grzechu83 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam Czy używa ktoś wspomnianych rękawiczek, lub podobnych tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na temat komfortu, oddychalności i wytrzymałości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jedne z lepszych rękawiczek jakie miałem tej firmy. Długo mi wytrzymały, chyba najdłużej. Tylko cena spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progress Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Rękawiczki wygodne i dobrze tłumią drgania na kierownicy. Są dość grube (solidne), ale w miarę przewiewne. Bardzo przydatne są te 'haczyki' między palcami ułatwiające ściąganie rękawiczki. Niestety po dłuższym czasie użytkowania ścierają się te ozdobne paski, jedna rękawiczka przetarła się od wewnętrznej strony i wkładka żelowa zaczyna wychodzić. Ogólnie warte są tej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Moje po sezonie się rozciągnęły i przez to poduszki żelowe się przemieszczają. W prawej rękawiczce tak nieszczęśliwie coś jest wszyte że niemiłosiernie gniecie w dłoń. Jak leżały dobrze było ok. Jak dla mnie przewiewność taka sobie, ręce się pocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam Czy używa ktoś wspomnianych rękawiczek, lub podobnych tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na temat komfortu, oddychalności i wytrzymałości? Używałem przez ostatnie sezony różnych Chib i tak: BioxCelle wytrzymały najdłużej, tańsze modele - w jednych porwała się siateczka, trzecie (speed II) jeszcze dychają, ale komfort w porównaniu do Gel Protectów i Xcellów jest na pewno mniejszy . Średnio 3 sezony wytrzymywały (zwykle mam dwie pary na zmianę). Oddychalność lepsza w modelach z przeszyciem z siatki. Przesuwanie się żelu po rozciągnięciu się materiału (sztuczna skóra) niestety występuje chyba, że poduszeczki żelowe są małe i obszyte jak w Speed. Modele z większą ilością żelu tłumią całkiem dobrze (a dłonie i nadgarstki mam dość wrażliwe). Myślę, że przede wszystkim trzeba utrafić z rozmiarem - gdy są za duże wtedy żel układa się nie tak jak powinien i gniecie zamiast amortyzować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Wam też się rozciągają czy tylko ja mam pecha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Moje też się rozciągnęły. Poza tym są całkiem dobre - przewiewne, dobrze się w nich trzyma kierownicę, wkładki żelowe poprawiają komfort, nie prują się, materiał chłonny trochę się zmechacił. Dobry patent z tasiemkami między palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 · Ukryte przez durnykot, 9 Sierpnia 2013 - spam do wglądu Ukryte przez durnykot, 9 Sierpnia 2013 - spam do wglądu Nie będę robił nowego tematu Zobaczcie czy te rękawiczki nadają się do stuntu ? Link Posłałeś link do jakiegoś konkursu. Spam odstawiasz? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.