pine Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jak myślicie, mając 184/185 cm wzrostu lepszy będzie rozmiar 57cm czy 60 w przypadku Triban'a 5a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymc Napisano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Sprawdzałem w kalkulatorze rozmiarów który jest na stronie decathlonu to do 183 cm jest rama 57 powyżej 60. Ale ja na Twoim miejscu wziąłbym 57. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciesze91 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam. Wie ktoś może jaki rozmiar koła ma Triban 5? Zauważyłem w ramie gwinty na bagażnik, orientuje się ktoś moze czy da się z tego roweru zrobić Touringowy? Za odpowiedzi będę wdzięczny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymc Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Nie ma nigdzie wprost napisane jaki to rozmiar ale na 99% to 28 cali, bo triban 7 jest opisany że ma 28 calowe koła. Tu musi być podobnie. Co do bagażnika, nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Przymiarka była by najlepszym rozwiązaniem. Moim zdaniem zbyt duża rama będzie gorszym wyborem niż mniejsza. Zawodowcy jeżdżą na tzw slopingowych i wygląda to często jakby mięli rowery za małe. http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html Tutaj sobie policzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.