- 0
Trzeszczenie łańcucha
-
Podobna zawartość
-
- 5 odpowiedzi
- 491 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 428 wyświetleń
-
- 7 odpowiedzi
- 468 wyświetleń
-
- 11 odpowiedzi
- 888 wyświetleń
-
- 6 odpowiedzi
- 707 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Bogdan
Mam rower Author Classic. Po prawie 30 tyś. km. zacząłem słyszeć z okolic łańcucha własnie owo trzeszczenie..Wg. mnie przyczyną mogła byc moja przeprowadzka. Wcześniej rower uzywany był głównie do jazdy po płaskim terenie , a co za tym idzie używałem z tyłu raczej 3 ostatnich najmniejszych zębatek. Sporadycznie po lasach, największej. Teraz , jako że mieszkam w mocno ..pofałdowanym terenie -używam wszystkich ..Otóż zauważyłem , na początku, wyraźne chrobotanie z tyłu, kiedy "w robocie" były zębatki , nigdy nie używane. Na juz "wyrobionych" zębatkach , wszystko grało..A teraz, ostatnio, doszło jeszcze to cholerne skrzypienie, i tym razem juz na wszystkich zębatkach, a na tych , nieużywanych, w duecie z chrobotaniem..Cała reszta gra, żadnych luzów, czy to na suporcie .pedałach, biegi wchodzą ładnie...Domyślam się że powinienem wymienic zestaw , łańcuch kaseta? Czy może da się to jakoś usunąć Ale czy na razie jeżdżąc tak, nie zniszczę jeszcze czegoś?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.