blaszka611 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Mam te hamulce i już są problemy :/Otóż hamowałem dziś bardzo ostro tyłem(koło zablokowane przez około 30-40 metrów) i od potem chciałem ponownie zahamować a tu nic.!Słychać było tylko przeraźliwy pisk z hamulców,a koło blokowało,ale z trudem.Co mogę w tej sytuacji zrobić? Może jakieś wasze pomysły,ale poza serwisem..dzisiaj z niego odebrałem rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisz dokładniej co się działo. Jeżeli to był długi zjazd i koło nie było ciągle zablokowane, to mogłeś przegrzać tarczę lub klocki. http://www.forumrowerowe.org/topic/135008-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszka611 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 To nie był długi zjazd Jechałem bardzo rozpędzony i zablokowałem koło..i tak z zablokowanym jechałem jakieś 40 metrów.Potem zaczęły te hamulce tak strasznie piszczeć i straciły siłę hamowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dostałeś link, tam masz wymienione powody piszczenia hamulca. Inne jak zasyfienie klocków sie raczej nie zdarzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Miałem podobnie w tym samym hamulcu i okazało się, że płyn mi wyciekał odpowietrznikiem. Założyłem topic, gdzie jest to opisane i rozwiązane - poszukaj. Z telefonu nie mam jak znaleźć linka, ewentualnie wieczorem wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.