mosq Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hejka... Dzisiaj troszke kombinowałem przy przednim kole, mianowicie rafka ocierała mi sie o klocka haulcowego. Wiec troszke pogrzebałęm i ok, teraz nie ociera ale znowu hamulec łapał mi przy samym koncu (w sensie ze musiałem wcisnac cała raczke zeby zachamowa) Wiec chciałem przy lince pogrzebac i przez przypadek wylałem cały olej... ile mnie moze kosztowac teraz robota z tym w jakim kolwiek rowerowym ? Prtzy okazji dlaczego hamulec łapał mi przy samym koncu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Jakie masz hamulce,masło maślane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosq Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Jakie masz hamulce,masło maślane. Hayes Dyno Sport Disc (hydraulic, rotor 180mm) /Hayes Dyno Sport Disc (hydraulic, rotor 160mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Obręcz ocierała Ci się o klocek hamulcowy w hamulcu tarczowym? Ponowne zalanie to zdaje się koszt w okolicach 30 PLN, natomiast pytanie jak stan klocków i tarcz hamulcowych, bo jeżeli zalałeś porządnie to może okazać się, że klocki też do wymiany (a i o tarcze trzeba odpowiednio zadbać). A łapać mogły późno, bo były zapowietrzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 przy jakiej lince? w hamulcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Wydaje mi się, że kolega Mózq chciał linkę w hamulcu podciągnąć żeby mu wyżej łapał i tak długo śrubą kręcił, że mu płyn wyleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Tak w ogóle to jak można w taki sposób wylać cały olej z przewodu? Toć nawet jak z jednej strony (czy to z klamki, czy z przewodu) odkręcisz i wyjmiesz przewód to cały olej nie ma prawa wypłynąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 jak przy zacisku odkręcisz przewód a klamka będzie wyżej to grawitacja załatwi sprawę i płyn z klamki i przewodu wypłynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nic nie wypłynie samo - weź słomkę, wsadź do wody, zatkaj ją od góry i wyjmij, co się stanie? Ano wszystko utrzyma się na miejscu... Nawet przy skracaniu przewodów nie trzeba zwykle hampla odpowietrzać (chyba że otworzysz odpowietrznik, no to wiadome, że wypłynie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wypłynie. Magura Julie działała w oparciu o inną fizykę niż ta powszechnie znana - żeby zamknąć odpowietrznik w zacisku bez utraty płynu trzeba było go podnosić powyżej poziomu klamki. Oczywiście istniała szansa że w piwnicy mam inną grawitację ale to mało prawdopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 jak można w taki sposób wylać cały olej z przewodu? No pomyśl! Jak już tą śrubą przy zacisku sobie pokręciłeś to trzeba w końcu sprawdzić czy już klamka łapie odpowiednio wysoko. Aby tego dokonać należy... Tak! wcisnąć klamkę! A w tym momencie słychać tylko psik... i płynu ni ma. Znaczy jest ale na zacisku i tarczy. I wtedy przychodzi refleksja: o ku..a, przecież to hydraulik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Srogie piguły milordzie ... żeby w hamulcu hydraulicznym linkę naciągać :D no a teraz skoro jak domniemamy odkręcił przewód czy to na dole czy na górze wypada wyjąć oliwkę i założyć nową przez skręceniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 No pomyśl! Jak już tą śrubą przy zacisku sobie pokręciłeś to trzeba w końcu sprawdzić czy już klamka łapie odpowiednio wysoko. Aby tego dokonać należy... Tak! wcisnąć klamkę! No dobra, tu mnie masz, nie sądziłem, że ktoś jest zdolny do takich rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.