Skocz do zawartości

[Szosa czy MTB] Co wybrać ?

XernogBIKE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !!  Tak ja w temacie stoję przed wyborem i nie wiem na co się zdecydować ... Kocham kręcić po lasach i górach i błoto …. ale też kocham Asfalt i podjazdy i prędkość  .... chce brać udział w jakiś zawodach by osiągnąć coś w tym sporcie jeszcze .... i nie wiem w którą stronę  zmierzać :( pomoście bo to naprawdę trudny wybór więc doradźcie czy iść w MTB czy Szose ?

W czym będzie mi łatwiej  osiągnąć sukces ….  

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam :)

Napisano

A ponoć miałeś kupować i rower do górskiej wyrypy i szosę. Tak się ostatnio zadeklarowałeś. Więc w czym problem?

Z czym ma pan problem .... taks trasznie panu to przeszkadza wiedz .... Nie musze się panu tłumaczyć wiec prosze sobie tać spokuj ... 

• Mod Team
Napisano

Ja z niczym nie mam problemu i do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna. To Ty zakładasz tematy z prośbą o pomoc w wyborze roweru, a nie ja. Natomiast ja bardzo chętnie Tobie pomogę w wyborze wymarzonego bajka, tylko musisz dobrze zastanowić się i określić, jaki rower/y właściwie potrzebujesz. Jeżeli będziesz tworzył coraz to nowe tematy, wklejając w nich po kilkanaście linków, to naprawdę, tym którzy będą chcieli Ci pomóc po prostu nie będzie się chciało przeglądać tych wszystkich ofert, żeby pomóc Ci w wyborze. Przede wszystkim odpowiedz sobie na kilka podstawowych pytań:
- gdzie i jak, i po jakich nawierzchniach do tej pory najwięcej jeździłeś/ewentualnie po jakich chcesz jeździć

- jakie dystanse chcesz pokonywać/czy rower ma być do jazdy codziennej, czy też na dłuższe kilkudniowe wyprawy
- jaki masz założony budżet na rower/y i jego/ich całoroczne serwisowanie
- czy mają to być dwa tańsze rowery, czy może jedna droższa (a co za tym idzie, pewnie też lepsza) alternatywa.

I zamiast zakładać nowe tematy i wklejać coraz to nowe linki postaraj się odpisać na powyższe i samemu zastanowić się, co by było dla Ciebie najlepsze, a wtedy ja chętnie pomogę w wyborze, ba nawet pomogę Ci odpowiedniego roweru poszukać. :)

PS. Jeśli uwielbiasz i teren i asfalt, to może przypadnie Ci do gustu jakaś przełajówka (CX) albo monstercross (MX). Na początek poszperaj w tym temacie: http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-t%C5%82u%C5%9Bciochy-r%C3%B3%C5%BCnoko%C5%82owce-29-monstercross-jedynaki-bezprzerzutkowce-itp/

Napisano

Witam !!  Tak ja w temacie stoję przed wyborem i nie wiem na co się zdecydować ... Kocham kręcić po lasach i górach i błoto …. ale też kocham Asfalt i podjazdy i prędkość  .... chce brać udział w jakiś zawodach by osiągnąć coś w tym sporcie jeszcze .... i nie wiem w którą stronę  zmierzać :( pomoście bo to naprawdę trudny wybór więc doradźcie czy iść w MTB czy Szose ?

W czym będzie mi łatwiej  osiągnąć sukces ….  

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam :)

"Coś osiągnąć" - ale co chcesz osiągnąć? W "jakiś zawodach" - w jakich? Amatorskie ściganie się o przysłowiową marchewkę, czy zarabianie pieniędzy?

I chcesz żeby ktoś wybrał za Ciebie - a niby skąd możemy wiedzieć jakie masz preferencje?

Napisano

Górki bardziej kontuzjogenne i większa adrenalina czyste powietrze i zapach ściółki dla mnie super, szosa oczywiście też fajna ale to trzeba po asfaltówkach śmigać i użerać się z autami i smrodem spalin i asfaltu.  

To tak po mojemu. Wybierz co ci bardziej leży. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...