toba94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam Zamówiłem taki plecak jak w temacie. Sugerując się aukcją i jej zdjęciami http://allegro.pl/plecak-deuter-race-x-nowosc-2013-kurier-0-i3386282868.html zostałem przekonany, że w zestawie znajduje się bukłak. Jakie było moje zdziwienie gdy po wyciągnięciu plecaka z pudełka oraz rozdartej (!) folii nie ma w nim niczego takiego. Mam pytanie do osób które kupowały jakiekolwiek plecaki firmy Deuter z systemem H2O czy są one wraz z bukłakami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 co prawda akurat plecaka Deutera nie mam bo używam innego ale w opisie aukcji nie ma ani słowa o tym, że w zestawie jest bukłak. Jest tylko wzmianka, ze system H2O jest kompatybilny z bukłakami do 2l zatem w moim mniemaniu nie ma mowy o żadnym oszustwie. Mogłeś wysłać maila z zapytaniem o szczegóły oferty przed zakupem. Zresztą w tej chwili jeśli plecaka nie używałes masz prawo zwrócić go w ciągu 10 dni bez podania przyczyny, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) No właśnie, jest napisane "System H2O" a na zdjęciu wężyk od bukłaku. Tym się zasugerowałem. Przeglądając inne aukcje oraz oferty sklepów internetowych znalazłem do "systemu h2o" dopiske "(opcjonalne)". Jeżeli nawet w zestawie ich nie dodają to nie mniej jednak czuje się delikatnie oszukany Edit: Na innym zdjęciu jest folia zabezpieczająca plecak przed deszczem i takowa w plecaku się znajduje Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez toba94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 moim zdaniem bezpodstawnie. Jak pisałem wyżej - są wątpliwości, trzeba pisać do sprzedawcy. Poza tym zdjęcie to jedno a opis aukcji to drugie i ważniejsze a w nim brak wzmianki o bukłaku w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Deuter nie daje bukłaków w zestawie a oryginalne kosztują prawie tyle co ten plecak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) No nic. Jestem dość zielonym rowerzystą w takich tematach. Kilka dni temu jeszcze w ogóle nie wiedziałem o czymś takim jak bukłak. Mimo wszystko uważam, że jakaś dopiska o braku w zestawie tego co widać na zdjęciach powinna być. Przynajmniej dla takich osób jak ja. Ale tak działa marketing... Dziękuje za pomoc Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez toba94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Jesli to nie byl jakis zestaw specjalny/promocyjny to na pewno nie powinno byc w nim buklaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak byś doczytał, wiedziałbyś że system H2O to nic innego jak elementy dostosowujące plecak do przewozu bukłaka. Specjalna kieszeń na wyżej wspomniany, "przelotka" u góry plecaka na rurkę etc. Tak jak koledzy wypowiedzieli się wcześniej - nie ma tam słowa na temat bukłaka będącego w zestawie.... Deuter takowych w zestawie (poza promocjami) nie daje. Ale tak działa marketing... Tak działa co tu dużo mówiąc gapiostwo.... Należy czytać ze zrozumieniem, ewentualnie zadać bezpośrednie pytanie sprzedającemu w razie wątpliwości...... A podsumowując - w wypadku zakupu internetowego masz prawo do zwrotu w przeciągu 10 dni bez podania przyczyny.... Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez ElDiablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi