white999 Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 witam, oto moje propozycje: 1. przerzutka tyl shimano xtr rd-m952 przod shimano xtr fd-m961 mechanizm korbowy deore fc-m510 kaseta deore manetki deore 2. tyl sram x-9 przod x-gen mechanizm korbowy sugino MIGHTY VX 700 kaseta sram PG-850 (5.0) manetki jakies odpowiednie co o tym sadzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja bym to inaczej poskładał: przód Shimano XT tył Sram X-7 manetki Sram X-7 korba LX 2004 lub Deore 2005/2006 kaseta Deore/LX 2 łańcuchy XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white999 Napisano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 hmm a do xt i x7 pasowalyby manetki deore? jakos one mi bardziej odpowiadaja. Wie ktos moze jakie dobre lozyska kupic do korby deore i gdzie je kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 do przedniej xt manetki oczywiscie beda pasowaly, jednak x7 jest w systemie 1:1 (shimano produkuje przerzutki w 2:1) wiec musisz miec triggery, badz gripy srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white999 Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 a jaka kasete do tego kupic? i o co chodzi w xt z gornym i dolnym ciagiem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 gorny ciag - obejma przerzutki jest ponizej prowadnicy - wieksza precyzja dzialania, szybciej lapie luzy dolny ciag - obejma jest powyzej prowadnicy - nieco gorsza praca, ale przerzutka jest wytrzymalsza kaseta SRAM PG 970, lancuch SRAM PC 59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ODI dobrze proponuje, nie pchaj się w shimano oczywiście poza korbami,kasetami i łańcuchami bo te robią dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white999 Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 szybciej lapie luzy tzn po ilu km ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 gorny ciag - obejma przerzutki jest ponizej prowadnicy - wieksza precyzja dzialania, szybciej lapie luzy dolny ciag - obejma jest powyzej prowadnicy - nieco gorsza praca, ale przerzutka jest wytrzymalsza Ciąg to jest prowadzenie linki po ramie, jak idzie po górnej rurze to jest górnociąg, a jak po głównej przedniego trójkata to dolnociąg. To o czym piszesz to Top Swing i Down Swing, ten drugi typ przerzutki jest trwalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 jak ci pasuja cyngle to wez sobie trigerki srama np x-7 do tego tylnia x-7 kasete 5.0 lub 7.0 jak styknie kasy i lancuch PC59 i korbe starego tzn z 2004 roku LXa PS.tak btw to polecam jendak naped 3-8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white999 Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 wlasnie chcialbym jakies manetki w stylu deore lub stx. Jakos wygodnie mi sie na nich przezuca no ale skoro nie beda te pasowaly to sie jakos do nowych przyzwyczaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Weź kasete xt- najlżejsza w tej cenie. Sram 5.0 ma rózne opinie, ja bym nie brał kasety, która rozpada się na kawałki. Korby- najekonomiczniej wyjdzie lx, a dodatkowo można go jeszcze odchudzić za niewielkie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
white999 Napisano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 a co z suportem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Octalink czy kwadrat? Jeśli Octalink, to poszukaj tutaj: www.centrumrowerowe.pl Nie wiem jaka jest zalecana długość, ale suport im wyższej grupy tym lepiej(jeśli długość pasuje, to pasują deore, deore lx i deore xt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.