vibovit185 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanko związane z wygodną pozycją na rowerze. Rower to Scott Scale 960 (katalogowa specyfikacja) [tylko opony zmieniłem na Smart Samy 2.1]Rowerek w rozmiarze XL. Wzrostu mam 193 cm, wagi obecnie 87 kg, noga 96 cm od ziemi do nabiału. W związku z faktem, że nogi mam całkiem długie - sztyca jest wyciągnięta dosyć wysoko (powyżej mostka ok 8 cm.) Taka pozycja sprawia, że spory ciężar idzie w ręce - przez co zauważyłem że już po przejechaniu ok 10 km ręce mi drętwieją i jazda jest mało komfortowa. Rowerej jest świeżo kupiony - przejechałem nim jak na razie 80 km . Co polecacie ? Czy mostek wysunąć wyżej - żeby zrównał się z siodełkiem ?? Nadmieniam, że siodełko jest ustawione optymalnie pod mój wzrost i rozmiar nogi. Pozdrawiam. P.S. Jutro postaram się porobić zdjęcia roweru i opisze pierwsze wrażenia z jazdy - gdyż na forum nie znalazłem żadnych opini. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez vibovit185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Mostka tak po prostu nie wysuniesz jeśli nie masz nad nim podkładek jeśli są to ok. Następny krok to odwrócenie mostka o 180* z - na + (w sieci znalazłem foto z mostkiem na - więc zakładam, że u Ciebie jest tak samo). Jeśli to nie pomoże to mostek trzeba wymienić na bardziej turystyczny z kątem 15-20* lub regulowany. Następnie wymiana kierki na taką z większym wzniosem. Spróbuj też odrobinę przysunąć siodełko do przodu. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Centek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dziękuje bardzo - problem rozwiazany - wystarczyło - w moim przypadku obrócenie mostka o 180* na + (ciutke wyżej podniesiony) i zaraz lepiej się jedzie. Ręce nie drętwieją. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi