Skocz do zawartości

[rower] Ktory najlepszy do lansu?3500PLN

Endurance

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sam się sobe dziwie że biorę udział w dyskusji na taki temat ale według mnie kozacko wygląda Cannondale Bad Boy na sztywnym widelcu , kolor czarny. 

Wybaczcie mi że się udzieliłem w tym temacie.  :unsure:

Napisano

Witajcie,

dzis bylem w Klodzku w trzech sklepach rowerowych,u dealera Rometa,wpierw dostalem propozycje Ramblera 6.0 podobno wszyscy go biora jezdza i nie narzekaja,do powazniejszej jazdy poleca Jolene 2 a w sumie nie poleca sie spieszyc bo beda obnizki dlatego ze Romet wchodzi na rynek francuski i beda promocje&spolka.

Drugi sklep glownie Meridy,dwa Jamisy dla dzieci...na pytanie czy ma Northteca lub Cube,sprzedawca wali tekstem ze Cube to marketowy rower...trzeci sklep same Authory,sprzedawca proponuje od 1900zl,vbrake na pelnym alivio,za 2100 juz mowi na alivio z hydraulikami...

ale fakt pierwszy efekt sie liczy,jezeli ktos sie nie przygotuje na temat osprzetu,hamulcow i szczegolow to wyjdzie ze sklepu z najbardziej pstrokatym rowerem...

pozdrawiam

Rafal

gadzetomania.pl/2008/04/03/najdziwniejszy-rower-swiata

powyzej link do roweru jakiego szukasz mysle ze jest idealny dla ciebie jak i tego tematu !

Napisano

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/ATINA-Poland-Sp-z-oo/25132154

Zobacz tutaj już za 100 zł przerobisz nudnego Unibikea to LansMaszynę która dodatkowo poprawi bezpieczeństwo! A tak serio, gdybym śmigał MTB na park porobić bunnyhopy przed gimnazjalistkami to bym to walnął na tylne koło.

+ Po co kupowac ramę za 10k z Carbonu skoro za 50 zł masz ten sam efekt i zostanie też na kierownice ? http://allegro.pl/folia-okleina-carbon-mat-polysk-rozne-rozmiary-i3431389960.html  Widziałem coś podobnego kilka dni temu na kierze i powiem że...wyglądało naprawdę nieźle, aż się dziwiłem. 

Co do linku na górze. Travis Pastrana w Nitro Circus zrobił coś takiego na Motocyklu (tylko buty były DC, hah), pojeździł w tym i zrobił flipa. potem dosłownie "spalił laczka" :D

Napisano

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/ATINA-Poland-Sp-z-oo/25132154

Zobacz tutaj już za 100 zł przerobisz nudnego Unibikea to LansMaszynę która dodatkowo poprawi bezpieczeństwo! A tak serio, gdybym śmigał MTB na park porobić bunnyhopy przed gimnazjalistkami to bym to walnął na tylne koło.

+ Po co kupowac ramę za 10k z Carbonu skoro za 50 zł masz ten sam efekt i zostanie też na kierownice ? http://allegro.pl/folia-okleina-carbon-mat-polysk-rozne-rozmiary-i3431389960.html  Widziałem coś podobnego kilka dni temu na kierze i powiem że...wyglądało naprawdę nieźle, aż się dziwiłem. 

Co do linku na górze. Travis Pastrana w Nitro Circus zrobił coś takiego na Motocyklu (tylko buty były DC, hah), pojeździł w tym i zrobił flipa. potem dosłownie "spalił laczka" :D

typowo " lansiarskim " rowerem który zwraca na siebie uwagę malowaniem, geometrią ramy i wszystkimi mozliwymi detalami jest Merida Crossway-300D na 2013. Kolego za jakieś 2600zł będziesz na nim wyglądał jak przełajowe wcielenie Lance'a Amstronga. 

Napisano

Nic ten temat nie wnosi, "lans" jest różnie postrzegany w zależności od grupy odbiorców i tak: jednym będzie się podobał z głową zrobiony retrobike, inni zwrócą uwagę na urwaną nogę lefty, kobietą wystarczy zgodny z upodobaniem kolor, a zawodowiec mijając Cię nawet nie zwróci uwagi na rower...

