viper512 Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam. Założyłem do roweru nowe koło na piaście Novatec 041,czy jakoś tak. Problem jest taki, że mimo mocnego zaciśnięcia szybkozamykacza, gdy wcisnę klamkę hamulca (tarczowe), wtedy jakby rusza się koło po stronie przeciwnej i jest całe jakby przesunięte do lagi w strone tą co tarcza i tarcza obciera o klocek. Po poluzowaniu szybkozamykacza, koło prostuje sie, zamykam go, i tarcza nie obciera i koło kręci się normalnie. Może złą stroną wkładam szybkozamykacz? Wajcha od strony tarczy. Może to być wina piasty? A może winny jest XCR? Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję Pozdrawiam. PS: Później dodam zdjęcia jak to wygląda. Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2
tobike Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Winna jest piasta i szybkozamykacz, identyczną sytuację miałem na piastach novateca i rebie. Poradziłem sobie w ten sposób że zdarłem farbę z goleni w miejscu kontaktu tego ząbkowanego pierścienia na osi piasty. Te pierścienie poprawiłem pilnikiem aby miały ostrzejsze ząbki i wymieniłem szybkozamykacz na pancerny z mimośrodem a nie jak oryginalnie z tą plastikową podkładką.
Grand231 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Proponuje zmienić szybkozamykacz na mocniej trzymający bolt-on.
viper512 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 Bolt-On'y Dartmoora będą dobre? Może polecicie jakieś jeszcze inne zaciski, którymi można naprawde mocno przymocować koło? Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2
viper512 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzięki wielkie Spróbuję jeszcz pokombinować ze zdarciem tej farby, czy mocniejszym ściśnięciem szybkozamykacza, a jak to nic nie da to kupię bolt-on'y Pozdrawiam
Grand231 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Bolt-on kosztują ok 25 zł, ja na twoim miejscu nic bym nie piłował a kupił bolty i miał spokój.
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak masz haki ukośne lub poziome to niestety potrzeba duuużo większej siły zaciskającej.
viper512 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 XCR, to chyba pionowe są. Sam się dziwię dlaczego ucieka. Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.