprzebiciową i odblaskowe paski na bokach. Waga nie zachwyca (katalogowo 580g), ale przy ciśnieniu 5bar chętnie połykają kilometry. Ciche, trzymają na zakrętach, choć na mokrym asfalcie idzie im gorzej. Przejechałem ok. 2000km na parze tych opon i miałem tylko dwa razy kapcia (snejk) z powodu jazdy ze zbyt niskim ciśnieniem. Okazjonalny wjazd na leśne ścieżki nie sprawia kłopotów, po piachu nie chcą iść, no ale to slicki
Tomaszwinner Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Napisano 10 Sierpnia 2013 Jeździ się po asfalcie świetnie. Zdjęcie: PS. Na wiosnę kupuję szosę
OrzelPiotr Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Miałem ten sam problem i zdecydowałem się na Marathon Supreme 26x2, mimo, że to slick - daje radę na leśnych ścieżkach, mokrym asfalcie, są lekkie a w dodatku bezszelestne.
Grand231 Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 a w dodatku bezszelestne.Jak każdy slick
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.