Skocz do zawartości

[rękawiczki] Chiba gel protect - opinie

grzechu83

Rekomendowane odpowiedzi

Rękawiczki wygodne i dobrze tłumią drgania na kierownicy. Są dość grube (solidne), ale w miarę przewiewne. Bardzo przydatne są te 'haczyki' między palcami ułatwiające ściąganie rękawiczki. Niestety po dłuższym czasie użytkowania ścierają się te ozdobne paski, jedna rękawiczka przetarła się od wewnętrznej strony i wkładka żelowa zaczyna wychodzić. Ogólnie warte są tej ceny.

• Mod Team

Moje po sezonie się rozciągnęły i przez to poduszki żelowe się przemieszczają. W prawej rękawiczce tak nieszczęśliwie coś jest wszyte że niemiłosiernie gniecie w dłoń. Jak leżały dobrze było ok. Jak dla mnie przewiewność taka sobie, ręce się pocą.

Witam

Czy używa ktoś wspomnianych rękawiczek, lub podobnych tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na temat komfortu, oddychalności i wytrzymałości?

Używałem przez ostatnie sezony różnych Chib i tak: BioxCelle wytrzymały najdłużej, tańsze modele - w jednych porwała się siateczka, trzecie (speed II) jeszcze dychają, ale komfort w porównaniu do Gel Protectów i Xcellów jest na pewno mniejszy . Średnio 3 sezony wytrzymywały (zwykle mam dwie pary na zmianę). Oddychalność lepsza w modelach z przeszyciem z siatki. Przesuwanie się żelu po rozciągnięciu się materiału (sztuczna skóra) niestety występuje chyba, że poduszeczki żelowe są małe i obszyte jak w Speed. Modele z większą ilością żelu tłumią całkiem dobrze (a dłonie i nadgarstki mam dość wrażliwe). Myślę, że przede wszystkim trzeba utrafić z rozmiarem - gdy są za duże wtedy żel układa się nie tak jak powinien i gniecie zamiast amortyzować.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...