Napisano

Gdyby budżet był kilka razy wyższy, to triathlonowy Specialized. Wygląda kosmicznie. :) Co prawda nie nadaje sie raczej do zwykłej jazdy po mieście, ale tu nie o tym mówimy. ;)

Napisano

Ja się zapytam, od kiedy kupowanie Meridy, oznacza kupowanie roweru po naklejce ? Wydaje mi się, że od 1500zł w górę, są całkiem konkurencyjni. Ja na przykład nie chciałbym mieć wyglądającego jak kupa Lazaro tylko dlatego że ma przerzutkę klasę wyższą.

Merida wygląda wg mnie jak psia kupa, ale zgodzę się. Za chiny nie kupiłbym kandsa, który wygląda jak jakaś niekształtna anorektyczna laska z długą szczęką i wielkimi uszami (czytaj mostek). Wolę już wygląd niż to alivio octalink itp.

Napisano

No to całe szczęście że nikt cię nie zmusza do zakupu :icon_lol:

A co do roweru do lansu to nawet najpiękniejszy, najwspanialszy, z najbardziej oczobijną nalepką rower nie pomoże gdy dosiada go osobnik napuszony z pustką w głowie. To często widać na twarzy tworząc dysonans poznawczy u widza/przechodnia/rowerzysty :devil: 

Napisano

stopke masz w trzech wersjach:

1 to składany murek ze zdjecia nr1

2 to telefon wkładany pod pedał.

3 to karbonowy palik służący również do torowania drogi w tłumie wielbicieli...

Napisano

@@Endurance, Podchodząc na poważnie do tematu lansu to wydaje mi się, że budżet 3500 PLN to za mało aby coś zdziałać w temacie. Dobry rower do lansu to:

1) Wysoka cena.

Trudno jest się lansować rowerem za 2-3 kPLN. Rowerów w tej grupie cenowej jeździ dość sporo, więc nie wywołują już takiego poruszenia. Deore SLX może mieć prawie każdy kto mocniej zaciśnie pasa i odmówi sobie przez jakiś czas "ucieszek".

2) Renomowana światowa marka. 

Wszystko zależy przed kim chcesz się lansować. Odbiorca lansu musi przede wszystkim kojarzyć markę. Jeżeli kupisz coś nieznanego nie wywołasz takiego wrażenia. Dodatkowo unikałbym polskich marek, bo wszem i wobec wiadomo, że są tańsze... Musi być to marka o ugruntowanej pozycji na rynku, najlepiej taka ze świata zawodniczego, np Specialized, Trek, Scott. 

3) Typ.

Wydaje mi się, że szosą jest się dużo łatwiej lansować niż MTB. "MTB'ków jak mrówków". Trzeba wydać dużo więcej by być zauważonym w tej chmarze. 

4) Nowoczesny design.

Musi to być model z bieżącej kolekcji producenta.

Z polskich marek tylko Kross nadąża wyglądem za resztą świata. Reszta próbuje, ale nie bardzo wychodzi... No bo jak wygląda Unibike z mostkiem Uno z milionem podkładek pod nim...

5) Nowy.

Ten punkt chyba nie wymaga komentarza... 

Na koniec - także na poważnie. Zjawisko lansu (szpanu, lanser) jako takie jest odbierane negatywnie. Jeżeli chcesz komuś czymś zaimponować, to przede wszystkim wytrwałością i wynikami, a nie stanem posiadania - w przeciwnym razie narażasz się na śmieszność.

Napisano

Hej,

tytul watku byl napisany dla "zgrywy" tylko kilka osob przeczytalo post z pytaniem "Czy placimy tylko za naklejke?",ja ze swojej laickiej, w temacie rowerowym, strony bede sklanial sie przy zakupie Northteca Cayon DR 2013, geometria ramy mi pasuje,osprzet tez mysle calkiem dobry jak za te pieniadze...a do lansu to jest BMW ;-)

pozdrawiam wszystkich

Rafal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...