XernogBIKE Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam !! Tak ja w temacie stoję przed wyborem i nie wiem na co się zdecydować ... Kocham kręcić po lasach i górach i błoto …. ale też kocham Asfalt i podjazdy i prędkość .... chce brać udział w jakiś zawodach by osiągnąć coś w tym sporcie jeszcze .... i nie wiem w którą stronę zmierzać pomoście bo to naprawdę trudny wybór więc doradźcie czy iść w MTB czy Szose ? W czym będzie mi łatwiej osiągnąć sukces …. Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam
Mod Team adamos Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2013 A ponoć miałeś kupować i rower do górskiej wyrypy i szosę. Tak się ostatnio zadeklarowałeś. Więc w czym problem?
XernogBIKE Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Napisano 10 Sierpnia 2013 A ponoć miałeś kupować i rower do górskiej wyrypy i szosę. Tak się ostatnio zadeklarowałeś. Więc w czym problem? Z czym ma pan problem .... taks trasznie panu to przeszkadza wiedz .... Nie musze się panu tłumaczyć wiec prosze sobie tać spokuj ...
Mod Team adamos Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja z niczym nie mam problemu i do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna. To Ty zakładasz tematy z prośbą o pomoc w wyborze roweru, a nie ja. Natomiast ja bardzo chętnie Tobie pomogę w wyborze wymarzonego bajka, tylko musisz dobrze zastanowić się i określić, jaki rower/y właściwie potrzebujesz. Jeżeli będziesz tworzył coraz to nowe tematy, wklejając w nich po kilkanaście linków, to naprawdę, tym którzy będą chcieli Ci pomóc po prostu nie będzie się chciało przeglądać tych wszystkich ofert, żeby pomóc Ci w wyborze. Przede wszystkim odpowiedz sobie na kilka podstawowych pytań:- gdzie i jak, i po jakich nawierzchniach do tej pory najwięcej jeździłeś/ewentualnie po jakich chcesz jeździć - jakie dystanse chcesz pokonywać/czy rower ma być do jazdy codziennej, czy też na dłuższe kilkudniowe wyprawy- jaki masz założony budżet na rower/y i jego/ich całoroczne serwisowanie- czy mają to być dwa tańsze rowery, czy może jedna droższa (a co za tym idzie, pewnie też lepsza) alternatywa.I zamiast zakładać nowe tematy i wklejać coraz to nowe linki postaraj się odpisać na powyższe i samemu zastanowić się, co by było dla Ciebie najlepsze, a wtedy ja chętnie pomogę w wyborze, ba nawet pomogę Ci odpowiedniego roweru poszukać. PS. Jeśli uwielbiasz i teren i asfalt, to może przypadnie Ci do gustu jakaś przełajówka (CX) albo monstercross (MX). Na początek poszperaj w tym temacie: http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-t%C5%82u%C5%9Bciochy-r%C3%B3%C5%BCnoko%C5%82owce-29-monstercross-jedynaki-bezprzerzutkowce-itp/
tobo Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam !! Tak ja w temacie stoję przed wyborem i nie wiem na co się zdecydować ... Kocham kręcić po lasach i górach i błoto …. ale też kocham Asfalt i podjazdy i prędkość .... chce brać udział w jakiś zawodach by osiągnąć coś w tym sporcie jeszcze .... i nie wiem w którą stronę zmierzać pomoście bo to naprawdę trudny wybór więc doradźcie czy iść w MTB czy Szose ? W czym będzie mi łatwiej osiągnąć sukces …. Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam "Coś osiągnąć" - ale co chcesz osiągnąć? W "jakiś zawodach" - w jakich? Amatorskie ściganie się o przysłowiową marchewkę, czy zarabianie pieniędzy? I chcesz żeby ktoś wybrał za Ciebie - a niby skąd możemy wiedzieć jakie masz preferencje?
segate Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Górki bardziej kontuzjogenne i większa adrenalina czyste powietrze i zapach ściółki dla mnie super, szosa oczywiście też fajna ale to trzeba po asfaltówkach śmigać i użerać się z autami i smrodem spalin i asfaltu. To tak po mojemu. Wybierz co ci bardziej leży.
parmenides Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 W czym będzie mi łatwiej osiągnąć sukces …. Błagam... Kup sobie szydełko, może masz talent do dziergania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.